親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇試過用信用咭付款後要取消booking,銀行係咪會前後收2次手續費(因用日元付款)??
我打去問左銀行japanican未過數,但japanican提我話銀行有機會收手續費!其實japanican會幾時過數?
japanican一定要日元付款,而家就算免費取消都要比銀行手續費,我今次衰在無經驗!
Japanican又答唔到我係過左數之後先取消定點,如果收我charge要$400呀!
所以問你地仲實際!

男爵府

回覆:Japanican信用咭過數

有冇人試過呀?

男爵府

akj 發表於 15-1-11 11:20
有冇試過用信用咭付款後要取消booking,銀行係咪會前後收2次手續費(因用日元付款)??
我打去問左銀行japani ...
我試過係會蝕錢,因為1) yen exchange rate 日日唔同, 2) credit card (visa) 收同退個rate 都唔同。

男爵府

回覆 :)123 的帖子

I tried and loss some money as yen rate changed. Bank didn't charge me any handling charge.

男爵府

:)123 發表於 15-1-11 17:49
我試過係會蝕錢,因為1) yen exchange rate 日日唔同, 2) credit card (visa) 收同退個rate 都唔同。
...
再補充下, 唔無japanican 的問題,是credit card 付款的問題。 我自己當衰心急的手續費。
如果您book 當地付款的酒店及取消,就完全沒有收費。

男爵府

引用:Quote::)123 發表於 15-1-11 17:49 我試過

原帖由 :)123 於 15-01-11 發表
再補充下, 唔無japanican 的問題,是credit card 付款的問題。 我自己當衰心急的手續費。
如果您book 當地 ...
唉!我係衰在無經驗,忽略左係用日元付款,銀行係要比手續費!我前後蝕左$400,心痛中!

男爵府

引用:Quote::)123 發表於 15-1-11 17:49 我試過

原帖由 :)123 於 15-01-11 發表
如果您book 當地 ...
想問下你意思係只係蝕兌換個rate,係咪仲有1.9個手續費?

男爵府

akj 發表於 15-1-11 23:07
想問下你意思係只係蝕兌換個rate,係咪仲有1.9個手續費?
yes, 我用 hsbc ,因為見到 jpy 金額一樣的.

首頁

尾頁

跳至