2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

胃酸倒流好辛苦,要坐係道訓教,心口頂住,喉嚨好痛,
好想bb快點出黎呀。

水晶宮

miss0101 發表於 15-2-1 21:32
胃酸倒流好辛苦,要坐係道訓教,心口頂住,喉嚨好痛,
好想bb快點出黎呀。
...
我食咗好肥嘅嘢先會咁。你會唔會食清啲會好啲?

回覆 miss0101 的帖子

您好miss0101,都明白媽媽有胃酸倒流影響到睡眠質素的確係好辛苦既,試下墊高小小枕頭瞓睇下會唔會好D,不要過飽和避免進食油膩、刺激性或酸性的食物,例如咖喱、蒜、洋蔥、麥皮、咖啡、檸檬飲料;進食前喝少量清水有助消化,進食後咀嚼口香糖能促進唾液分泌,有助中和胃酸。如情況令您好困擾,建議去睇睇醫生處方中和胃酸藥物改善情況,依D都是短暫既痛苦,媽媽保持心情輕鬆都會舒服D,支持您呀!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

Angela@牛欄牌媽咪專線 發表於 15-2-2 17:33
回覆 miss0101 的帖子

您好miss0101,都明白媽媽有胃酸倒流影響到睡眠質素的確係好辛苦既,試下墊高小小枕 ...

多謝你回覆,因為我都就生,唯有食清d,早點食飯,捱埋呢一兩星期,就得啦。

Angela@牛欄牌媽咪專線    發表於 15-2-3 09:32

大宅

EstrellaDamm 發表於 15-2-2 15:39
我食咗好肥嘅嘢先會咁。你會唔會食清啲會好啲?

係呀,之前一晚食左薄餅,可能難消化,不過我一直有胃酸倒流,係近幾日嚴重左好多,

好喇,試下食清d,唔該你。

水晶宮

miss0101 發表於 15-2-2 20:18
係呀,之前一晚食左薄餅,可能難消化,不過我一直有胃酸倒流,係近幾日嚴重左好多,

好喇,試下食清d,唔 ...
我兩次食完意大利雲吞,都食完冇耐就倒流。

同你一樣,我都就生喇。加油。

首頁

尾頁

跳至