懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:joeynina 的帖子

有呀。。感覺好多難關要過, 但男人始終唔會完全理解, 所以多啲同朋友傾會好D

洋房

引用:我初時懷孕都試過,有好多不安既情緒,又有

原帖由 EstherTing 於 15-01-26 發表
我初時懷孕都試過,有好多不安既情緒,又有好多顧慮,好多野諗,成日自己一個喊,老公又要反工,初初都幾辛 ...
其實我而家嘅情況同你初期好似,我都有同老公講我最近晚晚頭痛唔舒服,佢都用盡方法幫我,不過真係好辛苦。
希望之後嘅時間慢慢會好D。

洋房

引用:回覆+joeynina+的帖子有咗D情緒係容易難控

原帖由 hoganbaby 於 15-01-26 發表
回覆 joeynina 的帖子

有咗D情緒係容易難控制D嘅,可以揾身邊嘅朋友呀,或者同自己同樣是大肚婆嘅人講下, ...
所以我係到同你地講呀,分享下舒緩下,感覺有好D。

複式洋房

回覆:懷孕期間壓力大😔

其實呢度好多jm都會同你一樣,我都一樣,半年前小產完,上星期超b完,醫生話有兩個bb,但係佢口吻叫我做定心理準備,因為有一定風險,我都有時會亂諗野,不過都會提自己,自己盡左力去保護bb就夠,其他野唔到我地諗...如果你有咩諗唔掂,同老公講完又冇答案既,不如同我地講啦,睇下我地可唔可以開解到你?

別墅

我知道有左之後會容易情緒不穩定,我只係有左6w已經成日亂諗好多野同喊 。。。

別墅

回覆:Jennifer915 的帖子

我只係有左5wk
14年9月小X過
心情真係好複雜

複式洋房

回覆:Vividada4472 的帖子

我同你諗既一樣,唔知會唔會後悔。。。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

有壓力就要同屋企人講,唔好擺系心入面。講出黎舒服D.

複式洋房

引用:Quote:原帖由 susanneko 於 15-01-26 發表

原帖由 joeynina 於 15-01-26 發表
咁又唔好咁灰心,對男人失望仲可以對其他野有期望嘅!加油
系呀!依家对d股票有期望多d!哈哈!期望d男人体體大肚辛苦,不如揾到$買粒鑽安撫下自己!

大宅

我都成日咁講出黎真系冇人明我驚咩

男爵府

引用:懷孕快十週,感覺壓力好大,擔心嘅問題好多

原帖由 joeynina 於 15-01-25 發表
懷孕快十週,感覺壓力好大,擔心嘅問題好多,都唔知可以同邊個講,同老公講可能佢又唔會明,試過突然夜晚喊 ...
我好明,身邊個個都叫自己唔好擔心,連啲做過人既阿媽都話擔心黎無用,但係個腦不停咁諗好多好多野,有時連自己都同自己講唔好擔心啦,咁對bb唔好

別墅

我都係經常好晤開心,心情差,有時自己會喊。覺得好辛苦,同埋諗好多bb出世後嘅野。但每次都會同自己講加油啊!一定要堅強,生個健康嘅bb,第時一定好幸福!

大宅

其實當初有BB,生理同心理因苛爾改變!情緒也會改變!唯有平常心,理到就理,做D自己想做的事,其實十個月好快過!好好享受下!當你感受到BB一日一長大!就會好開心啦!加油

別墅

認識瑞士牛牛第一回

引用:放鬆心情,搵個時間同老公屋企人朋友傾下,

原帖由 cream090909 於 15-01-25 發表
放鬆心情,搵個時間同老公屋企人朋友傾下,我都係5w時作小產,因為係意外,已經好多野諗,點養點湊呢,無哂 ...
同感,有左後冇做嘢,日日對住99,好辛苦!
多謝你嘅分享,回娘家和約朋友傾解可減壓!

複式洋房

原來好多JM都會, 每次vv後見到無出血已經好感恩, 初為人母, 真係好有同感呀!!

首頁

尾頁

跳至