興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:狗狗皮膚有冇一片片似人類頭皮屑咁?重有冇

原帖由 a@o@a 於 15-02-28 發表
狗狗皮膚有冇一片片似人類頭皮屑咁?重有冇毛?
我個小寶貝未夠一歲時都試過,醫左四個月,由頭皮到一汁汁毛咁甩,最後食藥+浸藥水好返。
哩個叫咩病?我唔記得左

大宅

引用:Quote:原帖由+VampireBaby+於+15-02-26+發

原帖由 mrs.tan 於 15-02-26 發表
你狗狗有冇覺得痕?我狗狗之前係馬來西亞剃過1次毛得到皮膚病...佢痕到咬甩晒d毛,咬到出晒血...

之後我幫佢 ...
我隻狗都試過。。醫生開左抗生素。又餵佢食藥。同用三條毛洗澡。。漸漸地就好反

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

VampireBaby 發表於 15-2-26 14:45
我狗狗還有其他病,要吃獸醫處方量!

狗狗身體唔好可能都係食物緣故!不要盡信獸醫開既處方糧。要知道診所都有“贊助商”。留意吓你間獸醫係咪賣死同一個品牌既糧。

支持生肉糧。
你今日backup左未?

大宅

引用:Quote:原帖由 VampireBaby 於 15-02-26 發

原帖由 mrs.tan 於 15-02-26 發表
你狗狗有冇覺得痕?我狗狗之前係馬來西亞剃過1次毛得到皮膚病...佢痕到咬甩晒d毛,咬到出晒血...

之後我幫佢 ...
不如自之做瘦e,仲死乜俾\"女\"出街睇
仲招圍酸羊\"暖黎精神\",真心替梨搞搞單仙。。。

廣告話\"今次咁好彩,下次好難講\"。。。呀

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mrs.tan+於+15-02-26+發表你

原帖由 B得 於 15-03-23 發表
不如自之做瘦e,仲死乜俾"女"出街睇
仲招圍酸羊"暖黎精神",真心替梨搞搞單仙。。。
唔好意思呀...其實你講緊咩...?我唔係好明...

btw,我狗狗已經好返晒,冇毛ge地方已經生返晒毛,已經冇再痕同流血了多謝你關心

大宅

回覆:VampireBaby 的帖子

西貢有個皮膚專科醫生,係其他獸醫轉介我隻99睇,但唔係成日係香港,3月尾㑹係香港幾日,你要資料嗎?不過診金要$800

男爵府

引用:Quote:VampireBaby 發表於 15-2-26 14:45

原帖由 眼訓 於 15-03-23 發表
但生肉高蛋白質,我狗狗有腎病要吃低蛋白,現在吃hills kd糧控制到病情!

男爵府

引用:西貢有個皮膚專科醫生,係其他獸醫轉介我隻

原帖由 missmario 於 15-03-24 發表
西貢有個皮膚專科醫生,係其他獸醫轉介我隻99睇,但唔係成日係香港,3月尾㑹係香港幾日,你要資料嗎?不過 ...
Please pm資料比我!thank you !

大宅

回覆:VampireBaby 的帖子

Dr.Rebekan tel:27928555 下星期係香港,唔係要等3個月先返香港,
記得叫佢地攞埋你99睇過其他獸醫病歴。

男爵府

引用:Dr.Rebekan tel:27928555 下星期係香港,

原帖由 missmario 於 15-03-24 發表
Dr.Rebekan tel:27928555 下星期係香港,唔係要等3個月先返香港,
記得叫佢地攞埋你99睇過其他獸醫病歴。

...
Thank you

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

VampireBaby 發表於 15-3-24 16:22
但生肉高蛋白質,我狗狗有腎病要吃低蛋白,現在吃hills kd糧控制到病情!

...
omg hills d糧出名差。。。
如果隻狗係我既,我會問獸醫佢飲食上要注意d乜。“咁d糧高過幾多%為之高蛋白呀?要幾多%之內?仲有其他咩野要注意?”

我食緊呢隻生肉糧話有12%蛋白,其實一d都唔高。咁你俾一半糧,另一半自己整飯菜,唔知得唔得?

男爵府

引用:Quote:VampireBaby 發表於 15-3-24 16:22

原帖由 眼訓 於 15-03-24 發表
omg hills d糧出名差。。。
如果隻狗係我既,我會問獸醫佢飲食上要注意d乜。“咁d糧高過幾多%為之高蛋白呀 ...
請問邊隻生肉量?同埋邊到買?thanks

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

VampireBaby 發表於 15-3-24 23:53
請問邊隻生肉量?同埋邊到買?thanks
我食緊Primal急凍糧,但香港應該得脫水版。食前要溝水浸軟。我prefer急凍濕糧,始終咁係最天然。脫水版係去旅行時先會考慮。如果酒店有雪櫃都唔會唸。

你爬吓呢版,都幾多人餵生肉糧。睇埋其他父母餵食心得。

男爵府

引用:Quote:VampireBaby 發表於 15-3-24 23:53

原帖由 眼訓 於 15-03-25 發表
我食緊Primal急凍糧,但香港應該得脫水版。食前要溝水浸軟。我prefer急凍濕糧,始終咁係最天然。脫水版係去 ...
感謝你的幫忙!

別墅

回覆:狗狗皮膚病,醫了一年都唔好,灰!

完全明白你感受,我隻狗狗又係皮膚病,所有應該做既都做哂,而家要長期戴頭罩,有時見到佢不停R痕好辛苦咁,心好痛!

男爵府

回覆:狗狗皮膚病,醫了一年都唔好,灰!

我隻貓又係有皮膚病,醫左成9個月先好。除左食藥,佢用既野要每星期用90度熱水加消毒藥水洗,洗走細菌。有時間就洗密d。我要返工先唯有一星期洗一次。

首頁

尾頁

跳至