婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:99金句, 百般滋味在心頭 (齊舒壓)

點解你老公唔出聲

複式洋房

引用:點解你老公唔出聲

原帖由 lokyan0901 於 15-01-06 發表
點解你老公唔出聲
c6咪話 \"我照帶啦~~\" 99咪係到依依哦哦,話碟餸應該無事掛,但都叫c6唔好帶。

伯爵府

我99真係好愛我c6, 成q日同我講佢仔我老公好靚仔事實係我老公凸腩半光頭肥佬成日話我執到喇,個老公咁靚。我次次都串返99: 咁5捨得帶佢返屋企喇另外,1有人讚佢啲孫,我對仔女好可愛好得意個時,99會話: 係吖,似足我仔。如果似佢老母,邊有咁好樣

小肥楊    發表於 15-1-7 14:22
Jolin_Yuen    發表於 15-1-7 13:13

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+lokyan0901+於+15-01-06+發表

原帖由 bridebye 於 15-01-06 發表
c6咪話 "我照帶啦~~" 99咪係到依依哦哦,話碟餸應該無事掛,但都叫c6唔好帶。

...
咁你老公係應該話:咁你又叫我老婆帶?

有d野個男人應該出聲維護個老婆,阿媽唔係大哂,我亦唔同意老人家讓下佢d句說話

Jolin_Yuen    發表於 15-1-7 13:13

男爵府

引用:Quote:原帖由 M.A.C 於 15-01-06 發表嘩。

佢成日同c6數我,但最後都叫c6唔好話係99講的係c6自己講的, 所以我無得串佢啦。。。

又話我咁瘦食咁多野 ...
99係咪嫌你家用俾得少呀

子爵府

回覆:bridebye 的帖子

我老爺都在大庭廣眾話我嫁比c6執到。我即刻回吓,邊個執到邊個都未知。你點可以咁講,同埋佢同第二個結婚分分鐘無我對你咁好你又唔諗下。如果我咁差你可以反對我十地結婚架。心諗你自己個女係女,寶貝全世界最完美,人地個女唔係女。比你同到李x欣結婚都襯唔起你個寶貝仔啦。

佢地d 說話,唔好上心,👂邊風算

伯爵府

回覆 giraheiyear 的帖子

呢樣野真係好乞人憎囉,好野梗似男家,衰野梗似女家,如果係事實就無話可說,但點解成日講大話呢?人地有眼架?會睇唔出咩?99們真係咁戀子狂?

我99都曾經講過類似說話 "我揾到佢個仔應該要知足喎",實情係我識老公時,佢又肥又爆瘡,著衫又老土又無品味,佢做亞媽既從來都無理個仔內外打扮(幫個仔買衫係用62年紀去買),到我接手改造後,人人都讚眼前一亮,99就要認自己個仔"正",咪係死認叻囉~~~

禁止訪問

公爵府

soright 發表於 15-1-6 10:00
我老爺都在大庭廣眾話我嫁比c6執到。
遇到呢D位就立即回佢一句: " 夷...我媽又系咁講WO?...話C6娶到我就真系有福LO..我都鄧C6開心啊 "

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:我99真係好愛我c6, 成q日同我講佢仔我老公

原帖由 giraheiyear 於 15-01-06 發表
我99真係好愛我c6, 成q日同我講佢仔我老公好靚仔事實係我老公凸腩半光頭肥佬成日話我執 ...
我99又係咁,情心款款咁望注c6,我企係間離見到都打冷震,然後99問我C6係咪好靚仔,我話唔靚喎,從來無覺佢靚仔

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

第4點我會即刻同老公講: 我病左你會好好照顧我的, 是嗎? 到時靠你了, 我要訓床休息咩都做唔到

水晶宮

我鐘意明刀明槍!
你99好白咁表示佢個仔係寶,你只係一條草,
咁仲好,以後當睇"傻婆來了",唔好上心,唔好有期望,
只要將佢既金句拎上來分享,大家起碼得啖笑!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 Jessicalws 於 15-01-06 發表

緊係。。。我成日都覺得我係佢屋企不是人。。。地底泥都不如。 只有我比錢佢(99)或買野番去先有好日子過 ( ...
你99好現實

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

bridebye 發表於 15-1-5 23:06
1. 病食左藥訓到中午,食少少野和藥再訓,訓到下午6點醒左。99對我說\"你咁搞笑的,可以訓咁耐\" ...
點解d 99咁叉煩架~~~~~!!!

