懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

一係就話順產駛乜去私家呀!政府都得啦,慳返d錢俾阿b用啦!
一係就話入私家醫生實迫你開刀呀!

有時反駁都費事 : 仲諗緊啫,咩都未決定!
勁多局外人多說話!

我心諗,私家要順產唔駛痛咁耐!
d人話,個個都係咁架啦!
我就係知個個都痛咁耐,我仲要去送死!?咩叫前車可鑑,我要順產都可以選擇縮短產程!
錢又唔駛要你地俾!

我係生仔果個,我有咩風險自己知,要俾人剪陰都預左,但可以有權選擇好手勢既醫生,唔會俾實習醫生又聯又拆做白老鼠,我唔想傷口發炎,陰陰痛成個月!我知公院有好醫生,好助產士,但要講彩數麻!我選擇唔搏得唔得!如果我到時係黑仔果個咁點!?d親友咪一句風涼話 : 乜你咁唔好彩呀!

去私家醫生實迫你開刀!?
講真都要睇實際情況,唔調頭等等情況另計!
但都要識揾個好鼓勵順產 & 有醫德既醫生!

我仲未決定去公院定私院生!
但如果去私院,順利既情況下,我會忍住痛,唔會轉緊急開刀!
就要私院順產俾呢d人睇!

發洩完畢!謝謝!

大宅

唔好嬲,依家愈來愈多人去私家順產架了!
當佢地唔識野唱歌啦!

複式洋房

咪鬼理佢地啦~

你一句話, 我有$, 想去私家生唔得咩?! 就攪店佢地啦~

別墅

回覆:wwykk 的帖子

講真個句,不用理其他人太多,自己開心舒服最重要呢

別墅

引用:一係就話順產駛乜去私家呀!政府都得啦,慳

原帖由 wwykk 於 15-02-24 發表
通常我聽到「個個都係咁」呢4個字,我就會答「夠咁多人去死啦,唔通我又去咩」。

別墅

回覆:親友一聽到想去私家順產,就多說話,好Q煩!

我都覺得唔需要理會其他人講野。
我決定去私家生既時候,身邊d人好極端,一班好認同,好支持,當然連最親既屋企人都十分贊成。因為佢地覺得我生得舒服,又有班服務好d既人照顧我,我唔使受氣,佢地都放心好多。

另一班就係全喺政順產既朋友就好反對,話幾萬蚊留返黎買野比阿b仲好,
我心諗,我拎得出幾萬蚊去私家生,就代表我一定再拎得出更加多既幾萬黎買野比佢啦,我唔會因為拎左錢去私家生,而無錢養佢麻。

之後我都無解釋咁多,只話\'今年陀b,無去過旅行,條數都喺返度⋯\' 就算。

子爵府

回覆:wwykk 的帖子

不過你話去私家,開刀定順產都會俾人講,預左....
我身邊有幾位朋友,私家順產因為太痛加上醫生話危險,最後變左開刀,除非你醫生好支持順產,其實好大機會會變開刀(如果你唔快d生出黎),諗下醫生有無可能等你生咁耐唔做其他生意?
不過,最緊要安全同唔好有壞回憶,唔洗理人

翡翠宮

依家生仔係你同C6話事,想去邊度生就邊度生,唔需要理佢哋講咩

公爵府

叻叻勳章

順產私家.....點解唔得..我可以揀醫生....

大宅

引用:Quote:原帖由 wwykk 於 15-02-24 發表一係

原帖由 hiuwakelly 於 15-02-24 發表
通常我聽到「個個都係咁」呢4個字,我就會答「夠咁多人去死啦,唔通我又去咩」。

...
係啦!我唔認為(個個都係咁),我就要跟住做!
我都有權為自己作最好選擇!
唔通我唔想搏都有錯咩!我穩穩陣陣又唔啱咩!
真係上黎呢度講,先多JM明白!

