婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

奶奶咩都好,就係鐘意爭抱B,逢親岀街、去健康院、去飲茶、去食飯都係佢要抱,我開到口話要抱都唔比,要我伸手直接抱返先放手!已經係同住,我返工佢又幫手湊BB,日對夜對都要搶,係房餵完奶行岀廳,第一時間伸手抱話:「嫲嫲抱抱下!」
尋晚終於我忍唔住講左句:「比我抱下先啦」,我自問都好識做,有時餵完奶見佢眼望望我會主動比佢抱,點解仲成日搶住晒

別墅

引用:奶奶咩都好,就係鐘意爭抱B,逢親岀街、去

原帖由 fafafac9 於 15-01-26 發表
奶奶咩都好,就係鐘意爭抱B,逢親岀街、去健康院、去飲茶、去食飯都係佢要抱,我開到口話要抱都唔比,要我 ...
同我99一樣,我除左換片沖涼同餵奶時間外,係掂唔到bb的,不過好彩我唔係同佢一齊住。

大宅

扮睇唔到佢眼神, 到佢開口講"麻麻抱"時, 話阿b剛剛飲完奶, 一陣先再抱。拖得就拖! 出街前, 將阿b放響房度, 自己執好晒o野, 換晒衫先抱阿b出去! 唔好俾位佢入! 我最憎d阿麻阿爺爭孫抱!

大宅

回覆:奶奶,你搶夠未?

用另一想法99錫個孫先至想成曰抱。你99肯幫你湊都已經好好。其實你吾洗咁嬲,下次99又在話嫲嫲抱,你好聲好氣同99講"奶奶平時都系你湊住啊B你咁辛苦,我難得放假等我抱返啦!你休息下。我都想有人同我湊B,個女出世到現在一歲4個月,都系我一手一腳湊大,有時我都想有人幫我抱下丶湊下。但我只死99系吾會幫我的,吾幫我都算,而且每次見親都搞哭我個女才安落。所以我個女每次見她都會好驚又尖叫,一定要我抱先得。

方方媽媽    發表於 15-1-26 18:41

大宅

同我個一擔擔,有次出去食飯一見我抱住bb就大大聲話:bb坐呢度(即係佢隔離),我當然冇理佢,佢就衝埋來話抱,我個刻位都未坐定,又未放手袋,我攬住唔放,冇甦佢,佢同出親去,我就掂唔到個b, 成日霸住唔放手唔比返我

子爵府

咁唔好d咩自己可以抖陣揍少陣

伯爵府

好簡單啫,駛咩勞氣,無人可以搶既,咪笑住答99囉~“平時99你日日湊啦,放假俾親生亞媽我抱下都唔得??最多我叫老公返黎俾你攬實啦!”

Vividada4472    發表於 15-1-30 10:13
方方媽媽    發表於 15-1-26 18:41

侯爵府

引用:好簡單啫,駛咩勞氣,無人可以搶既,咪笑住

原帖由 M.A.C 於 15-01-26 發表
好簡單啫,駛咩勞氣,無人可以搶既,咪笑住答99囉~“平時99你日日湊啦,放假俾親生亞媽我抱下都唔得??最 ...

水晶宮

如果你99係好既,你老實同佢講俾我抱下啦!我想抱,佢應該會放手

大宅

M.A.C 發表於 15-1-26 11:39
好簡單啫,駛咩勞氣,無人可以搶既,咪笑住答99囉~“平時99你日日湊啦,放假俾親生亞媽我抱下都唔得??最 ...
咁樣答好正
最驚佢答返: 我個仔已經俾你搶左, 你還個孫俾我都應該

Vividada4472    發表於 15-1-30 10:14

禁止訪問

引用:咁唔好d咩自己可以抖陣揍少陣

子爵府

ky0416 發表於 15-1-26 17:05
咁鍾意揍少陣點解當初要生仔?
只係揍少陣,又唔係唔揍

子爵府

ky0416 發表於 15-1-26 17:05
咁鍾意揍少陣點解當初要生仔?
有人幫下手有乜唔好?

別墅

我99都好好架,不過又係鍾意搶b抱,當初叫我唔好抱咁多,會寵壞佢,自己咪又走去抱。佢走過嚟想抱,我扮睇唔到,佢一手搶咗去,如果喺條街度,我會以為係拐子婆law

伯爵府

回覆 bbjoanna 的帖子

傻豬黎既,你邊有搶人地個仔啫,係人地個仔追你返黎,求你嫁比佢架。

如果要咁講>>>99你究搶左62啦!你都係過來人,點解咁自私?何況你個仔我老公係小時候都係跟亞媽架啦!我個仔跟我好正常。

大宅

M.A.C 發表於 15-1-26 19:10
回覆 bbjoanna 的帖子

傻豬黎既,你邊有搶人地個仔啫,係人地個仔追你返黎,求你嫁比佢架。
咁又合情合理喎,阿仔跟阿媽,我地自己個仔當然跟自己,只係99自己個仔追個情敵返黎

大宅

回覆 M.A.C 的帖子

又係喎!我地冇夾硬搶人個仔喎!但d奶奶就成日夾硬搶人個b,完全唔理bb媽咪捨唔捨得,介唔介意...過份!!!

男爵府

引用:奶奶咩都好,就係鐘意爭抱B,逢親岀街、去

原帖由 fafafac9 於 15-01-26 發表
奶奶咩都好,就係鐘意爭抱B,逢親岀街、去健康院、去飲茶、去食飯都係佢要抱,我開到口話要抱都唔比,要我 ...
搶返尼抱,話:「媽媽都好想抱!」

禁止訪問

引用:Quote:ky0416 發表於 15-1-26 17:05 咁鍾意

男爵府

以我個case, 我反而可以大大聲話返奶奶:"依家係你地男家搶走左我阿媽個女囉! 我嫁入來之後,你日日都會見到個仔 (C6), 但我阿爸阿媽就差不多一星期見得我同個孫一次,每次都只係幾個鐘,或更少! 你有咩資格仲去搶我個仔呀,你死開D啦!!!"

Vividada4472    發表於 15-1-30 10:15

首頁

尾頁

跳至