親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教有去過日本環球影城的媽媽們
(1) 日本環球影城哈利波特禁忌之旅同蜘蛛俠會唔會好似過山車咁架? (同13歲女去, 因為好怕玩刺激嘢, 過山車, 海盜船, SPACE MOUNTAIN完全唔敢玩嗰隻, 睇嗰D 4D冇問題)

(2) 咁嗰度邊D係刺激嘢, 我會避開唔玩

(3) 同埋有D咩推介一定要玩

(4) 8月尾去, 要買EXPRESS PASS嗎?

(5) 如果買咗EXPRESS PASS 入哈利波特, 要唔要再排隊?

希望有心媽媽可以幫幫忙, 謝謝!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:請教有關日本環球影城問題

(1) 日本環球影城哈利波特禁忌之旅同蜘蛛俠會唔會好似過山車咁架? (同13歲女去, 因為好怕玩刺激嘢, 過山車, 海盜船, SPACE MOUNTAIN完全唔敢玩嗰隻, 睇嗰D 4D冇問題)

~~似過山車

(2) 咁嗰度邊D係刺激嘢, 我會避開唔玩
~~ 我覺得哈利波特禁忌之旅最刺激

(3) 同埋有D咩推介一定要玩
~~ 哈利波特禁忌之旅一定要玩,好正

(4) 8月尾去, 要買EXPRESS PASS嗎?
~~要方便,排少d時間一定要買

(5) 如果買咗EXPRESS PASS 入哈利波特, 要唔要再排隊?
~~要,但排少好多時間

希望有心媽媽可以幫幫忙, 謝謝!

男爵府

MsBusy 發表於 15-3-1 21:51
(1) 日本環球影城哈利波特禁忌之旅同蜘蛛俠會唔會好似過山車咁架? (同13歲 ...
THANKS!
禁忌之旅最好玩, 但怕刺激嘅人, 唔去玩呢個咪好嘥攞?

咁蜘蛛俠呢? 激唔激架?

另外可以喺邊度買到EXPRESS PASS?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:MsBusy 發表於 15-3-1 21:51 請教有

原帖由 ada_pmlo 於 15-03-01 發表
THANKS!
禁忌之旅最好玩, 但怕刺激嘅人, 唔去玩呢個咪好嘥攞?
蜘蛛俠都好玩,但唔夠哈利好玩,沿途排隊時仲好多野睇,好正家,唔玩真係浪費左,
同埋我係上年8月時去,可能新開,超多人,無pass要排3個幾鐘,有pass排約20分鐘,指定時間入場,早5分鐘都唔比入,所以想玩多一次,基本上無咩可能,買魔法捧都要排40分鐘而家就唔知會唔會好d,
Pass 我上日本環球影城網買,送到酒店,
但而家好似可以比錢後,print 出黎,之前bk 我見過有jm教點買,你可以搵下舊post

男爵府

MsBusy 發表於 15-3-1 22:04
蜘蛛俠都好玩,但唔夠哈利好玩,沿途排隊時仲好多野睇,好正家,唔玩真係浪費左,
同埋我係上年8月時去,可 ...
THANK YOU SO MUCH!

男爵府

如果唔玩刺激既game, 其實去USJ好嘥! Express pass包既game都係刺激既!4D果d又唔識聽日文,跟本就唔好玩!

大宅

環保接龍勳章

回覆:請教有關日本環球影城問題

請問成日見呢 度 JM 提去拎整理卷,咁如果我買左 fast pass, 仲駛唔駛拎整理卷? tks

男爵府

YLWong@2007 發表於 15-3-1 23:07
如果唔玩刺激既game, 其實去USJ好嘥! Express pass包既game都係刺激既!4D果d又唔識聽日文,跟本就唔好玩 ...
其實都知, 但去一場去到冇理由唔去埋, 所以想睇有冇d係冇咁刺激嘅嘢啱玩, 好似迪士尼嗰d 巴斯光年呀, 小熊嗰d咁......................

伯爵府

回覆 MsBusy 的帖子

禁忌之旅係玩d乜嘢? 係咪4d show ?