複式洋房

最慘係我老公成日想我去政府順產個下先攞命 又唔係佢生佢講乜都得 成日係度講阿邊個邊個係政府生完都話好

大宅

引用:不過你話去私家,開刀定順產都會俾人講,預

原帖由 JNF 於 15-02-24 發表
不過你話去私家,開刀定順產都會俾人講,預左....
我身邊有幾位朋友,私家順產因為太痛加上醫生話危險,最 ...
真係希望到時順順利利,所以話都要睇緊急情況!我自己都要爭氣!

大宅

引用:一係就話順產駛乜去私家呀!政府都得啦,慳

我有能力都選擇私家順產,產前產後服務好好多嘛~
上一輩既人唔會明白架,我99果時係10幾個大肚婆一齊生架,一齊叫…99仲話見到對面個大肚婆bb個頭出左黎😂😂

大宅

引用:最慘係我老公成日想我去政府順產個下先攞命

原帖由 Karenwhm 於 15-02-24 發表
最慘係我老公成日想我去政府順產個下先攞命 又唔係佢生佢講乜都得 成日係度講阿邊個邊個係政府生完都話好

...

我老公一樣!我話生既係我,你想俾兩舊水就要我痛十幾二十個鐘!
有唔好彩既JM話,冇止痛針情況下聯陰,又要冇經驗實習醫生又聯又拆!足足聯左2個鐘!
我同我老公講 : 你試下唔打麻醉針,俾我剪你細佬,再幫你聯針,你有咩感覺???佢即時唔出聲........(我諗佢已經好驚)

chappiet    發表於 15-2-24 18:32

大宅

仔係自己個肚度又自己生的,
講俾你聽係傾計通知你,
唔需太著緊其他人點睇
我會喺私家開刀,
so far 屋企人都支持

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Karenwhm 於 15-02-24 發表最

我次次俾啲政府生完勁慘傷口發炎嘅case 佢睇 之後佢就會搵返啲人點樣讚政府醫院嘅case 駁返我

跟住有一次陪我去完QE 又不停咁話啲姑娘好好好有經驗乜乜乜 但其實我第一次去個姑娘串到爆 又多大陸人又多阿差 仲要係度打尖撞人 佢死都要話私家醫院都有呢啲人架啦 我真係想打 X 佢

大宅

我冇同6299提過,佢地係我老公父母,當然會幫我老公慳錢,何況佢地都冇喺私家生過,99生仔都3x年前啦........而家既資料佢鬼識咩,咪又係聽埋d大嬸講野,長輩講野完全冇說服力~
就算最後決定去私家,我唔生出黎果下,都唔會同佢地講........
等佢地一路以為我去政府,要煩我都已經仔都生埋~~~

只有我爸爸會叫我去私家生,自己家人最錫自己,唔想我辛苦,想我住得好d~

大宅

Karenwhm 發表於 15-2-24 13:34
我次次俾啲政府生完勁慘傷口發炎嘅case 佢睇 之後佢就會搵返啲人點樣讚政府醫院嘅case 駁返我

跟住有一次 ...
係就係,不過要搏麻.......搏唔到,要痛要發炎咪又係我地.......鬼唔知2百幾好抵~~~你都問下佢 : 唔打麻醉可以俾你剪細佬嗎??? 唔打麻醉可以俾你幫佢聯針嗎???

大宅

唔使理佢地啦、又唔係用佢地$

私家順產保證有得用無痛分娩

大宅

CCma1121 發表於 15-2-24 13:46
唔使理佢地啦、又唔係用佢地$

私家順產保證有得用無痛分娩
確實無痛分娩非常吸引,我有朋友生2胎都係用無痛,佢話真係唔痛,打完喺床瞓幾個鐘,姑娘見開左,就可以推落產房用力屙就生左........

起碼生之前真係可以瞓下覺保存力氣,唔駛痛到開晒都冇晒力生..........

首頁
12345...6

尾頁

跳至