跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

沙田cpda好嗎?我見網上comment有好有壞,有無用家可以分享下?有無話邊個老師較好?thx

別墅

引用:沙田cpda好嗎?我見網上comment有好有壞,

原帖由 littlezoo 於 14-12-08 發表
沙田cpda好嗎?我見網上comment有好有壞,有無用家可以分享下?有無話邊個老師較好?thx

...
開張時我果班有8個小朋友,只有兩個小朋友(其中有一個係我個仔)會堂堂唔合作,周圍走,老師都只係不停叫返我捉返個仔埋位,但上左 10 堂,呢兩個曳仔都仍然一樣會曳,而老師又無乜方法搞店佢地,結果我覺得可能形式唔啱我小朋友,所以停左!
但其實我覺得 cpda 適合大部分小朋友咖,因為班入面其他小朋友返得好開心,仲升埋分離班添!只係我個仔特別麻煩姐!

珍珠宮

回覆:pizzaheidi 的帖子

Thanks for sharing!

禁止訪問

回覆:littlezoo 的帖子

大宅

我囡只返左10堂就冇再上了,因為我係想佢試吓返playgroup知道要坐下乖乖聽老師講野及守規矩,初初1-2堂我囡未識應,後來熟習了後就好好多,會知道幾時要坐下、邊唱歌邊做動作,我都滿意cpda的。

老師方面一定係玲姐姐最好,另一位四眼姐姐感覺係唔鐘意小朋友,說話聲線尖銳令人不舒服,但cpda不好的地方是老師不時會請假,搵另一位待課。

別墅

BK Milk勳章

回覆 phyllislcl 的帖子

我小B返馬鞍山CPDA, 每次問佢返學見到邊個, 佢都答玲姐姐架! 佢應該好鐘意玲姐姐。 不過玲姐姐已無去馬鞍山。

男爵府

引用:回覆 phyllislcl 的帖子我小B返馬鞍山CPDA,

原帖由 yeungyee 於 15-01-07 發表
回覆 phyllislcl 的帖子

我小B返馬鞍山CPDA, 每次問佢返學見到邊個, 佢都答玲姐姐架! 佢應該好鐘意玲姐姐 ...
有呀, 我仔上緊喎

別墅

回覆:Cpda playgroup

馬鞍山CPDA係邊架?

複式洋房

引用:馬鞍山CPDA係邊架?

原帖由 pollypc 於 15-01-08 發表
馬鞍山CPDA係邊架?
雅濤居商場1/F

珍珠宮

有無媽媽知沙田cpda jacqueline姐姐好定maggie 姐姐好?

大宅

感覺上Maggie姐姐好啲啲。

禁止訪問

別墅

請問观塘边位老師好?

複式洋房

我仔宜家上緊,Maggie同Jacqueline姐姐都好好,都有愛心有心機,maggie好似經驗豐富d,不過Maggie宜家過左tst了,得返Jacqueliine姐姐同Suki

大宅

我個囡囡依家18個月, 囡囡7個月大開始返沙田CPDA, 當時係Maggie & Jacqueline一齊上, 後期拆開左, Jacqueline負責星期6, Maggie負責星期日, 我地因為返開星期日, 所以就跟Maggie.

12月尾時Maggie請左病左1日, 課堂取消左, 1月份第1堂又有事請左假入到課室見倒代課老師先知Maggie無返, 當時我都諗係咪有咩事, 仲諗緊係咪要改去星期6跟Jacqueline上返堂, 點知突然有一日, Maggie打電話比我, 特登打黎同我講唔好意思, 因為佢之前病左, 同埋屋企突然有事所以連續2星期都無上, 佢話黎緊星期日佢都請左下晝半日假 (我囡囡返下晝), 佢話所以黎緊星期日都仲未見倒面, 要再過多一星期先見倒面上堂.

我覺得Maggie好好, 錫小朋友, 細心又有交帶, 囡囡每次喺屋企有咩唔正常行為, 到上堂問Maggie點處理, Maggie都會詳細解釋同埋話我知點解決.

我囡囡上CPDA一直都好開心, 雖然地方唔大, 但好衛生, 好新淨. 最緊要係自囡囡返左CPDA, 好明顯睇倒佢行為上不停進步, 例如用水杯飲水, 喺屋企不停教囡囡, 點都唔肯用, 但返CPDA, 佢見其他小朋友用, 佢竟然主動又要拎黎用.

其實Playgroup有好多唔同類型, 我囡囡依家同時返緊3間playgroup, 我唔係怪獸家長, 我無迫囡囡返學, 而係我唔想佢日日對住工人同屋企4幅牆, 我見囡囡返得開心, 我先至幫佢報多幾間. 我囡囡同時有返Bambini & 英藝幼稚園 playgroup. 全部唔同性質:

CPDA主要係訓練小朋友體能上/心理上/社交禮貌成長
Bambini主要係唱歌遊戲中學英文
英藝主要係比小朋友適應幼稚園學習環境

我自己覺得比小朋友返咩playgroup, 一來係家長想小朋友得到d咩, 二來亦係最緊要既係小朋友要返得開心

我囡囡每次返CPDA & Bambini都返到唔願走, 而英藝就一般la! 無話特別討厭, 但因為按幼稚園上課模式, 會要求小朋友坐定定, 個個b都咁細, 好難囉! haha

珍珠宮

引用:我個囡囡依家18個月, 囡囡7個月大開始返沙

原帖由 elee1212 於 15-02-12 發表
我個囡囡依家18個月, 囡囡7個月大開始返沙田CPDA, 當時係Maggie & Jacqueline一齊上, 後期拆開左, Jacqueli ...
多謝你,好詳細呀!我仔仔都係18m, 依家上緊cpda同另一幼稚園pg呀

複式洋房

引用:我個囡囡依家18個月,+囡囡7個月大開始返沙

原帖由 elee1212 於 15-02-12 發表
我個囡囡依家18個月, 囡囡7個月大開始返沙田CPDA, 當時係Maggie & Jacqueline一齊上, 後期拆開左, Jacqueli ...
請問bambini在那一區?

大宅

回覆 amazinggrace13 的帖子

沙田石門

http://www.bambinirepublic.com/ContactUs.aspx

複式洋房

回覆:elee1212 的帖子

謝謝妳!

首頁

尾頁

跳至