論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說姐姐1月底完約, 係呢幾日anget成日打黎問我地績唔績, 我當然拖得就拖啦!我諗姐姐都有心理準備我地唔同佢績約, 上個月開始佢已經落藥(心理)比我仔, 我仔個心理亦開始受到影響, 呢幾日仲斃, 姐姐擺到明想駁抄, 佢知道先生脾氣燥底, 平時佢(姐姐)咩大小事都會同我講, 唔會直接同先生講, 點知有日佢尊登同先生講, 今日下午我煮公仔麵比bb食....我聽到嬲到想丙獲佢, 無經我地同事煮公仔麵比bb食.由於前一個星期知道佢開始衰, c6已經請假係屋企睇住個仔, 但係上個星期六因為我放工要去拜我老豆, c6會陪同我去, 就留底左bb比個衰印, 但我地已經講左要等我地返黎先幫bb沖涼, 點知4點幾返到屋企佢又話已經同bb沖左涼啦....到星期日我同呀仔沖涼時, 我仔一見到盤水就好驚, 死都唔肯沖涼又話好驚, 問佢驚咩佢又唔答, 氹左好耐都唔肯沖而家我既心情真係好痛苦, 我亦覺得呀仔好慘點解d衰印可以咁樣對待咁細個bb(兩歲未夠)

一之蘭太太    發表於 14-12-22 23:09

男爵府

大宅

回覆 vickypang 的帖子

有沒有親戚朋友上你家幫手睇住? 如沒有, 寧願補一個月送走個瘟神, 最驚她整爛電器(雪柜+洗衣機夾埋都唔止4千元)或在食物食水加料

一之蘭太太    發表於 14-12-22 23:12

別墅

回覆:幾日已經想死!

攪錯呀!聽到都嫐呀!

大宅

嘩,好嬲呀!

大宅

愛貓人 發表於 14-12-22 11:10

有沒有親戚朋友上你家幫手睇住? 如沒有, 寧願補一個月送走個瘟神, 最驚她整爛電器( ...
其實有99, 但99佢唔識煮飯唔識揍bb, 我c6都係由佢d呀伯揍大!仲有佢(99)都成日講大話, 所以我同c6都唔會信佢講野!我本身住得好遠, 呀媽唔方便成日過黎, 無人可以幫到我, 唯有c6請住假, 等下個姐姐快d到

大宅

BB真陰公,唔好俾個工人掂個B喇,要即走!

大宅

育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:回覆 vickypang 的帖子有沒有親戚朋友上你

原帖由 愛貓人 於 14-12-22 發表

有沒有親戚朋友上你家幫手睇住? 如沒有, 寧願補一個月送走個瘟神, 最驚她整爛電器( ...
其實1月完約唔洗補一個月架,因為完約前40天係可以當完約走人,記住所有對話文件都係完約唔係唔要佢/炒佢就得啦 。

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:Quote:愛貓人 發表於 14-12-22 11:10 回覆

原帖由 vickypang 於 14-12-22 發表
其實有99, 但99佢唔識煮飯唔識揍bb, 我c6都係由佢d呀伯揍大!仲有佢(99)都成日講大話, 所以我同c6都唔會信 ...
請個hk姨姨頂住先

大宅

引用:Quote:愛貓人+發表於+14-12-22+11:10+回覆+

原帖由 vickypang 於 14-12-22 發表
其實有99, 但99佢唔識煮飯唔識揍bb, 我c6都係由佢d呀伯揍大!仲有佢(99)都成日講大話, 所以我同c6都唔會信 ...
其實唔續又真係要講既,你要比時間佢揾工架,仲有一個月,自己睇緊D

大宅

引用:Quote:原帖由 vickypang 於 14-12-22 發表

原帖由 steplovebb 於 14-12-22 發表
其實唔續又真係要講既,你要比時間佢揾工架,仲有一個月,自己睇緊D
係羅,唔續咪講清楚,点解要拖?

大宅

引用:Quote:原帖由+steplovebb+於+14-12-22+發表

原帖由 mott 於 14-12-22 發表
係羅,唔續咪講清楚,点解要拖?
其實諗住最後一個月出糧同佢講,唔想咁早講,因為就係怕佢早博炒,我新姐姐(緬甸)最快都要1月中至尾先到

大宅

引用:Quote:原帖由 mott 於 14-12-22 發表係羅,

原帖由 vickypang 於 14-12-23 發表
其實諗住最後一個月出糧同佢講,唔想咁早講,因為就係怕佢早博炒,我新姐姐(緬甸)最快都要1月中至尾先到

...
我都估到,但你最後一個月出糧先同佢講,我係你工人都玩你。佢做得差咪即炒,唔係既應該早一兩個月大家講明啦,人地都可能要找工

大宅

引用:Quote:原帖由+vickypang+於+14-12-23+發表

原帖由 mott 於 14-12-23 發表
我都估到,但你最後一個月出糧先同佢講,我係你工人都玩你。佢做得差咪即炒,唔係既應該早一兩個月大家講明 ...
其實佢唔係做得好差,每次同佢講佢既問題都會有改善一陣,初初做得ok,之後越做越無心,越做越求其,到最後半年開始完全唔理我個仔,佢有佢瞓我仔有我仔玩,仲要比我係cam見到我仔想拉佢玩,佢撓起隻手唔理,但平時係我地面前係好鍾意同佢玩

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

陰毒成咁

主 賜 平 安

大宅

引用:Quote:原帖由 mott 於 14-12-23 發表我都估

原帖由 vickypang 於 14-12-23 發表
其實佢唔係做得好差,每次同佢講佢既問題都會有改善一陣,初初做得ok,之後越做越無心,越做越求其,到最後 ...
所以我咪話差就即炒,你咁拖佢,佢唔玩野就奇!

大宅

BC2001 發表於 14-12-22 16:19
其實1月完約唔洗補一個月架,因為完約前40天係可以當完約走人,記住所有對話文件都係完約唔係唔要佢/炒佢就 ...
我都有聽聞可完約前40天release工人都當完約,你可以去了解下

其實你們都唔同佢續約,早D同佢講,等佢有時間搵工,大家好來好去。你拖住唔答佢都估到,咪一樣玩野,最終BB受苦

大宅

loverofpapa 發表於 14-12-23 10:33
我都有聽聞可完約前40天release工人都當完約,你可以去了解下

其實你們都唔同佢續約,早D同佢講,等佢有時 ...
其實佢無問過我地, 佢唔問我就唔講住囉!以佢平時對bb既態度, 真係無諗過佢會變到咁衰!而且間agnet係陽X, 由佢day 1黎時, 佢已經自己話好唔鍾意呢間agent, 我都係!所以我指係拖agent而唔係拖佢!

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

印印續約要經agent同埋要驗身, 多數完約前6-8星期開始搞, 你唔出聲同工人講佢都估到啦, 唔通會蠢到最後出糧日先知不被續約咩, 呢段期間咪報仇咁做晒d衰野lor!

首頁

尾頁

跳至