婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

雖然昨晚C6放工返來, 已搵C6出左氣,但點都要再呻下.....
同6299同住,大家相處都客客氣氣的,見99呢2日系咁狂咳,已經勁驚佢會惹到全屋個個都病,C6就叫佢帶口罩,佢彩C6都傻,食飯C6就叫佢未病好就用公筷,唔好惹到D細路同我(大肚中)有病,點知昨晚食飯,C6要OT,無返來食,我見99用用下公筷,拿左對公筷來吮,去夾送,又舊舊送都掂下,C6不在,我個心系度爭扎緊,做吾做醜人話佢,但最後都無,佢掂過的,我吾食,襯佢未掂過的, 就夾多幾舊落個碗度,(屋企夜晚等我同62放工返到來,最快都要8點至食得飯,所以對仔女就每日6點,由姐姐煮左比佢地食先,但對仔女見我地食緊飯, 都會過來問我地拿下送食咁)
我食飽飯,走左去拆信,對仔女就走過去飯枱,話想食菜,我叫都叫唔切,99就用佢吮過的筷子,夾菜比我對仔女食,我忍唔住, 大叫左出來:“唔食得,嫲嫲有病”但為時已晚,2 個都食左,但99聽到我話佢有病,即刻黑左塊面,我都黑面,即刻帶對仔女返房,話幫佢地沖涼。
訓到半夜,對仔女開始咳,今早仲咳到差D嘔,又要睇醫生食藥,個仔一食西藥就出冷汗同面青口唇白,個女就有哮喘底,一咳條氣就唔順,一咳就支氣管炎,要聞氣,仲分分鐘要入院,呢舖真系多得你唔少啦,99!

水晶宮

回覆:呢舖真系小喇叭,多得你,99,我對仔女咳足成晚!

唔應該揾c6出氣,揾99出啦!搞到d小朋友咁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

趁機爆佢一鑊!
而家有眼睇啦!啲孫比你害成咁!

男爵府

好明白你,啲老人家唔會理呢啲嘢,到小朋友有事,就話好擔心

伯爵府

同得一齊住就在所難免,所以新抱前世一定欠左99,如果唔係都唔會有今日既事發!

複式洋房

回覆 貧窮媽媽 的帖子

我99的“死月”系我C6, 99唔系個個的說話都聽,62的說話佢都唔聽,系得C6治到佢,所以同C6講,C6今早已經爆左佢一穫,佢一粒聲都無出

水晶宮

引用:回覆 貧窮媽媽 的帖子我99的“死月”系我C6

原帖由 Fruitmama 於 15-01-09 發表
回覆 貧窮媽媽 的帖子

我99的“死月”系我C6, 99唔系個個的說話都聽,62的說話佢都唔聽,系得C6治到佢,所 ...
咁都好 c6肯出聲

複式洋房

mybabylove 發表於 15-1-9 11:29
同得一齊住就在所難免,所以新抱前世一定欠左99,如果唔係都唔會有今日既事發!

我都明白,一齊住,好多野要忍讓的,或者我99都覺得我難相處,成日同佢個仔告枕頭狀嘎,因我唔會直接話佢,我識得搵C6去治佢,成個家族,系得我C6治到我99
C6知道我好想搬出去住,但間屋C6擺左唔少銀兩同心機落去,佢雖然成日都會鬧佢阿媽,但佢都系孝順2老的, 所以C6唔會搬出去叫我將就一下,因我見C6唔會一面倒企系佢阿媽過邊,而62又對我好好同埋勁錫我對仔女,特別系我個女,62暫時有6個內外孫,我個女系最得寵,所以睇在C6同62份上,我都唔會搬,願意住埋一齊

伯爵府

好彩你老公仲可以治到99,而62又好人,否則真係家變都似~~
所以有呢種老公/62護底才可以令做新抱既值得容忍,如果唔係叫班姐妹點可以無端白事地容忍呀!

大宅

E個時候我覺得你可以同你99發老皮...

大宅

樓主點解同6299住都可以生3個咁勁,佩服

男爵府

明知個孫氣管唔好都唔小心啲,你99抵鬧

翡翠宮

鬧你C6都冇用,關鍵係你要俾99知道佢咁係唔岩,下次佢用公筷食就要提佢,再幫佢換筷子

男爵府

你好勁, 咁都挨到生3個, 你間屋好大? 一屋都係人, 私人空間有無架

男爵府

上次我咪又係甘,個99傷風咳,仲要唔帶口罩抱住我個兩個幾嘅女女,仲要面貼面!好彩呀女無事,有事我就爆架啦!佢搞到而家都仲未好番呀!

大宅

回覆:Fruitmama 的帖子

慘慘豬,d老人家成日覺得無所謂,又唔知大人的菌細路仔係無抵抗力

伯爵府

引用:雖然昨晚C6放工返來,+已搵C6出左氣,但點

雖然昨晚C6放工返來, 已搵C6出左氣,但點都要再呻下.....
同6299同住,大家相處都客客氣氣的,見99呢2日系 ...
有冇鬧返99搞到d孫甘?

子爵府

育兒性格勳章

回覆:Fruitmama 的帖子

我99之前想用我仔支匙羹食我即喝停,咁唔衛生,你99仲要唔舒服添

公爵府

引用:雖然昨晚C6放工返來,+已搵C6出左氣,但點

同6299同住,大家相處都客客氣氣的,見99呢2日系 ...
咁你99見到而家咁既環境,即刻現眼報啦!佢冇野講啦!

男爵府

畀面勳章

老人家成日都係咁
惹到啲孫就怪新抱唔識湊

首頁

尾頁

跳至