自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

天氣潮濕,唔止d衫唔乾!間屋d外牆直情發晒霉!先至入伙一年多就咁樣,仲要係搵師傅起晒底灰先油防霉油
剛清左一間房,仲有另一間未清!
咁搞法好快要再油過

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:發晒霉!

唯有買多幾部抽濕機
開冷氣
每次開完冷氣記住開一陣抽濕機
呢兩曰我幾乎全曰都開住

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

長開抽濕機, 可能有幫助

大宅

引用:天氣潮濕,唔止d衫唔乾!間屋d外牆直情發晒

原帖由 Meryl 於 15-02-27 發表
天氣潮濕,唔止d衫唔乾!間屋d外牆直情發晒霉!先至入伙一年多就咁樣,仲要係搵師傅起晒底灰先油防霉油:heh ...
我昨晚用漂白水加水稀釋再用思牌有個棉果種伸縮拖把黎擦牆擦天花板,累死~.

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

部抽濕機長開, 再開d漂白水抹牆片
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

依D天氣真係要勤力D抽屋, 我屋企有兩部, 太濕既日子都覺得唔係好夠用, 幾乎由朝抽到訓

水晶宮

應該係裝修時的防潮底油做得唔好.
我娘家一到回南天,屋外成條走廊既牆壁都係濕到滴水的,但屋內牆紙十年都無起黑點.住係隔離座的朋友,都係新裝修,入伙半年,牆紙已經起黑點和甩甩地啦.

首頁

尾頁

跳至