自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

「一群大陸佬又嚟到售樓處啦……」 大陸佬未飄到埋嚟,就知佢係大陸佬,嗰啲覺得自己係范冰冰嘅大陸女人,隔離實有個八兩金咁嘅打扮嘅平頭裝男人。一日內我會唔止一次見到同一個范冰冰同八兩金,因為佢一日買兩層。同一個樓盤,分多日發售,第二日都會見到同一個范冰冰同八兩金,我心入面完全係吳君如家有喜事個句:「又係你呀,陳生!」范冰冰同八兩金唔想知份約講咩,佢買樓多過你買橙。 八兩金同范冰冰唔會經過銀行財務 counter 問按揭,因為幾千萬層樓佢地都會 full pay。 八兩金同范冰冰態度係咪特別差?去米蘭站買手袋佢哋都格衰衰啦,何況買樓?佢哋嘅脾氣當然係「豈止於大」啦。佢哋永遠唔會睇住自己個仔,佢哋個仔就好似恆星咁喺人逼逼嘅售樓處自轉同公轉。你會發現全世界最有愛心嘅必定係地產 agent,佢哋會「愛心不止一百次」咁看住個仔。 而你會發現全世界最有語言天份嘅一定唔係劉家傑,無論個大陸佬係四川人、上海人定哈爾濱人,個 agent 都會好似德成女傭咁表示:「佢都係我同鄉。」 八兩金唔會同范冰冰開心 share 聯名買樓,因為八兩金會同范冰冰每人一層,慳雙倍印花稅。 買家印花稅有效壓抑大陸炒家? Are you kidding me?八兩金同范冰冰都有香港身分證,點解會有,呢樣你問下特區政府點解實施投資移民,優才計劃。 ______________________________ 香港人買到樓,我每次都想企起身拍手掌恭喜佢地架…… 香港人有幾想上車?只有香港買家會叫我哋幫佢哋影底簽約嗰個 magic moment。只有香港買家買完樓會散發「財散人安樂」嘅氣息,簽個名無晒成副身家都開心到好似啱啱拎完諾貝爾和平獎咁開心。 只有香港買家諗都唔諗就決定聯名,夫婦買,或者一家買都聯名,佢哋知聯名再買樓要畀雙倍印花稅,都唔會 care,因為今生今世都唔慌有機會買第二次樓。 只有香港買家會無晒成副身家,仲會去銀行財務 counter 申請按揭,冇晒錢之餘再借落一身債。 亦只有香港買家會「問題天天都多」咁問律師費,管理費,收樓保養會所天花景觀實尺,因為真係會住入去。

版主按:已代刪除粗俗字眼

chinatea    發表於 15-1-6 15:57
babymama07    發表於 15-1-6 13:48

水晶宮

畀面勳章

回覆:香港人同大陸人買樓,有乜分別?

講得啱

男爵府

BK Milk勳章

jadeyeung317 發表於 15-1-6 10:36
「一群大陸佬又嚟到售樓處啦……」 大陸佬未飄到埋嚟,就知佢係大陸佬,嗰啲覺得自己係范冰冰嘅大陸女人, ...

中曬
又放假!!!

男爵府

男爵府

講中晒....

伯爵府

心聲

侯爵府

環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:jadeyeung317 的帖子

幸福就是平淡

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

唉,諗起都心酸

happywindy    發表於 15-1-6 20:56
wcpcelia    發表於 15-1-6 12:09

男爵府

中曬

男爵府

畀面勳章

聞者傷心,見者流淚

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

男爵府

包容下啦,
香港吾係人住!

男爵府

Ture

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

睇完以下這段⋯⋯心up

只有香港買家買完樓會散發「財散人安樂」嘅氣息,簽個名無晒成副身家都開心到好似啱啱拎完諾貝爾和平獎咁開心。 只有香港買家諗都唔諗就決定聯名,夫婦買,或者一家買都聯名,佢哋知聯名再買樓要畀雙倍印花稅,都唔會 care,因為今生今世都唔慌有機會買第二次樓。 只有香港買家會無晒成副身家,仲會去銀行財務 counter 申請按揭,冇晒錢之餘再借落一身債。 亦只有香港買家會「問題天天都多」咁問律師費,管理費,收樓保養會所天花景觀實尺,因為真係會住⋯⋯

男爵府

係,現實係殘酷的!

侯爵府

應該取消所有投資移民計劃

控制人口

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

心酸

jpwy    發表於 15-1-6 12:19

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 jadeyeung317 的帖子

"全世界最有愛心嘅必定係地產 agent"

大宅

回覆:jadeyeung317 的帖子

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

佢哋個仆街仔就好似恆星咁喺人逼逼嘅售樓處自轉同公轉......

佢都係我同鄉......

呢2句笑到返肚

首頁

尾頁

跳至