親子旅遊

跳至
[台灣] 台灣食玩行  

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:台灣食玩行

http://twtraffic.tra.gov.tw/twrail/

tree2009    發表於 16-3-5 11:52
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

引用:台灣的Cold Stone 炒雪糕,必食!(香港暫冇

原帖由 wai001 於 15-01-10 發表
台灣的Cold Stone 炒雪糕,必食!(香港暫冇分店)!!!
http://www.coldstone.com.tw

tree2009    發表於 16-3-5 11:52
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

引用:我剛去完臺灣返港!!!在台北果幾日去了捷

我剛去完臺灣返港!!!
在台北果幾日去了捷運後山埤站附近的五分埔商圈,十足似香港既香工,全賣韓國潮流 ...
我12月時去果幾日HK、台灣都落雨,如果好天,冇行得甘狼狽,咁仲正bor!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 cfs 於 15-01-10 發表東區。

原帖由 wai001 於 15-01-11 發表
誠品生活(松菸店)
B1/F 有冠軍包既分店~吳寶春
http://www.wupaochun.com/store/

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表誠品

成三百幾台幣一個世界冠軍包,即九十幾蚊港幣即包,你地食過未?
未試過,咁就要試下啦!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 cfs 於 15-01-11 發表整個東

行捷運板南線東面方向

kawai120    發表於 17-7-1 23:38
tree2009    發表於 16-3-5 11:53

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 姸媽 於 15-01-10 發表我來緊

原帖由 cfs 於 15-01-10 發表
東區。菸廠。

tree2009    發表於 16-3-5 11:56

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+wai001+於+15-01-11+發表誠品

成三百幾台幣一個世界冠軍包,即九十幾蚊港幣即包,你地食過未?
未試過,咁就要試下啦!
松菸食dinner有冇推介呀?我有日plan左去松山文創園睇展覽,仲未度到食咩好

珍珠宮

引用:我剛去完臺灣返港!!!在台北果幾日去了捷

我剛去完臺灣返港!!!
在台北果幾日去了捷運後山埤站附近的五分埔商圈,十足似香港既香工,全賣韓國潮流 ...

tree2009    發表於 16-3-5 11:58

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表成三

原帖由 Biancacheung 於 15-01-11 發表
松菸食dinner有冇推介呀?我有日plan左去松山文創園睇展覽,仲未度到食咩好

...
印象中誠品生活B1/F有間食烏龍麵(udon),都幾好食,但要食heavy d 既就冇印象!

男爵府

Bcyn 發表於 15-1-10 22:41
因為我同媽咪去,所以打算去廸化街辦年貨,順便感受下個氣氛。另外不外如是去下九分、淡水、陽明山etc,再睇 ...
如果鐘意食八仙果, 廸化街有間叫" 花旗坊" 既八仙果好正.

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表剛剛

國立傳統藝術中心
http://www.ncfta.gov.tw/mobile/info.aspx
國立傳統藝術中心~宜蘭縣,羅東

Cheuk2012    發表於 18-2-26 22:17
tree2009    發表於 16-3-5 11:59
kat0318    發表於 15-10-15 08:52

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 wai001 於 15-01-11 發表剛剛

國立傳統藝術中心
http://www.ncfta.gov.tw/mobile/info.aspx
蘭陽博物館~宜蘭縣頭城鎮

Cheuk2012    發表於 18-2-26 22:17
tree2009    發表於 16-3-5 11:59
kat0318    發表於 15-10-15 08:52

侯爵府

引用:Quote:原帖由+wai001+於+15-01-11+發表成三

原帖由 Biancacheung 於 15-01-11 發表

...
高記

珍珠宮

回覆:台灣食玩行

台北101/世貿站,附近的信義房屋大楼地下側,有幾米的月亮公車!

Cheuk2012    發表於 18-2-26 22:18

珍珠宮

引用:Quote:Bcyn 發表於 15-1-10 22:41 因為我同

原帖由 Noire 於 15-01-11 發表
如果鐘意食八仙果, 廸化街有間叫" 花旗坊" 既八仙果好正.
我覺得最正係李錦利

珍珠宮

引用:台北101/世貿站,附近的信義房屋大楼地下側

台北101/世貿站,附近的信義房屋大楼地下側,有幾米的月亮公車!
長期展覽

珍珠宮

http://m.xuite.net/blog/lightblue33/living/249616777

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+Biancacheung+於+15-01-11+發

原帖由 cfs 於 15-01-11 發表
高記
生煎包我鍾意多唔多人?有冇得訂位? thx

珍珠宮

吾去宜蘭車站既幾米廣場,只在台北,可去依度頂頂㽼先!哈哈哈!!!

首頁
45678...221

尾頁

跳至