真係好想問~~~有冇一位可以成功同99一起住,而住得開心??

複式洋房

引用:Quote:原帖由 bridebye 於 15-01-06 發表佢

原帖由 lymandy 於 15-01-06 發表
99係咪嫌你家用俾得少呀
佢想我比曬我份人工比佢

複式洋房

引用:Quote:原帖由 giraheiyear 於 15-01-06 發

原帖由 Jessicalws 於 15-01-06 發表
我99又係咁,情心款款咁望注c6,我企係間離見到都打冷震,然後99問我C6係咪好靚仔,我話唔靚喎,從來無覺佢 ...
哈哈。我99都成日讚c6高大靚仔, 話我嫁比佢都唔錯。。。唉。。我心諗我c6係好,但呢個世界比佢更好的真是有很多, 視野不要這麼狹窄啦

複式洋房

引用:我鐘意明刀明槍!你99好白咁表示佢個仔係寶,

原帖由 方方媽媽 於 15-01-06 發表
我鐘意明刀明槍!
你99好白咁表示佢個仔係寶,你只係一條草,
咁仲好,以後當睇"傻婆來了",唔好上心,唔好有期望 ...
我正在學習。。。以前覺得99不用視我如女兒,但起碼要尊重,但慢慢發覺佢地不會把你當女兒看代,更不會講尊重和公平。

99眼中的婆媳關係就係佢高你低,一條草的價值

大宅

謝謝樓主俾個位分享下...

陀B時:
1) 點解你個肚咁細0既, 阿Y(某親戚)遲過你有個肚都大過你
2) BB臨出世, 醫生話BB偏大件叫我唔好再食咁多, 驚我生得辛苦, 99叫我繼續食之餘, 不停叫我"開刀啦, 開刀啦, 大陸個個親戚都開刀生"
3) 入院等生, 幾個鐘頭後99打俾我阿娘問點解生咁耐都生唔出, 繼而重覆"開刀啦, 開刀啦, 大陸個個親戚都開刀生"
4) BB出世後, 99即時0黎睇B, 仲話鄉下d人教, BB三個月可以俾豉油佢食, 睇下佢有無敏感

坐月時:
1) BB一喊就勁緊張, 已經座熱緊d奶, 99會係咁對住BB講"你阿媽真係衰囉!唔俾奶你食...你阿媽真係衰囉!唔俾奶你食... 無限LOOP"
2) 成鬼日問我有無多到奶...又成日話點解唔俾奶粉BB食(請注意:BB生長線有75%)
3) 坐月無咩食慾, 99就係咁話"你真係食得少嘢, 我以前坐月一日食三隻雞, 其中一隻一定係炸嘅..."

坐月後:
1) 阿Y(某親戚)個B細過你嗰個都有15磅啦!(請注意:我個B當時有13磅)
2) 一家飲茶, 99同62講"上次佢0地拍咗條片, 佢阿媽(即係我)教佢講嘢唔識講, 阿Z(朋友)教佢就識講" (請注意:事後我叫99 send返條片我睇, 佢連回覆都無回覆過...)
3) C6終於忍唔住開聲叫99唔好成日講埋d咁難聽嘅說話, 99答返C6"我邊有呀, 我無呀..."

正如樓主話齋, 聽完99 d"說話", 真係百般滋味在心頭...
我唔識博, 亦唔想博, 以免自己變成99一樣咁低智...
姊妹們, 共勉之啦~~~

大宅

我未結婚我男友老媽已經系咁啦!真系好難頂咖!!!第時結左婚都吾知點。。

珍珠宮

算啦!耳邊風

首頁
12345...7

尾頁

跳至