親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

夏天玩到顛

maggielau0705 發表於 14-12-13 10:42
入場票有好多地方有得買到!快証一定官網日文版買,現場門口買,但有限量,所以賣晒就冇!你朋友尼個係正價 ...
明白另聽大家話harry potter係要一早去攞入場劵,咁咪唔可以3點後入場買優惠票?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705 發表於 14-12-13 10:4

原帖由 shirleyng817 於 14-12-13 發表
明白另聽大家話harry potter係要一早去攞入場劵,咁咪唔可以3點後入場買優惠票?
...
唔係好明??

大宅

回覆:日本環球影城

其實好睇你幾時去,我九月頭去都買左哈利波特既保證入場卷,我覺得晒錢。因為玩到大概四點幾既時候,係唔需要任何卷都已經入得去!

洋房

回覆:日本環球影城

我有d混亂,点解有入場券又唔入得hp要另買fastpass?晨早去攞的免費飛又是什麼呢?請JM們指教。

侯爵府

夏天玩到顛

maggielau0705 發表於 14-12-13 11:54
唔係好明??
因有諗過3點後入場,入場票平啲,但大家話要早去攞harry porter,咁如3點先去咪會冇晒飛

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我有d混亂,点解有入場券又唔入得hp要另買f

原帖由 cowcow9 於 14-12-14 發表
我有d混亂,点解有入場券又唔入得hp要另買fastpass?晨早去攞的免費飛又是什麼呢?請JM們指教。

...
咁简单講入場券係入USJ包括入面所有野的!
之後講hp即哈利波特區,其實就咁入都可以排隊入,不過係人龍長到c,所以園區要疏導人流,就有hp限時入園整理卷免費派發,應該是派完就冇,先到先得(响香港D旅行社就要比$買尼張本來是免費的限時整理卷)
好啦!入左hp之後入面有2個遊戲都大排長龍,另外USJ亦有其他熱門遊戲都大排長龍!
所以USJ好識搵$,就另外出一張另外比$買的快速通行証,express pass啦!尼張証價格差不多等同一張入場券價錢,冇分大小,一樣價錢,價錢仲要分淡旺日子,express分3種,叫express 3.5.7,分別包3種,5種,7種優先入場不用排隊的遊戲,指定遊戲官網有介紹,而pass 5同7都已經包左hp區的限時整理卷,網上買時要選擇埋時間,而5只包hp內一個遊戲免排隊,另外4個遊戲免排隊是其他games...而pass7就包hp內兩個遊戲免排隊,其餘5個就其他games...
express pass只有在日文官網買,及到樂園門口買,每天有數量限制,賣晒就冇!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705 發表於 14-12-13 11:5

原帖由 shirleyng817 於 14-12-14 發表
因有諗過3點後入場,入場票平啲,但大家話要早去攞harry porter,咁如3點先去咪會冇晒飛 ...
有可能冇!但咁晏入,冇咩時間玩,張飛平好多?

子爵府

maggielau0705 發表於 14-12-14 03:30
有可能冇!但咁晏入,冇咩時間玩,張飛平好多?
Maggie你好勁呀,做足功課仲咁有心機解釋,我都係聖誕去大板但係跟團,祝你同阿女玩得開心

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705 發表於 14-12-14 03:3

原帖由 EppieL 於 14-12-14 發表
Maggie你好勁呀,做足功課仲咁有心機解釋,我都係聖誕去大板但係跟團,祝你同阿女玩得開心 ...
Thx

洋房

引用:Quote:原帖由 cowcow9 於 14-12-14 發表我

原帖由 maggielau0705 於 14-12-14 發表
咁简单講入場券係入USJ包括入面所有野的!
之後講hp即哈利波特區,其實就咁入都可以排隊入,不過係人龍長到 ...
Maggie謝謝妳詳盡嘅解釋,我明白晒啦!祝旅程愉快!

男爵府

如果你其中一人是在一個月內生曰,門票有折,我們剛剛上網買了門票及fast pass.

大宅

回覆 cherubic 的帖子

買 fast pass 也有折嗎? 幾多折呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 cherubic 的帖子買 fast pass 也有折

原帖由 kimmyu 於 14-12-15 發表
回覆 cherubic 的帖子

買 fast pass 也有折嗎? 幾多折呢?
Fast pass冇折扣架!生日折扣是門票先有!

男爵府

回覆 maggielau0705 的帖子

對,只是門票有折扣。

大宅

是不是在官網訂票? 去到是否要換票? 折扣付多少?

男爵府

回覆 sandy_1026 的帖子

同意, FASTPASS 我都覺得好晒錢,

我地上星期5 (12/12)去左USJ, 出發前淨係EGL買左standard入場卷($459), 無訂fastpass
8:45 到場等開門(官網 SHOW 係10:00 開架),
9:00 先俾ANNUAL PASS果批人優先入, 再晏D,
9:15 就到我地持票既人入場喇.....

入到去, 所有人都向Harry porter 方向行, 順利進入Harry porter 園區, 就立刻先玩"禁忌之旅", 當時waiting time 只係5-10 分鐘, 玩完"禁忌之旅",再排隔離既室外過山車waiting time 都係15 mins, 玩完呢2個game, 再慢慢排隊買啤酒飲/影相/逛紀念品店...10:30分左右己經可以離開Harry porter 園區了, 跟本連"整理卷(預約卷)"都吾洗攞 !

出左 Harry porter 園區, 其它game 既waiting time 都係around 30mins 左右, spiderman 就耐小小, 大約要排50分鐘, 我地玩到5點幾都7788就去大街買埋手信, 準備走既時間, 原來18:00仲有"煙火"剛好睇完就走.

我覺得如果吾係撞正假期, 吾洗晒錢買fastpass, 寧願將錢買紀念品好了

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:回覆 sandy_1026 的帖子同意, FASTPASS 我

原帖由 etcwendy 於 14-12-18 發表
回覆 sandy_1026 的帖子

同意, FASTPASS 我都覺得好晒錢,
我都好想咁,可惜我叠住幾日都係日本假期!

子爵府

cherubic 發表於 14-12-14 16:35
如果你其中一人是在一個月內生曰,門票有折,我們剛剛上網買了門票及fast pass. ...
請問在網上買門票及FAST PASS, 如何取票? FAST PASS要在日本官網買, 沒有日本朋友代收怎辦?
另外, 生日折扣如何在網上認證出生日期呢?

子爵府

maggielau0705 發表於 14-12-18 23:59
我都好想咁,可惜我叠住幾日都係日本假期!
請問哪裡可得知日本假期日子? 我打算5/3至9/3去.

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:cherubic 發表於 14-12-14 16:35 如

原帖由 可樂~ 於 14-12-19 發表
請問在網上買門票及FAST PASS, 如何取票? FAST PASS要在日本官網買, 沒有日本朋友代收怎辦?
另外, 生日折扣 ...
用Q code.print張野出黎可以入場

首頁

尾頁

跳至