自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我老公星期日放假時,有時想叫佢幫我睇住我個女,佢都好似唔多願意幫我睇住個囡,因為我地全村屋,個街市又遠,個女又要抱,有時想去個街市買d野,叫下佢睇住,佢都會有好多籍口如個囡唔跟佢,個女唔見我會喊攪唔掂~ 而且佢揍一陣,個女一定會有損傷架~試過有一次我過左鄰居度,佢可以唔知道個女走左出門口,到個女係門口趺親大喊佢先知~
\你地既老公係唔係咁架????

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我老公肯幫我架,佢只要一放工就會幫手,唔係我顛左十世

大宅

嘩~~!你老公太過啦,做爸爸做成咁,雖然我老公都係唔多幫手揍,但係我去街市佢會睇得好好,從來未俾我鬧佢唔睇個b,反之d仔女跌親佢會鬧返我.

禁止訪問

別墅

我老公一放工就幫我湊阿囡
而且佢仲緊張過我 一步都唔會離開個囡
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

原文章由 emilytsoi808 於 08-5-7 18:08 發表
嘩~~!你老公太過啦,做爸爸做成咁,雖然我老公都係唔多幫手揍,但係我去街市佢會睇得好好,從來未俾我鬧佢唔睇個b,反之d仔女跌親佢會鬧返我.

佢其實好錫個女,但一提到叫佢幫我揍女時,佢就推3推4~因為星期日依家多數跑馬仔~佢就話個女攪住佢唔比佢睇馬仔~mouth: ,有時真係想自己一個行下街都唔得~:;pppp: :;pppp:

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

反而我老公一放假,就會主動湊仔仔,因為我老公返下午放夜晚,放工返得黎,仔仔都訓左...所以我老公好珍惜同仔仔玩...比我仲細心照顧仔仔!!

珍珠宮

會 ~
我老公返下午, 日間都係佢睇.

佢好掂 唔使我比 instruction 都搞得掂.

伯爵府

唔會

大宅

我都訓練緊我老公
個仔22個月大,佢都未試過開奶同換片

最近工人走左佬,week day BB由我媽咪湊,星期五晚接仔返我屋企,我星期六上午返工,迫C6湊仔。但我會先準備好學習褲同BB返playgroup個袋仔。

好在佢都湊得掂,但一見我放工就好似甩難甘!

個囝/囡係大家既,佢當然要做D野啦!
你愈吾叫佢做,佢地會愈依賴你ga!

[ 本文章最後由 cy1203 於 08-5-7 18:32 編輯 ]

珊瑚宮

好媽媽勳章

會架,餵食,沖凉樣樣都 ok

大宅

of course!!

男爵府

原文章由 sasa@uk 於 08-5-7 18:27 發表
會 ~
我老公返下午, 日間都係佢睇.

佢好掂 唔使我比 instruction 都搞得掂.

我老公都係返夜架~!!我女1,2個月大時佢都會揍下既,可惜佢可以一路揍佢飲奶一路自己拾眼瞓~同埋唔知點解佢餵奶次次都攪到個女係噴奶~

複式洋房

妳話"細心"照顧呀, 我諗我老公點都做唔到我要求的標準架啦, 不過佢其實好願意湊女架, 佢仲成日叫我去行吓街, 等佢湊女.不過其實佢都係麻麻地細心咋,有時我都會唔抵得頸, 不過咁都好過好多唔肯湊BB的老公嘅.

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

我個囡細個時係由婆婆揍,淨係星期六日先會接佢返黎,每次返黎所有沖涼/換片/餵奶/湊瞓覺都係佢一手包扮,我只係做assistant,到而加亞囡大左,佢反而唔係幾願郁,一係唔同佢玩,一係就玩親都總有一個會發脾4

男爵府

原文章由 joycetwins 於 08-5-7 18:13 發表
我老公都好好,都係一放工就幫手,佢好鐘意小朋友,
其實我老公返工返好早,有時晚上都話不如等我餵奶啦,
但我唔比,除非我真係好辛苦,因我老公份工一定要有精神~
講真,真係覺得好感動~ ...

我老公一得閒就會幫手..咁先係"一家人"嘛!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

會,我老公放假=我放假,我無番工,但佢放假,會做晒我平日要做嫁野,我就會在家印印腳,式去約朋友~~~~~

伯爵府

我老公好肯幫我湊架,我覺得佢仲細心過我同有心機過我,可能因為佢見得少過我,佢仲會好珍惜!每個星期老公放假果日佢就話等如係我放假,我多數都會同人去街/出JOB,就放低個囡比佢湊一日~個囡跟佢仲會乖D,小扭計D~但我每次一返屋企個囡又開始扭返我抱同大吵大鬧架喇~由出世開始佢都係恰我多D 不過我老公係餵個囡食野最無耐性,每次我係度佢就成日咋家依要我餵,又話自己唔識餵,又話個囡唔食喇,總之有藉口次次餵唔晒啦,可能因為我個囡食野太慢(通常OVER一個鐘)不過其他野例如:換片,沖涼,同佢玩,同佢抹手仔,抹汗仔...我老公都會做得好過我...

首頁

尾頁

跳至