懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人預產期2月14日,因bb37週2已經7磅12安,屬巨b,所以明天要入院催生,其實催生嘅程序係係點嘅?

男爵府

引用:本人預產期2月14日,因bb37週2已經7磅12安

原帖由 keikeimami 於 15-02-02 發表
本人預產期2月14日,因bb37週2已經7磅12安,屬巨b,所以明天要入院催生,其實催生嘅程序係係點嘅?

...
我咋,唔知其他媽媽㗎

chk宮頸睇吓軟未,未就塞葯令子宮軟化(有啲要塞兩三次先見效),子宮開始收縮,半夜穿水落產房,再落催生藥,子宮開哂就生得

大宅

...
我個下直接去產房,人手穿水吊催生藥,由10點開始到夜晚7點幾先生

複式洋房

回覆:明天入院催生

我就係塞左2次藥先開始軟化,不過呢個過程等左1日,到左第2日下午3點幾先去待產室到落催生藥,到10點幾11點先開夠8度去產房生

珍珠宮

第一胎果陣朝早6點塞左1次唔軟,之後晏晝又塞多次藥,到黃昏開始痛,痛到凌晨先開始軟,再去產房落催生藥再人工穿水,到12點先生得出,足足痛左19個鐘

大宅

一點幾塞完藥個幾鐘開始好似m痛,三點幾痛到想喊,六點幾大痛,八點半生左有啲人要塞幾次藥先有反應

大宅

我想問催生前會否照多次超聲波呢?
我36w時已經7磅幾,肚又大左3w
我怕我38w入院時仲大啊!

別墅

...
我同你一樣丫。。36週丫b7磅.預產期2月14。我同健康院姑娘講。佢都無理我。。都無比我見e生,無話吹生。我話到時丫b好大。會吳會開刀。又話吳會

大宅

回覆:bebekou 的帖子

我同你一樣預產14/2!但我就35w已經5磅、私家有叫我keep好D重,話怕到時難生…但同政府講佢就冇理我…宜家就39w,我唸緊要唔自己出去要再照多次???

伯爵府

回覆 keikeimami 的帖子

我想請問你36W時BB幾磅?因我而家35W多D BB都2.3KG,我都擔心遲下佢大得太多>.< 因為我是想順產的。。。

別墅

回覆:camanbi 的帖子

我33週4屯院度到2.4kg,36週幾私家度到3.5kg,所以私家寫咗紙比我拎返去屯院,建議屯院比我足月催生。屯院38週再次幫我度,重3.4kg,所以決定比我38週4催生,即日b女出世,宜加7日人仔啦,出世得3.42kg,7.5磅,私家度得唔太準!

首頁

尾頁

跳至