母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋企啲老一輩既經常都叫我洗完頭之後啲奶唔好比bb食,話對bb冇益,但問佢哋點冇益又講唔出=.=係都要我泵走啲奶,等到再谷奶先比bb食。各位媽咪有冇聽過咁既講法?有時我洗完頭懶得泵就直接比bb食,但係又怕對bb唔好,好矛盾啊,我已經唔多奶,仲要泵出黎唔要覺得好曬。。。。

大宅

引用:屋企啲老一輩既經常都叫我洗完頭之後啲奶唔

原帖由 Fish0925 於 15-02-20 發表
屋企啲老一輩既經常都叫我洗完頭之後啲奶唔好比bb食,話對bb冇益,但問佢哋點冇益又講唔出=.=係都要我泵走 ...
照餵,無必要倒,吹乾個頭先餵

大宅

回覆:洗完頭唔可以餵人奶??

冇根據的話即係亂噏。。。。

~~ 祂不應許天常蔚藍, 但應許祂的慈愛常在!~~
~~ 願我們常存感恩的心去讚美上主!~~

別墅

我99話沖完涼唔好即刻餵,但我冇理佢😆

大宅

屋企啲老一輩既經常都叫我洗完頭之後啲奶唔好比bb食,話對bb冇益,但問佢哋點冇益又講唔出=.=係都要我泵走 ...
我媽話沖完涼唔好要,因化學嘢會入奶頭,要用手擠走幾滴。。。。但洗頭真係搞笑d

大宅

最緊要吹乾個頭先餵!

伯爵府

完全無根據。除非你用洗頭水洗奶頭然後唔沖水。

禁止訪問

回覆:Fish0925 的帖子

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係未聽過…洗完頭唔餵得,咁我咪大獲…!我係日日沖涼,洗頭餵B喎!吹乾D咪得囉!

大宅

咁荒謬架,照餵啦!

大宅

中國人的無知真係好可怕!!

大宅

當我阿媽講呢D無謂野時,我會搞笑咁同佢講,太空人上咗月球喇,上面冇嫦娥同玉兔呀。
佢自己都忍唔住,笑咗。
老人家係咁,由得佢講,你可以唔理。

大宅

洗頭沖涼後都可以餵人奶,講定俾你聽先,有m都可以餵人奶,第時你長輩一定又唔俾你餵。
做了媽媽,要為自己覺得對的事作出堅持,尤其是湊b、人奶路...

大宅

It\'s irrelevant

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

洗頭後唔好餵, 我就未聽過

不過奶奶成日話, m 黎咗餵 bb, 就對 bb 無益

我問佢點解, 奶奶又答唔到

我話細女餵人奶至今, 好少病

呢個就係事實

我黎咗 m 後有繼續餵, 咁佢又無咩病

咁何解對細女唔好呢

我奶奶無回應

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