親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人會台中入台北出呢?

剛剛的聖誕巳去台北玩左6日, 但仲有好多地方想去. 下一個trip打算去台中6-7日, 想留兩至三日喺台北.

咁樣會唔會花左啲時間坐車呢? 由台中去台北包車要幾耐時間, 坐火車又要幾耐呢?

請指教!

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:請問有無人會台中入台北出呢?剛剛的聖誕巳

原帖由 SPJB 於 15-01-16 發表

剛剛的聖誕巳去台北玩左6日, 但仲有好多地方想去. 下一個trip打算去台中6-7 ...
台北入台中走,台中入高雄走都試過,我次次都係坐高鐵,唔駛一個鐘,不過貴

禁止訪問

大宅

ChillianBullet 發表於 15-1-16 12:29
坐普通火車都係講緊2個鐘多D,不過平過高鐵

謝謝兩位回覆.

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

回覆:SPJB 的帖子

啱啱由台中入台北返,中間坐高鉄去台北,nt750/位50分鐘就到,如果預早在網上訂飛好似仲可以平D。
1月初去了5天坐港龍$1500/人包稅。

大宅

引用:請問有無人會台中入台北出呢

原帖由 SPJB 於 15-01-16 發表

剛剛的聖誕巳去台北玩左6日, 但仲有好多地方想去. 下一個trip打算去台中6-7 ...
我嚟緊初四出發就係咁,台中入,台北走頭三日半响台中,之後高鐵去台北

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:台中入台北出

上年Easter 7日6夜台中入台北走

台中4日3夜全程包車,住晒3晚台中市,即日來回清境,我懶唔中意日日執行李搬酒店

第四日包車沿路玩上台北

大宅

回覆:台中入台北出

我上年六月尾試過台中入台北走,我由台中(逢甲果邊上車)包車直上台北(2500NTD)因為我地五個人,七件行李,感覺包車比較抵同方便,果日係閒日,點知塞車,最終全程大約兩個半鐘先到。

黎緊一月尾我都會玩多次台中入台北走,不過我今次兩個女仔去,所以選擇坐高鐵,提早上網訂飛有折(65折-9折不等)。我準備坐果班係0624班次,10:01台中開出,11:00到達!

首頁

尾頁

跳至