興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

已轉了兩個醫生,無好過!皮膚又爛又濕又臭,已洗了萬多元去醫,山窮水盡了,好灰!

子爵府

回覆:狗狗皮膚病,醫了一年都唔好,灰!

狗狗好可憐呀, 試下神仙水得唔得,我聽人講幾好

大宅

引用:已轉了兩個醫生,無好過!皮膚又爛又濕又臭

原帖由 VampireBaby 於 15-02-26 發表
已轉了兩個醫生,無好過!皮膚又爛又濕又臭,已洗了萬多元去醫,山窮水盡了,好灰!

...
你睇邊兩間呀?

男爵府

引用:狗狗好可憐呀, 試下神仙水得唔得,我聽人講

原帖由 sorfn89 於 15-02-26 發表
狗狗好可憐呀, 試下神仙水得唔得,我聽人講幾好
用左成年了!什麼三條毛、類固醇药膏都無用!之前位獸醫重開埋口服药,點知食後大痾血,攪到入埋院,最後轉醫生,不過已睇過兩次了,只話長期戴頭套及保持皮膚乾爽便得,完全唔開任何皮膚药,所以一直無好過!

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有無帶佢去做測試?

男爵府

引用:有無帶佢去做測試?

原帖由 aminafy 於 15-02-26 發表
有無帶佢去做測試?
兩個獸醫都有做,話係真菌感染

複式洋房

...
好明白你的心情。近日有位養金毛的朋友,他的狗狗皮膚很差,看医生食葯就好,一停葯又發作。已改吃皮膚處方糧。都未好過。這三個月,改吃生肉糧,皮膚慢慢好轉,你都考慮吥啦,試試看。食葯不是辦法。我聽過好幾個朋友講吃生肉對皮膚好。但我見這位金毛小朋友確實好好。

男爵府

引用:Quote:原帖由 VampireBaby 於 15-02-26 發

原帖由 小美媽 於 15-02-26 發表
好明白你的心情。近日有位養金毛的朋友,他的狗狗皮膚很差,看医生食葯就好,一停葯又發作。已改吃皮膚處方 ...
我狗狗還有其他病,要吃獸醫處方量!

侯爵府

...
你狗狗有冇覺得痕?我狗狗之前係馬來西亞剃過1次毛得到皮膚病...佢痕到咬甩晒d毛,咬到出晒血...

之後我幫佢帶頭x等佢咬唔到自己唔好令病情惡化,之後帶佢去睇醫生,醫生開藥、藥膏同消毒藥水比我,醫生叫我開稀消毒藥水幫佢抹個傷口但我冇理就直接抹落去,叫我搽薄藥膏我就搽到厚1厚好似做mask咁,日日用滴露拖地(基本上係6、7L水我落2、3\'喝\'滴露),宜家我狗狗好返啦,仲冇野到我另外1隻狗(因醫生話會傳染的)

男爵府

引用:Quote:原帖由 VampireBaby 於 15-02-26 發

原帖由 mrs.tan 於 15-02-26 發表
你狗狗有冇覺得痕?我狗狗之前係馬來西亞剃過1次毛得到皮膚病...佢痕到咬甩晒d毛,咬到出晒血...

之後我幫佢 ...
請問你睇邊位獸醫?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mrs.tan+於+15-02-26+發表你

請問你睇邊位獸醫?
對唔住呀...我依個醫生係係馬來西亞嫁...

別墅

可以試用環保酵素噴身,係FB 見到有其他狗主讚有用! 希望你的狗狗快些好

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

同佢浸下鹽水,多d鹽都唔怕又冇副作用!

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

回覆 VampireBaby 的帖子

我識得有隻狗又係咁,結果驗出係甲狀腺有問題,宜家要長期食藥,但啲皮膚就好番好多。

男爵府

引用:可以試用環保酵素噴身,係FB 見到有其他狗

原帖由 barroswan 於 15-02-26 發表
可以試用環保酵素噴身,係FB 見到有其他狗主讚有用! 希望你的狗狗快些好

...
請問邊到有得買?有冇相?

thanks

男爵府

引用:回覆 VampireBaby 的帖子我識得有隻狗又係

原帖由 amychann 於 15-02-27 發表

我識得有隻狗又係咁,結果驗出係甲狀腺有問題,宜家要長期食藥,但啲皮膚就好番 ...
已驗過血了,甲狀線正常!

大宅

用稀釋蘋果醋抺下身

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

皮膚尼樣野好難攪,我介紹你用其他野試吓,請pm我留電話,我WhatsApp比相你。

男爵府

狗狗皮膚有冇一片片似人類頭皮屑咁?重有冇毛?

別墅

...
試下去做微泡spa,我見好多皮膚有問題狗仔做左都好明顯轉好,我嗰隻喺hq doggie度做,又有得照uv燈,殺菌,去fb search下

首頁

尾頁

跳至