自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

CHOR~CHOR~ 發表於 15-1-25 16:15
我唔介意62有新歡,有人陪係好事,只係我同c6一直都想最少等99啲野搞掂晒先兩家見下面,亦唔想62咁急同個女 ...

未夠兩個月就結婚? 真係 係B6 先會咁急結婚

男爵府

回覆:唉!今晚要同新奶奶食飯,千萬個唔想去……

叫你老公話發夢見到99, 99係度喊。 其他就唔好講啦, 等62自己意會。 我唔介意有伴, 介意咁快結婚。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我已經同62講到好明,未有心理準備見個女人

原帖由 CHOR~CHOR~ 於 15-01-25 發表
我已經同62講到好明,未有心理準備見個女人,亦未接受到,所以想遲啲先見!
不過,62聽完冇理我,依然決定 ...
有人照顧,你地唔好理

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

CHOR~CHOR~ 發表於 15-1-25 16:15
我唔介意62有新歡,有人陪係好事,只係我同c6一直都想最少等99啲野搞掂晒先兩家見下面,亦唔想62咁急同個女 ...
咁就更加要去,睇吓嗰班人咩料,你同C6有個預算。

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

講真,會著緊老人家身體

如果新女人可以令 62 睇醫生 or 身體好轉,我唔介意

你哋陪得佢幾多???

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:CHOR~CHOR~ 的帖子

你老爺又唔係錯喎,其實佢有個伴都係件好事

珍珠宮

我覺得佢自己覺得ok就ok
至少有個伴
但我會搬走

公爵府

我勸你同c6搵定屋搬,就算你地唔搬隻b6都會諗盡辦法逼你地走,到時頸日唔埋兩日又話有鄉下親戚黎住你仲煩

搬開住費事眼冤

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 luckybaby2011 於 15-01-25

就係B6女人我先咁擔心,講明要結婚攞居留權,所以好快就會註册,仲要呢個女人既女係假結婚落黎,本身都幫緊 ...
報警拉咗個B6個女先,個女出事,B6會快d現形

公爵府

既然係你奶奶走左之後先識,我覺得無問題,你都唔想你62孤寧寧咁過,現在揾到個伴,又可以令你62開心嘅,我覺得無理由反對!

子爵府

引用:向好個方向唸62一把年紀有返個伴好過自己孤

原帖由 bebebibi 於 15-01-25 發表
向好個方向唸
62一把年紀有返個伴好過自己孤零零
x2

子爵府

我已經同62講到好明,未有心理準備見個女人,亦未接受到,所以想遲啲先見!
可能我地睇……未夠一年好快,但我相信如果真的伤心,一天的時間也難過

男爵府

99屍骨未寒咁快再取,又係b6,兒女管不到,何况做家嫂的,只要煩唔到我便算,但都要佢的子女提下老豆要保護自己。

b6真有辦法,窮有窮搶,富有富搶,又話香港唔好,又要死嚟,係咁攪到香港亂晒龍

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

見到你62呢d case真係好嬲,老男人認為有免費私家G就送身份證俾人落嚟,難為納稅人幫佢養G, 及其衍生嘅更多呃錢黨,叫你62幫仔同孫積番少少福,個仔個孫打成世工,死慳死抵都唔夠養佢帶落嚟班廢人

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

CHOR~CHOR~ 發表於 15-1-25 09:59
就係B6女人我先咁擔心,講明要結婚攞居留權,所以好快就會註册,仲要呢個女人既女係假結婚落黎,本身都幫緊 ...
唔慌好人,小心保護家產。 我曾經以為真係有好的B6 女人,還不是一入門就現形?

男爵府

你老公都咁大個仔,我會接受到喎,多個伴陪下62唔好咩

珍珠宮

老實講62嘅私事你做新抱無權過,至多可以新99係透明

侯爵府

62幾多歲? 我覺得佢係化咗, 明白今日唔知聽日事, 遇著個岩嘅,自己都幾十歲仲等咩? 佢諗住實早死過你地, 咁點解仲要係佢就住你地唔係你地就佢。我估係咁。

男爵府

醒目開學勳章

我62又係99死咗唔夠3個月就話搵個女人返屋企,我老公同姑奶都接受唔到,唔係介意搵個伴,而係真的太快了。我62大過妳62,亦有啲錢同物業,不過個女人90年代已嫁來港,離了婚無子女有HKID,50幾歲有單人靚位置公屋,我62同個女人講明唔會結婚,物業叫佢不用諗多,錢就可以俾畢佢,大家朋友作伴,唔like可以走。
有人陪同照顧62,我哋真係輕鬆好多,老公亦想通了,就算錢同物業俾晒個女人又如何,反正錢係62的,他自己使晒蝕晒都好,我同老公都唔恨,我哋自己有工作有能力,連我收入亦高於叔仔,但我叔仔就煩啲,佢娶B6生個仔成日想等分身家,個B6老婆仲夠膽同62講個女人只係呃佢錢。我62只識用錢鉗制人,所以有我叔仔一家同個女人圍住佢,佢哋住同座樓上樓下,亦可互相制衡。62唯一收買唔到我哋,所以對我呢家亦較尊重,而我哋依家只係從旁睇住事態發展,置身事外,每週食餐飯就可以。Take it easy, Think positive!

子爵府

62搵到另一半你地應該開心
而唔係自私咁諗自己
當初你呢個新抱對6299黎講你都係個3547既陌生人咋

首頁

尾頁

跳至