在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我是一個有兩個孩子的媽媽, 小朋友在小學階段, 念不錯的學校. 之前因為工作忙,㱘力大, 要OT 和出 trip, 辭工照顧家庭大半年, 屋企有工人, 老公收入可應付家庭開支。
現想回到職埸, 現有1個offer, 35K, 小公司, 9-5pm, 不用加班, 工作性質同以前不同.
你地會accept offer, 馬上返工? 定繼續interview? 以前人工多20K. 可以揾返similar post, 但一定好忙. 要錢定時間?

複式洋房

回覆:suetyim 的帖子

其實35k也不錯啦,可以擁有錢和時間,比只擁有錢更富有!世上沒有完美的選擇,時間比錢珍貴!

洋房

引用:我是一個有兩個孩子的媽媽,+小朋友在小學階

原帖由 suetyim 於 15-03-02 發表
我是一個有兩個孩子的媽媽, 小朋友在小學階段, 念不錯的學校. 之前因為工作忙,㱘力大, 要OT 和出 trip, 辭 ...
35k不錯呀,我會要時間,特別喺小朋友返學要多啲時間陪佢,否則佢好容易同自己疏離

男爵府

如果喺我嘅話會揀時間,因為可以多D陪小朋友,有D嘢錯過咗喺錢都買唔返嘅。

伯爵府

回覆:你們會點選擇, 要錢定時間?

時間就是金錢

侯爵府

比錢換小朋友成長!

公爵府

做住先,再看情況。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

最關心BB問題熱投勳章

35k都唔錯,最緊要唔洗ot 有時間陪小朋友,番得唔高興就再搵過

複式洋房

回覆:你們會點選擇, 要錢定時間?

35K 都好好啦、我都會要時間、親子時間重要好多

侯爵府

時間第一

別墅

depends the prospect and the boss la... if both are good, go for it.. haha

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

返左先, 唔o岩至再搵過.

首頁

尾頁

跳至