親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

基本上如果你睇左呢個牧場既綱頁, 一定俾佢吸引死, 今個暑假我都一家三口報左呢個親子團, 其中一日就係呢個Mother Farm, 咁親子團當然唔少得東京Disney Land啦, 小女第一次坐飛機, 五天團, 夠玩架啦, 呢個有Mother Farm景點既親子團唔係間間旅行社都有架, 唔好講咁多, 自己click來睇啦!!
http://www.motherfarm.co.jp/

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

點解你咁廣告..

我今個 7 月都會同仔仔去,不過係自由行而唔係跟團
mother farm 唔需要跟團都可以去架!!

原文章由 charles2046 於 08-6-2 03:39 發表
基本上如果你睇左呢個牧場既綱頁, 一定俾佢吸引死, 今個暑假我都一家三口報左呢個親子團, 其中一日就係呢個Mother Farm, 咁親子團當然唔少得東京Disney Land啦, 小女第一次坐飛機, 五天團, 夠玩架啦, 呢個有Mother F ...

別墅

我聽晚出發日本, 想呢個星期六去mother farm, 請問如果今日打去預約免費shuttle會唔會太早 (有識日文朋友今日可以幫忙打電話)

原文章由 Oscar媽 於 08-6-2 09:37 發表
點解你咁廣告..

[ 本文章最後由 xomama 於 08-6-2 11:24 編輯 ]
http://hk.myblog.yahoo.com/babylinus104[Baby Linus's blog/url]

子爵府

我諗你可以試下
因為我係租車入去,所以呢樣我唔知

原文章由 xomama 於 08-6-2 11:22 發表
我聽晚出發日本, 想呢個星期六去mother farm, 請問如果今日打去預約免費shuttle會唔會太早 (有識日文朋友今日可以幫忙打電話)

男爵府

oscar媽, 又見到你啦, 我想係mother farm係邊架?

原文章由 Oscar媽 於 08-6-2 12:05 發表
我諗你可以試下
因為我係租車入去,所以呢樣我唔知

子爵府

Mandy,

mother farm 係東京呀!!
你 click 入去睇下

原文章由 MandyLau13 於 08-6-2 12:18 發表
oscar媽, 又見到你啦, 我想係mother farm係邊架?

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-6-2 13:41 發表
Mandy,

mother farm 係東京呀!!
你 click 入去睇下

唔該曬, 又想問如果租車由新宿出發, 需時多久

複式洋房

我唔係賣廣告, 亦冇講邊間旅行社, 更無需要同Mother Farm賣廣告, 分享吓啫, 請唔好咁敏感, 呢個景點都係同事介紹我既, 只不過覺得個綱頁介紹得好吸引, 不過聽講入去既車程好似有成兩粒鍾, 你租車...自己揸車還是連埋司機?!
mouth:

原文章由 Oscar媽 於 08-6-2 09:37 發表
點解你咁廣告..

複式洋房

因為以前試過響日本迷路, d日本人又好驚英文, 我迷路已經好驚, 問佢地邊度係出口, 佢地竟然重驚過我.....所以我唔敢日本自由行, 不過在日本自己揸車係咪可以用d GPS導航架, 聽講話好正.
拿....GPS導航我都係聽講架炸, 唔好又話我同日本仔賣廣告呀吓.

子爵府

其實 mother farm 係戶外 topic 裡面已經講左好耐 la !!
亦有好多媽咪去過 la !!

我自己租車梗係自己揸...

原文章由 charles2046 於 08-6-4 02:56 發表
我唔係賣廣告, 亦冇講邊間旅行社, 更無需要同Mother Farm賣廣告, 分享吓啫, 請唔好咁敏感, 呢個景點都係同事介紹我既, 只不過覺得個綱頁介紹得好吸引, 不過聽講入去既車程好似有成兩粒鍾, 你租車...自己揸車還是連埋 ...

子爵府

就係知道有 GPS 先自己租車揸,

我覺得日本自由行冇問題喎!!
我上次自由行大阪都有問路都 OK 冇問題...
去 JR 站 D 旅遊客戶中心 D 女仔英文好好架!!
仲教晒我 D 地方點去 TIM

原文章由 charles2046 於 08-6-4 03:20 發表
因為以前試過響日本迷路, d日本人又好驚英文, 我迷路已經好驚, 問佢地邊度係出口, 佢地竟然重驚過我.....所以我唔敢日本自由行, 不過在日本自己揸車係咪可以用d GPS導航架, 聽講話好正.
拿....GPS導航我都係聽講架炸 ...

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-6-4 12:03 發表

...

我地就係試過上年租車去伊豆, 真係好方便, 時間又可以掌握到, 唔駛曬時間等車. 景點都去多好多. 出年去北海道都會再租車, 我坐係後排做乘客不知幾爽.

子爵府

我出年應該都會去北海道呀
我都係做乘客..

原文章由 MandyLau13 於 08-6-4 12:11 發表

我地就係試過上年租車去伊豆, 真係好方便, 時間又可以掌握到, 唔駛曬時間等車. 景點都去多好多. 出年去北海道都會再租車, 我坐係後排做乘客不知幾爽. ...

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-6-4 12:33 編輯 ]

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-6-4 12:22 發表
我出年應該都會去北海道呀
我都係做乘客..

你會唔會停東京呀? 出年邊個月去? 我應該五月.
到時大家交流下個行程呀.

子爵府

我可能 2 月呀!

因為 oscar 係 1 月頭生日,
本應想 plan 同 oscar 過一個白色既生日
不過出年 1 月尾過年, 1 月頭公司好難走得開..

所以可能過晒個新年先去

原文章由 MandyLau13 於 08-6-4 14:40 發表

你會唔會停東京呀? 出年邊個月去? 我應該五月.
到時大家交流下個行程呀.

複式洋房

原來日本租車旅行咁方便架, 下次真係要試吓囉!!多謝提議!!

原文章由 Oscar媽 於 08-6-4 12:03 發表

...

子爵府

真係好方便架!!
我覺得同小朋友去旅行自由行會舒服好多

原文章由 charles2046 於 08-6-4 20:40 發表
原來日本租車旅行咁方便架, 下次真係要試吓囉!!多謝提議!!

大宅

我都想去, 我個女得2歲, 啱唔啱玩??

另外如果搭車, 可以點去呢??

別墅

How long does it take to drive from Shinjuku to mother farm? Thanks!

複式洋房

i want to know too, can somebody help ? thanks.

原文章由 lillymom 於 08-6-6 15:58 發表
How long does it take to drive from Shinjuku to mother farm? Thanks!

首頁

尾頁

跳至