母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 januscyy 於 14-12-19 發表佢

原帖由 Munchkin.K 於 14-12-19 發表
太好啦你終於可以脱苦海!!

仲想請教你,BB傍晚後仲有冇訓?係佢自己唔訓定係要搞醒佢呀?
之前幾日傍晚無訓,因朝早或中午有連續訓1-2 hr小睡
尋日無乜小睡,成日醒,我傍晚俾佢恰左兩個鐘

大宅

引用:Quote:原帖由 Munchkin.K 於 14-12-19 發表

原帖由 januscyy 於 14-12-19 發表
之前幾日傍晚無訓,因朝早或中午有連續訓1-2 hr小睡
尋日無乜小睡,成日醒,我傍晚俾佢恰左兩個鐘
初時我我襯佢恰著整醒佢
如玩具,掃,抹面,換片(無片換都扮換,托高個屁股扮抹同佢玩,動作誇張d)等等

後尾係佢訓唔“林”,自己醒

大宅

回覆:Munchkin.K 的帖子

平時我慣左同佢零晨博鬥,有晚佢自已瞓覺,嗰時佢未介夜奶,餓醒飲飽就瞓返,之後都無再日夜癲倒,有啲fd 都話個個b 都會咁,唔知點解開始, 又唔知點解結束,大概預3 ~4星期,頂住呀好快有覺好瞓

大宅

引用:平時我慣左同佢零晨博鬥,有晚佢自已瞓覺,

原帖由 laiman1002 於 14-12-19 發表
平時我慣左同佢零晨博鬥,有晚佢自已瞓覺,嗰時佢未介夜奶,餓醒飲飽就瞓返,之後都無再日夜癲倒,有啲fd ...
你講得無錯
我原本諗盡辦法去改變佢
勁睇其他post

後尾諗通左決定忍耐等佢自然d,自己最多辛苦多少少

結果佢真係一日比 一日進步

尋日唔止無食夜奶c 6話佢係落床仔自己訓著架
好開心

複式洋房

其實,不要太刻意train up佢,放松心情,隨bb 自己就得啦。佢自己會慢慢學習同調整過來,咁細,有得抱好抱多D. 我bb之前也是一樣,3個月前都是喜歡白天睡覺。之後,他自己就慢慢調整返。
半夜bb多醒,是因為佢無安全感,一醒來就要睇到媽媽,如果見唔到,佢就喊。我bb之前就是這樣。我那時要整低bb床的床圍,等佢一醒就見到我,就無哭啦。5個月後,我決定同佢一齊瞓。晚上就哭少左啦。
我仔到而家都系喜歡晚上7左右睡一覺。11點左右再睡,到第二日8點左右醒。白天有兩到三次睡覺時間,有時長,有時短。都是隨他自己。
因為我返工,晚上佢跟我的時間表啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