想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛做完ivf,未能放鮮胎,
抽左23粒,15用得,14授精用icsi
留2粒day 3, 其餘培養至day 5
結果而家得day 3 x 2, day 5 x 1, day 6 x 1
淘汰左甘多粒,很失望,好像質素很差甘才會這樣
詳細report 未出Day 6胎好像有等於無,未見過有人放day 6...

有無人比D正能量我?

侯爵府

回覆:只有4雪胎。。。

抽左廿幾粒
叻女

子爵府

回覆:只有4雪胎。。。

我當年抽得9粒, 得5粒受精, 2粒即放, 得返3粒雪, 中間又有1粒解凍後唔長, 即係得返2粒雪胎, 但我就將呢兩粒雪胎變咗兩個bb 比信心自己, 自己都灰心嘅話, 好難打贏呢場仗! 加油! 你實得嘅

大宅

引用:我當年抽得9粒, 得5粒受精, 2粒即放, 得返3

原帖由 ^GGmami^ 於 15-02-03 發表
我當年抽得9粒, 得5粒受精, 2粒即放, 得返3粒雪, 中間又有1粒解凍後唔長, 即係得返2粒雪胎, 但我就將呢兩粒 ...
感謝你
我都係淨返4個雪胎
聽到你既故事
好開心

伯爵府

BK Milk勳章

引用:剛做完ivf,未能放鮮胎,抽左23粒,15用得,14

原帖由 bearmrsyee 於 15-02-02 發表

剛做完ivf,未能放鮮胎,
乜day6胎係有等於冇嫁?我都有粒day6胎,但未用,果日問姑娘,佢話當day5咁用,仲以為唔錯添

大宅

許c9 發表於 15-2-3 04:31
乜day6胎係有等於冇嫁?我都有粒day6胎,但未用,果日問姑娘,佢話當day5咁用,仲以為唔錯添

...
其實我吾清楚。。。希望有人講我地知

大宅

回覆:bearmrsyee 的帖子

其實day6應該都唔錯嫁,正如姑娘講當day5咁睇,估計係有d生長比較慢,所以培植多一日,質素一定好過day3胎。

首頁

尾頁

跳至