自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

因為成日比C6打,受不了,所以堅決帶住個女返鋃家搞離婚。我同個女已搬出大半年,C6一個仙都唔養個女。我亦搵到律師幫我搞離婚,但最近知佢把所有資產轉移,包括香港公司轉左名,由佢大佬做老闆,而佢就變員工,一個月出幾千元人工,香港層樓佢都想轉,只係比我釘左層樓,先轉唔到,而大陸層樓也轉給了佢大佬名下。我覺得好唔公平,同佢白手起家,到頭來,佢咩都轉走哂。我咩都無,好無奈,我而家只做part-time自己撫養個女,但無地方地住,好煩,現住娘家,娘家又好似唔多鐘意我地係度住。唉,有JM可以答我,我要點做,佢咁樣轉走資產,我真係佢符嗎?我問過律師,律師又好似覺得唔多樂觀,唉......

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:好無奈,這種男人太無良心

大宅

娘家只能暫住,只係覺得唔公平,同個衰人衰左咁多年,到頭來佢一轉左哂資產,我同個女咩都無..

伯爵府

點解唔問下律師???

大宅

回覆 meinatmn 的帖子

問左,最有把握是香港層樓可分佢一半,但其他無咩把握可分到,因為佢都轉走哂。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:Ch79 的帖子

JM 加油啊!

男人靠唔往

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主, 加油

大宅

回覆 vet 的帖子

謝謝

珍珠宮

引用:因為成日比C6打,受不了,所以堅決帶住個女返

原帖由 Ch79 於 15-01-09 發表
因為成日比C6打,受不了,所以堅決帶住個女返鋃家搞離婚。我同個女已搬出大半年,C6一個仙都唔養個女。我亦搵 ...
你是公司合伙人嗎?公司c6同大佬合伙?層樓有名嗎?可以釘契咪釘住先!同佢平心靜氣傾下。佢係衰,個女佢都有份,佢亦有責任養,問佢贍養費,可以住邊?佢錫女嗎?

大宅

回覆 Ch79 的帖子

謝謝

大宅

回覆 melonfans 的帖子

我咩都無份,無名,包括公司同樓,佢想私下講和,但只係肯分比我釘左果層樓,其他佢都轉走左。女女問佢做咩唔攞錢養佢,佢答個女,因為你媽咪有能力搬走,佢就有能力自己撫養你。

milktealai    發表於 15-1-9 13:17
ada.sfng    發表於 15-1-9 12:44
karenlohy    發表於 15-1-9 11:49

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:回覆 melonfans 的帖子我咩都無份,無名,包

我咩都無份,無名,包括公司同樓,佢想私下講和,但只係肯分比我釘左果層樓,其他佢都轉 ...
如果你想分佢公司又似乎貪心左D,層樓係咪你地結婚前買?

男爵府

引用:回覆 melonfans 的帖子我咩都無份,無名,包

我咩都無份,無名,包括公司同樓,佢想私下講和,但只係肯分比我釘左果層樓,其他佢都轉 ...
好賤!

大宅

回覆 vet 的帖子

層樓係結婚前一個月買的。公司係我地結婚後開的,而且我都有幫手。

侯爵府

JM,唔識答你,只能為你打氣,加油!為個囡,要堅強!

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

自力更生.求助社工.申請公屋,天無絕人之路,加油

大宅

回覆 Lulu0820 的帖子

thank you

大宅

回覆 weeweed 的帖子

thank you

翡翠宮

回覆:好無奈,這種男人太無良心

賤男人

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章

樓主, 為個囡, 你一定要堅強, 加油啊!

首頁
12345...6

尾頁

跳至