跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Tmm617 的帖子

K1開始己經教phonics. 我由k2下學期,都有俾吖女出去加强phonics, 一星期一堂。佢沒出去學Cambridge, 但可以自己做Cambridge exercise, 98%都做得啱。我同吖女用英文溝通,都ok. 激活的語言環境一定好過其他有學卷的學校。

大宅

我仔個班今年都有幾個考到(未計我唔知個啲).激活絕對是好學校,輕鬆,少功課但一樣學到嘢,有朋友女女讀萊恩,壓力很大,不過學校學習安排好完善。在校已可學普通話及劍橋,仲會成車車啲學生反大陸考試。個人意見如果只係目標本區直私,激活已是不錯選擇

大宅

另外順帶一提,識人讀萊恩今年都考不入李小,面試表現,品行比學術程度更重要

別墅

回覆:激活 vs 萊茵

大家決定成點??(仍在苦惱中⋯⋯)

洋房

回覆:激活 vs 萊茵

請問讀激活需要再出去補英文,普通話嗎?

禁止訪問

別墅

引用:仲有一項因素,我想客觀d咁提一提....SL既

原帖由 eclass05 於 15-03-06 發表
仲有一項因素,我想客觀d咁提一提....
SL既外藉教師較多西人(老外)
激活既外藉教師部份係印度裔
咁請問激活d印度裔老師係唔係英文有印度口音?定係佢地香港土生土長嗰d?(雖然就算白人都可能有口音)
Thx

大宅

回覆:HappyMeow 的帖子

你最后決定點呀?

複式洋房

咁請問激活d印度裔老師係唔係英文有印度口音?定係佢地香港土生土長嗰d?(雖然就算白人都可能有口音

我自己就覺得發音冇咩問題,都係好好聽。
不過,每個人既要求吾同,我自己係 local degree holder,講港式英文大,所以老師既英文都合乎我要求。

大宅

引用:K1開始己經教phonics.+我由k2下學期,都有

原帖由 tccct 於 15-03-07 發表
K1開始己經教phonics. 我由k2下學期,都有俾吖女出去加强phonics, 一星期一堂。佢沒出去學Cambridge, 但可 ...
想問下激活k1 既英文課程係用咩教材?
Jolly phonics定其他?

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+tccct+於+15-03-07+發表K1開

大宅

引用:Quote:原帖由+missmon987+於+15-03-31+發表

原帖由 markey 於 15-03-31 發表
Jolly
Thx

大宅

回覆:missmon987 的帖子

Yes..use jolly phonics

首頁

尾頁

跳至