網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問各位JM有無試過貨已到香港,但一直都未收到訊息去郵局提貨??

我件貨29日到左香港,但物流一直無更新!!係咪只可以一直等???

水晶宮

到咗香港呢part, 我上次都係一直無更新, 但會突然收到sms話可以取得....

我上次fri 出庫, mon 有得取...如無意外妳應該今/明日有掛....

大宅

回覆:國際轉運-郵局取

旺下中通客服

水晶宮

剛剛見佢地自動顯示話到港預4個工作天.....

不過入庫好快喎....11點幾收件, 12點幾就入咗庫....

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我用中通,由賣家發貨到香港郵局只係4日就到,我星期六已經拎左貨啦

男爵府

tammy2008 發表於 15-2-3 11:11
到咗香港呢part, 我上次都係一直無更新, 但會突然收到sms話可以取得....

我上次fri 出庫, mon 有得取...如 ...
終於拎到啦!!
我星期三已經出庫,清關,星期四已到香港...今日係咁煩中通客服,佢話幫我聯絡郵局...至收到SMS咋!!
中通個客服話可能自取點爆倉,所以就唔發貨過去!!

男爵府

wowwowdot 發表於 15-2-3 12:15
旺下中通客服
旺左啦!!仲不停煩佢,佢至幫我催郵局個邊!!

男爵府

tammy2008 發表於 15-2-3 12:52
剛剛見佢地自動顯示話到港預4個工作天.....

不過入庫好快喎....11點幾收件, 12點幾就入咗庫.... ...
就係見中通好快手,入庫,出庫,清關,過關都好快!!!真係估唔到黎到香港至比佢拖幾日!!

男爵府

tingloveyin915 發表於 15-2-3 13:58
我用中通,由賣家發貨到香港郵局只係4日就到,我星期六已經拎左貨啦

...
我件貨星期四已到左香港,都預星期六有得拎,點知一直顯示係香港倉......係今日係咁旺中通客服,佢幫我催郵局,至有得拎!!!

水晶宮

pandacsl 發表於 15-2-3 17:04
終於拎到啦!!
我星期三已經出庫,清關,星期四已到香港...今日係咁煩中通客服,佢話幫我聯絡郵局...至收到SMS ...

恭喜恭喜, 我今日都剛剛出咗庫~~

好險呀,
我有PACK 30X30CM手工紙 ( 差不多150張)
有張50CM X 1.5M 貼玻璃紙
仲有5幅眼鏡...

我用郵局自取好驚超SIZE 呀, 雖然我事先都有分別同賣紙既店家講明有SIZE 限制, 請佢地包細點,盡量捲起來PACK..... 但都驚會超, 我心諗如果超就分2包寄, 最多俾多個首重, 我住宅偏遠, 就算俾多個13蚊首重都平過送住宅附加費要成20-25蚊.....

我旺旺問就話要PACK 好先知, 如果有問題會旺我...SO 我一直由落咗單2點等到剛剛5點, 見到佢出咗庫先叫放下心頭大石...

我覺得郵局自取真係好抵用...不過係限制多少少....同埋郵差個面口黑少少.... :lol

我好怕係屋企等集運電話, 街又唔敢去, 去厠所都要攞埋電話入去...廢事MISS 咗就煩....我樓下就有郵局SO 真係好方便 ~~

水晶宮

pandacsl 發表於 15-2-3 17:04
終於拎到啦!!
我星期三已經出庫,清關,星期四已到香港...今日係咁煩中通客服,佢話幫我聯絡郵局...至收到SMS ...
妳嗰間郵局好旺架?? 我呢頭好彩一般般...

請問妳去取件時會講咩 ? 我上次話 " 唔該我來取快遞件 "

佢望吓我手機SMS, 話: " 攞淘寶吖嘛.... "

係咪即係講 "取淘寶件" 會有共鳴D......

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:pandacsl 的帖子

其實我冇想到咁快拎到……我都好突然

水晶宮

tingloveyin915 發表於 15-2-3 17:39
早排惡批如潮, 好多人都轉用順豐....攪到而家順豐到惡批如潮.....

男爵府

引用:Quote:tingloveyin915 發表於 15-2-3 17:39

原帖由 tammy2008 於 15-02-04 發表
早排惡批如潮, 好多人都轉用順豐....攪到而家順豐到惡批如潮.....
當中通惡平如潮時用佢,有驚喜,3,4日就可以取貨,試過5點半過后比錢,佢6點前就出庫!係今次比郵局拖左幾日之嘛!

男爵府

引用:其實我冇想到咁快拎到……我都好突然

原帖由 tingloveyin915 於 15-02-03 發表
我之前用佢都好快架!

男爵府

引用:Quote:pandacsl 發表於 15-2-3 17:04 終於

原帖由 tammy2008 於 15-02-03 發表
妳嗰間郵局好旺架?? 我呢頭好彩一般般...

請問妳去取件時會講咩 ? 我上次話 " 唔該我來取快遞件 ...
其實間郵局唔係好旺,唔知今次乜事?!

去取件時,我無講乜呀!行埋去講聲“唔該”,比個訊息佢睇咋!

禁止訪問

大宅

引用:請問用國際轉運要自行輸入轉運倉地址?

原帖由 angusBBB 於 15-02-04 發表
請問用國際轉運要自行輸入轉運倉地址?
唔洗,你預設香港地址就得

男爵府

引用:+本帖最後由+tammy2008+於+15-2-3+17:18+編

原帖由 tammy2008 於 15-02-03 發表
我都想試下郵局取,size限幾多?有無限重量、

男爵府

sarahwong420 發表於 15-2-4 22:35
我都想試下郵局取,size限幾多?有無限重量、
很易過的,限重4kg,長+闊+高<90 cm, 單邊 < 60 cm

首頁

尾頁

跳至