美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

syschan 發表於 15-2-23 11:55
你学我敢講野法,
因住有個似男非女既物体,
會质疑你系吾系無問ba攞,
唔使介意啦! 清者自清 無聊人/事唔使理咁多!

大宅

babychat 發表於 15-2-23 12:00
唔使介意啦! 清者自清 無聊人/事唔使理咁多!
thank you for your support jm !

大宅

caramelpudding 發表於 15-2-23 11:56
CDP喎
先唔講選錯色,淨係嗰BA的服務都唔合格啦
嗱,攞去counter叫佢換,唔肯就寫email去brand,特別提示唔 ...
yes....
go and ask for a change....!

伯爵府

引用:其實cdp有無粉底sample架?因為買shiseido+

原帖由 BabyKwan 於 15-02-22 發表
其實cdp有無粉底sample架?
因為買shiseido foundation,ba會俾sample,建議用咗sample,確保啱色先開貨裝 ...
有,但我問過幾次,唔同counter 都話無貨

伯爵府

引用:Quote:syschan+發表於+15-2-21+12:58+攞mud

原帖由 babychat 於 15-02-23 發表

極之同意,而家好手緊,不過都係睇人,有時都肯俾多少少。。。
其實日本都係, 我岩岩買完,已經唔係買套裝,
但唔問唔俾,問左俾都係得2-3包仔, 加埋得1ml 多d ,仲要問好多款都話無sample , 想試咩都無得試
下次去duty free 買好過,起碼買滿12000日元都有30ml balancing lotion + cotton

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Yingobby+於+15-02-21+發表我

原帖由 Pompom0820 於 15-02-21 發表
Agree so much!好多時我拎定錢入去買 但ba service勁差就收番埋d錢 好多時都會去第二間買左.唔想比咁串既ba ...

係香港我都會,但去日本時遇到唔好ba 都無辦法,因為無得下次先買,都要俾錢

珍珠宮

kitty_tang 發表於 15-2-23 00:19
之前有D Post 話會員收到信去取粉底sample.但我係會員都未試過取過.我買左O20都覺得好沉同吾精神,但係BA係 ...
我上次就係試咗O10同O20, BA話O10好D, 不過啱啱無sample, 佢就約有貨我來攞, 叫我試咗先買! 最終試咗幾日就買咗O10

伯爵府

引用:Quote:kitty_tang+發表於+15-2-23+00:19+之

原帖由 moniy 於 15-02-23 發表
我上次就係試咗O10同O20, BA話O10好D, 不過啱啱無sample, 佢就約有貨我來攞, 叫我試咗先買! 最終試咗幾日就 ...
我去過counter話想試silky cream & cream foundation , ba淨係幫我試上手,最後亦無俾sample 我返去試清楚,我想比較2隻上面邊隻岩我d, 所以最終都唔買啦,始終價錢唔平,唔試清楚唔敢買。。。

伯爵府

回覆:576644 的帖子

強烈建議樓主打去cpb 反映,就算無得換都算,起碼等佢地知道發生件咁既事, 叫佢地改善下服務, 但我so far覺得 cpb ba ok ,有遇過唔好,亦遇過好既。。。
所以都係撞彩
下次遇到好既就記得佢個名,以後搵返佢

但都建議樓主買粉底時試清楚,既然去得counter 買野就要求試上面,特別係呢d 唔平既牌子,最好買之後都問佢拎sample 返去試,始終counter 既光線都可能會影響

公爵府

回覆:CDP粉底 (不吐不快)

香港ba揀O10 比我,日本ba 揀BO20 比我,我自己唔識分点先叫適合,邊個可信?

大宅

引用:香港ba揀O10 比我,日本ba 揀BO20 比我,我

原帖由 littlemelody 於 15-02-23 發表
香港ba揀O10 比我,日本ba 揀BO20 比我,我自己唔識分点先叫適合,邊個可信?

...
真系要試上面睇效果架,
齋up number吾可信

伯爵府

引用:香港ba揀O10+比我,日本ba+揀BO20+比我,我

原帖由 littlemelody 於 15-02-23 發表

...
唔試唔知,同埋日本同香港色號唔一樣,香港ba 建議我用i10 or o10, 日本ba 建議我用oc 00 / oc 10

公爵府

引用:Quote:原帖由 littlemelody 於 15-02-23 發

原帖由 576644 於 15-02-23 發表
唔試唔知,同埋日本同香港色號唔一樣,香港ba 建議我用i10 or o10, 日本ba 建議我用oc 00 / oc 10

...
你上次喺機場買pola,除滿額贈品,仲有無samples?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-02-23+發表唔試

無,你買左啦?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-02-23+發表唔試

基本上係機場買野除左滿額禮,係無extra sample ...

secrethk    發表於 15-2-23 14:19

公爵府

引用:Quote:原帖由 littlemelody 於 15-02-23 發

無,你買左啦?
無,本想叫friend响機場買,但原來香港網店價錢差不多,費是麻煩人了

公爵府

基本上係機場買野除左滿額禮,係無extra sample ...
原來喺咁

伯爵府

引用:Quote:原帖由+576644+於+15-02-23+發表無,

無,本想叫friend响機場買,但原來香港網店價錢差不多,費是麻煩人了
如果叫人買就費事喇,又唔係差好多

珍珠宮

回覆:CDP粉底 (不吐不快)

咁貴一支粉底,梗係要佢換番支啱色!

男爵府

引用:Quote:原帖由 BabyKwan 於 15-02-22 發表其

原帖由 Wishsss 於 15-02-23 發表
walk in 乜都唔買,BA肯比samples?
我意思係如果cdp有粉底sample,咁我可以買粉底試,如果唔啱色,貨裝可以唔開,換返支啱色,或其他貨……我唔係諗住唔買嘢攞sample……
唔買嘢唔俾sample,係可以理解,太多人放sample上網賣……

首頁

尾頁

跳至