跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:banaivy 的帖子

冇錯,我好重視英文,所以用錢可以買個英文底嘅話,辛苦d 都係值

男爵府

zet 發表於 14-12-15 22:25
分別最大嘅係佢唔係用英文上堂,哥哥果時IN1都係玩樂時間多,但起碼2歲人仔已經聽得明wash your hands, pu ...

In時老師都有講會幫小朋友戒片,好好!當然最好係小朋友戒左先,但起碼學校都會有心幫小朋友戒。
本人都是想小朋友學好英文所以選安及明雅國際n班,負擔係重但見到大家都分享話小朋友英文基礎都好好,未讀都覺得無選錯。

複式洋房

引用:分別最大嘅係佢唔係用英文上堂,哥哥果時IN

原帖由 zet 於 14-12-15 發表
分別最大嘅係佢唔係用英文上堂,哥哥果時IN1都係玩樂時間多,但起碼2歲人仔已經聽得明wash your hands, pu ...
我就係計過我同個女去上英文playgroup per hour計仲貴過安基司所以先報佢國際N班。安基司仲要近我屋企,正到痺。

你果陣有冇喺屋企教下大仔中文?

複式洋房

引用:Quote:zet+發表於+14-12-15+22:25+分別最大

原帖由 cutiegallery 於 14-12-15 發表
In時老師都有講會幫小朋友戒片,好好!當然最好係小朋友戒左先,但起碼學校都會有心幫小朋友戒。
本人都是 ...
明雅近屋企?我鐘意安基司多啲,好似少啲負評

男爵府

banaivy 發表於 14-12-15 23:55
明雅近屋企?我鐘意安基司多啲,好似少啲負評

係,同埋考慮k1都想讀明雅國際班。
但明雅n班應該收既機會不大,因為本人小朋友未開始學戒片及太坐唔定。In時,比老師感覺較活躍(即麻煩友一名)! XD。
安n已收了。

複式洋房

引用:Quote:banaivy+發表於+14-12-15+23:55+明雅

原帖由 cutiegallery 於 14-12-16 發表
係,同埋考慮k1都想讀明雅國際班。
但明雅n班應該收既機會不大,因為本人小朋友未開始學戒片及太坐唔定。I ...
我個女都好活躍 outgoing

大宅

回覆:cutiegallery 的帖子

我原本都有諗過比細佬讀學卷幼稚園,但始終唔係英文教學,有d 甚至唔係日日有英文堂,眼見哥哥而家p2英文完全唔駛我費神自己攪掂,就立即決定了 ;)

大宅

回覆:banaivy 的帖子

冇特別教架,講真國際班中文真係比街外淺,但以k3小朋友要寫警察,幼稚園呢d 咁深嘅字(有d 谷嘅even 要寫週記!OMG) ,我反而覺得佢嘅程度適合一個5歲小朋友,初時上主流小學我都有擔心中文完全跟唔上,但哥哥好快已跟倒節奏同追得上,而家同其他讀主流幼稚園嘅小朋友一樣苦惱在閱讀理解同造句 ,冇特別落後~

男爵府

zet 發表於 14-12-16 00:35
我原本都有諗過比細佬讀學卷幼稚園,但始終唔係英文教學,有d 甚至唔係日日有英文堂,眼見哥哥而家p2英文完 ...

本來都是考慮將來讀學卷幼稚園,但發覺現在小學一年級英文已經不淺,若英文底打得不好,英文及其他科都要一齊補習,小朋友將來重辛苦。在家又不是英語溝通,所以希望學習語境可以全英文,才選國際班。

大宅

回覆:cutiegallery 的帖子

我嘅出發點有少少唔同,我只想比佢愉快嘅幼稚園生活,番學番得開心,唔會5歲小朋友日日做5,6 樣功課,過一個應得嘅快樂童年,點知反而有所得著,我當佢係bonus

cutiegallery    發表於 14-12-16 18:41

大宅

我都係著重打好英文底所以比BB讀安基司

大宅

回覆:facialma 的帖子

yes, 好似尋晚同大仔温默書,announcement 呢個字睇落幾長,但只要識拼番出嚟其實好易

別墅

回覆:zet 的帖子

想問大仔係咪讀緊區內小學?我諗緊安基司滌濤山

大宅

回覆:itabashi 的帖子

yes

別墅

請問你大仔是正校還是滌濤山呀

大宅

回覆:itabashi 的帖子

正校,因為唔駛搭車,嚟緊細仔都係正校

大宅

zet 發表於 15-1-21 22:52
正校,因為唔駛搭車,嚟緊細仔都係正校
hi,你仔仔係主流定國際班?

大宅

回覆:facialma 的帖子

國際,因為全英語嘅學習環境先可以令佢吸收得多同快,大仔初時番IN1 成舊飯咁唔知老師做緊乜(我地冇特別train 佢英文) ,但好快已經融入倒課堂活動了

別墅

引用:國際,因為全英語嘅學習環境先可以令佢吸收

原帖由 zet 於 15-01-25 發表
國際,因為全英語嘅學習環境先可以令佢吸收得多同快,大仔初時番IN1 成舊飯咁唔知老師做緊乜(我地冇特別tra ...
咁上到小學學習中文有冇問題呀?

複式洋房

想問你大仔讀邊間小學呀? 上小1辛晤辛苦呀?

首頁

尾頁

跳至