跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

好衰呀!我個friend今天先收到通知話學校執粒,攪到08年讀K.1的小朋友依傢先去撲學校,真係離晒譜
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

複式洋房

Wow. That school is my second choice for N1. Luckily, I picked my first choice. It has lots of students, how come it is folding?

男爵府

哩牌好多學校都有攪開放日, 應該仲趕得切報名8月入學, 叫你朋友快快去留意la.

男爵府

好彩睇到你個post, 知道佢地結業, 如果唔係我仲死等佢校長見我囝轉校添。

而家只好揾另一間幼稚園

原文章由 cacalam 於 08-5-16 19:41 發表
好衰呀!我個friend今天先收到通知話學校執粒,攪到08年讀K.1的小朋友依傢先去撲學校,真係離晒譜

別墅

我都係受害者呀....:(
我係昨日 (21/5) 收到仙慧寄來的信(初時以為通知我仔仔讀咩班), 原來係話比我知佢地係今年7月中停辦呀......
真係激死, 又咩理由咁遲先通知人呀, 仲有3 個月開學啦, 都唔知搵唔搵到學校? 同埋都唔知搵邊間好? 真係好煩。
我仔仔今年2歲, 打算8月讀N1班,我係住測魚涌,請問大家有咩好學校介紹呀?

另外 jasmine4711 ,你話仙慧係你第二選擇, 咁你結果選了邊間呢? 可否分享.

謝謝

原文章由 NathanMaMa 於 08-5-20 17:48 發表
好彩睇到你個post, 知道佢地結業, 如果唔係我仲死等佢校長見我囝轉校添。

而家只好揾另一間幼稚園
[img][ing]http://i88.photobucket.com/albums/k187/pekkle53/33258240493567224471223522680321270.jpg[/ing][/img]

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

My first choice is Methodist Church (Wai Lei Tong) in North Point. They usu have places left in pm N1.

Good luck.

別墅

Jasmine-4711

多謝你報料

原文章由 Jasmine-4711 於 08-5-22 17:10 發表
My first choice is Methodist Church (Wai Lei Tong) in North Point. They usu have places left in pm N1.

Good luck.
[img][ing]http://i88.photobucket.com/albums/k187/pekkle53/33258240493567224471223522680321270.jpg[/ing][/img]

大宅

請問知唔知佢停辦的原因?佢的歷史都好耐,都會停嘅?
原文章由 pekkle53 於 08-5-22 15:51 發表
我係昨日 (21/5) 收到仙慧寄來的信(初時以為通知我仔仔讀咩班), 原來係話比我知佢地係今年7月中停辦呀......
真係激死, 又咩理由咁遲先通知人呀, 仲有3 個月開學啦, 都唔知搵唔搵到學校? 同埋 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

cause they do not want to become subsidized (can use voucher) and do not have enough students if they stay private.

複式洋房

最近,我公司來了個新人,佢原來是係仙慧做老師架,不過,佢話收唔到生,所以執啦!

複式洋房

原文章由 pekkle53 於 08-5-22 15:51 發表
真係激死, 又咩理由咁遲先通知人呀, 仲有3 個月開學啦, 都唔知搵唔搵到學校? 同埋 ...

你可以考慮下栢蕙苑的躍思幼兒園,個度都唔錯,d老師有愛心,細心照顧小朋友,由其教兩歲班的蔡主任呀,你可以考慮下,我之前有朋友係個度讀都話唔錯,但地方就唔係太大,你可以了解下,佢地好似八月中開學啦

複式洋房

very very sad

原文章由 Jasmine-4711 於 08-5-23 14:21 發表
cause they do not want to become subsidized (can use voucher) and do not have enough students if they stay private.

首頁

尾頁

跳至