翡翠宮

annsochan 發表於 15-3-2 10:30
回覆 MsBusy 的帖子

禁忌之旅係玩d乜嘢? 係咪4d show ?
http://www.usj.co.jp/tw/attraction/att_detail/harry-potter-and-the-forbidden-journey.html
可以上USJ 網睇介紹

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:YLWong@2007 發表於 15-3-1 23:07 如

原帖由 ada_pmlo 於 15-03-02 發表
其實都知, 但去一場去到冇理由唔去埋, 所以想睇有冇d係冇咁刺激嘅嘢啱玩, 好似迪士尼嗰d 巴斯光年呀, 小熊 ...
有,hello kitty果D,好bb玩架囉!

男爵府

其實咁大個咪咩都試下囉!驚果陣瞇埋眼,d game又唔會玩得耐!我女7歲,咩都驚,但我樣樣都要佢玩,佢玩完話好好玩!最衰唔夠高玩禁忌之旅,呢個反而係佢最想玩既!如果睇開Harry Porter就必玩,會好興奮架!你都話既然一場去到啦,咪玩下囉

男爵府

maggielau0705 發表於 15-3-2 12:20
有,hello kitty果D,好bb玩架囉!
想問吓, 其實禁忌之旅係好似迪士尼 SPACE MOUNTAIN 咁, 係真係有好長嘅路軌嘅過山車, 定只係坐喺個位到, 不停搖擺, 睇住個4k 銀幕嗰種咁架?
spinderman 又係邊種呢?

男爵府

YLWong@2007 發表於 15-3-2 20:56
其實咁大個咪咩都試下囉!驚果陣瞇埋眼,d game又唔會玩得耐!我女7歲,咩都驚,但我樣樣都要佢玩,佢玩完 ...
係好鍾意HARRY PORTER架, 但係驚住去玩, 又好似攞苦嚟辛咁.......

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:maggielau0705 發表於 15-3-2 12:20

原帖由 ada_pmlo 於 15-03-02 發表
想問吓, 其實禁忌之旅係好似迪士尼 SPACE MOUNTAIN 咁, 係真係有好長嘅路軌嘅過山車, 定只係坐喺個位到, ...
2個都其實係搖黎摇去不過好有立體感!好似自己飛緊一樣!

男爵府

maggielau0705 發表於 15-3-2 21:04
2個都其實係搖黎摇去不過好有立體感!好似自己飛緊一樣!
即係唔係過山車咁衝上衝落嗰D, 只係搖嚟搖去咁, 係嘛?

男爵府

回覆 ada_pmlo 的帖子

老實講,玩禁忌之旅無玩過山車咁驚!不過玩完係有d暈。但唔玩一定後悔!其實玩呢d game本身都係攞黎辛苦架啦! 你有無玩過USS既Mummy丫?禁忌就好玩過佢,仲無佢咁驚囉!Spider man 就似USS既Transformer囉!
我自己本身都好驚玩機動遊戲既,但學你話齋,一場去到嘛!

男爵府

YLWong@2007 發表於 15-3-2 22:51
回覆 ada_pmlo 的帖子

老實講,玩禁忌之旅無玩過山車咁驚!不過玩完係有d暈。但唔玩一定後悔!其實玩呢d g ...
多謝你詳細介紹, 如何PLAN得成去大阪, 點都要去試!

大宅

引用:其實咁大個咪咩都試下囉!驚果陣瞇埋眼,d

原帖由 YLWong@2007 於 15-03-02 發表
其實咁大個咪咩都試下囉!驚果陣瞇埋眼,d game又唔會玩得耐!我女7歲,咩都驚,但我樣樣都要佢玩,佢玩完 ...
請問你女女幾高,夠120cm就玩得喎!
我都會叫佢玩禁忌森林,佢從來未玩過呢啲game,我叫佢驚就合埋眼

男爵府

回覆 蛋糕妹 的帖子

喺香港幫佢度無著鞋120,限122先玩得,諗住著對高d鞋就得啦,點知喺佢地果度著左高少少既鞋架嘞,都爭成吋呀!攪到我嘥左個express pass!

首頁

尾頁

跳至