懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

依家23w,成日忍唔到口,會食煎炸野,又會食零食,屋企人又唔會煲湯水或燉野比我食,自己又唔識煲,感覺上好唔健康

別墅

引用:依家23w,成日忍唔到口,會食煎炸野,又會

原帖由 HLloveourbb 於 14-12-29 發表
依家23w,成日忍唔到口,會食煎炸野,又會食零食,屋企人又唔會煲湯水或燉野比我食,自己又唔識煲,感覺上 ...
我! 我同你一樣,但差唔多會日日飲鮮奶,同食醫生開的 supplement ,而家20w

伯爵府

回覆:phw 的帖子

不如你去鴻福堂買湯券,佢有d花膠雞湯好好,花膠對胎好!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:有冇媽媽成個孕期都冇食過補品或者好少湯水飲?

我,無問題,keep住check up, bb in the right size

複式洋房

我,奶奶無煲過湯,又無話煮d咩比我食!
我都無補過
唔知係佢唔識,定係唔煮呢!
而家20幾週!

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

我係外國住要靠自己整,但我覺得無必要特登補,上胎無食咩補品湯都少煲,今胎都唔會。

大宅

29w 唔算特別去補,1星期1次m記
好鍾意食熱氣野…
放假先煲下魚湯,蕃茄薯仔湯,花膠湯煲過幾次~

平時食外賣多~

大宅

我。。。冇人冇物,乜都係靠自己,又要返工,老公又唔肯為左我去殺雞,話睇住佢死好恐怖
唯有等放假先自己去買餸煲湯,平時間唔中飲下鴻福堂

大宅

我食花膠不過5次。。。。。全無補品,只吃維他命,正常食飯,食麥當勞,薯片,bb出嚟3.75kg,我全程肥咗9kg,生完一個月餵人奶已完全瘦返晒。

複式洋房

路邊小花 發表於 14-12-30 01:14
我,奶奶無煲過湯,又無話煮d咩比我食!
我都無補過
唔知係佢唔識,定係唔煮呢!
me too,奶奶話佢唔識煲喎,話佢幾廿年前都係咁,乜都冇補咪又係咁

複式洋房

heily123 發表於 14-12-29 23:47
不如你去鴻福堂買湯券,佢有d花膠雞湯好好,花膠對胎好!
咁等我得閒又買嚟飲下先

大宅

我都係食好多m記,好多薯片,但無問題的,我仔出世后好健康,但鼻仔有好多粒油脂粒,我媽話我熱氣累到個仔咁,滿月時先退晒。

去鴻福堂買湯劵啦,一個星期飲1-2包,買時可以叫佢比熱你,即買即飲,我懷孕時飲左好多20包以上。

別墅

回覆 winnielau85415 的帖子

我都係食外賣

大宅

其實都不用特別補, 飲食均衡就好。 食多些蛋白質。

翡翠宮

冇嘅話就飲鮮奶喇,其實買個燉湯煲返去,訓前燉,訓醒就有得飲,好方便

別墅

我都無補過丫..因為我個人本身好揀飲擇食..又鍾意食埋d炸野..薯片之類..
屋企有煲湯既..但我不嬲都唔會飲湯..所以都無飲..
而牛奶又唔飲得..本身飲唔到落口..但可以沖朱古力加半杯奶飲..但次次飲完都會肚痛..所以唔敢飲..

子爵府

我都係買左鴻福堂coupon, 喺beecrazy買成日有特價,計返大約六折。

我自己會用象印壼焗湯飲,懶果期就去鴻福福換湯,另外又會換龜苓膏清胎毒。不過我未生,都唔知D龜苓膏work唔work

大宅

引用:依家23w,成日忍唔到口,會食煎炸野,又會

原帖由 HLloveourbb 於 14-12-29 發表
依家23w,成日忍唔到口,會食煎炸野,又會食零食,屋企人又唔會煲湯水或燉野比我食,自己又唔識煲,感覺上 ...
有無補品湯水都好,無就更要戒煎炸不健康食品啦,bb 要緊

首頁

尾頁

跳至