自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

今日C6同我講,佢公司cut 咗佢car allowance, 話cut就cut, 無情講

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

姐係幾多錢??

不過佢CUT你都無計,一係做,一係唔做

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:姐係幾多錢

原帖由 LedTV 於 15-01-08 發表

姐係幾多錢??

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:C6間公司好賤

香港原來仲有公司有car allowance

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ninjarabbit 發表於 15-1-8 22:08
香港原來仲有公司有car allowance
我舊公司要極高層先有car allowance

翡翠宮

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:今日C6同我講,佢公司cut 咗佢car allowanc

原帖由 Semall 於 15-01-08 發表
今日C6同我講,佢公司cut 咗佢car allowance, 話cut就cut, 無情講
八卦問句,car allowance係for 買車/養車嗰隻,定搭車既transportation allowance?

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

用戶要求終止服務

引用:Quote:ninjarabbit 發表於 15-1-8 22:08 香

原帖由 vivibabyvivi 於 15-01-08 發表
我舊公司要極高層先有car allowance
我知以前有,但近幾年真係無聽過

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”

大宅

我朋友做個間公司,有架公司私家車比佢渣去各地盤,咁佢放假照用。。超正,免費油,免費牌費

大宅

畀面勳章

咁又唔係極高層… 我係外國住~所以一定要有車,點解我話佢賤,因為公司規定,因有car allowance, 所以要買2.0cc嘅車,唔只車價,牌費同保險都會貴好多~宜家買咗車,未供完就cut, 差不多少咗八千

用戶要求終止服務

引用:咁又唔係極高層… 我係外國住~所以一定要

咁又唔係極高層… 我係外國住~所以一定要有車,點解我話佢賤,因為公司規定,因有car allowance, 所以要 ...
原來係外國

大宅

畀面勳章

引用:姐係幾多錢

姐係幾多錢??
唔做就一定,都要揾到先走
個問題係公司要求買貴車,未供完就cut,
宜家企咗係到~要唔要換架平啲,唔駛供咁多

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Semall 於 15-01-08 發表今日

原帖由 eeb 於 15-01-08 發表
八卦問句,car allowance係for 買車/養車嗰隻,定搭車既transportation allowance?
係供車…因公司規定要買2.0cc嘅車

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Semall 發表於 15-1-8 22:23
宜家企咗係到~要唔要換架平啲,唔駛供 ...
應付到就照供,一買一賣都會蝕~
車都係貴買平賣~~

唔抵~

伯爵府

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+15-01-08+發表本帖

宜家企咗係到~要唔要換架平啲,唔駛供 ...
所以好多人只用allowance 租車,公司要cut budget 都無咁慘。

瑪瑙宮

belovffy_02081 發表於 15-1-8 22:20
我朋友做個間公司,有架公司私家車比佢渣去各地盤,咁佢放假照用。。超正,免費油,免費牌費

...
我屋企人都係~~仲要係有錢佬車(十大個堆)
尋日阿妹先上左轉大陸揼骨食嘢~

不過我唔鍾意返B6,先無跟去

我地自己都有車,但係儘量都用佢個架~

每月入油上限25000蚊~~

因為之前有人賣油

大宅

引用:Quote:belovffy_02081 發表於 15-1-8 22:20

我屋企人都係~~仲要係有錢佬車(十大個堆)
尋日阿妹先上左轉大陸揼骨食嘢~
正呀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我朋友做個間公司,有架公司私家車比佢渣去

原帖由 belovffy_02081 於 15-01-08 發表

...
我親戚都有,不過係日本車仔 ,因為佢係engineer,要成日去唔同site,但架車所有費用係公司包假日都係泊屋企。

但佢地自己另外有架靚仔車假日多渣自己果架。

大宅

畀面勳章

宜家少咗幾千~話cut就cut,
換架平車~起碼唔駛每個月供車先,
又要供樓~又要供車~勁多commitment

禁止訪問

引用:咁又唔係極高層… 我係外國住~所以一定要

首頁

尾頁

跳至