時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:tonghomama 的帖子

同佢哋解釋都浪費口水,有D根本就吾知搵食艱難,有D就想共產,憎人富貴厭人窮.......

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:同佢哋解釋都浪費口水,有D根本就吾知搵食

原帖由 alima 於 15-03-04 發表
同佢哋解釋都浪費口水,有D根本就吾知搵食艱難,有D就想共產,憎人富貴厭人窮.......

...
大學生無錢問老豆拎 經濟?關人鬼事

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 15-3-4 14:08
係有人咁戇居, 走去尖咀趕遊客, 全世界冇乜國家會趕遊客, 經此一役, 有錢嘅更加唔會嚟香港買嘢。 ...
咪係! 尖咀買名牌個D係水貨客咩? 根本就係有心搞事.
破壞香港旅遊業, 到時失業率颷升, 班政棍咪又有借口嘈囉.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 15-3-4 21:06
咪係! 尖咀買名牌個D係水貨客咩? 根本就係有心搞事.
破壞香港旅遊業, 到時失業率颷升, 班政棍咪又有借口嘈 …
大家放長雙眼睇囉! 唔好話零售, 貿易都不見得好境, 唔好以為趕走遊客只係零售業受影響, 環環相扣, 記住要多謝哩班搞事嘅人。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tonghomama 發表於 15-3-4 18:50
似乎有人未見過咩叫經濟差 可能人地好年輕。 不過, 相信佢好快會見到。

做開生意嘅應該開始感覺到出面個巿的淡靜, 今年應該幾艱難。

侯爵府

引用:Quote:calvin1230hk 發表於 15-3-4 21:06

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-03-04 發表
大家放長雙眼睇囉! 唔好話零售, 貿易都不見得好境, 唔好以為趕走遊客只係零售業受影響, 環環相扣, 記 ...
絕對係啦! 認住班熱狗暴民,本土民主廢物,仲有背後嘅黑金主同政棍。

象牙宮

calvin1230hk 發表於 15-3-4 21:49
絕對係啦! 認住班熱狗暴民,本土民主廢物,仲有背後嘅黑金主同政棍。

男爵府

引用:Quote:原帖由+DoReMi媽媽+於+15-03-04+發表

原帖由 美味 於 15-03-04 發表
agree 我係遊客去花錢去玩都係求開心 點解我要貼錢黎受氣比人歧視 比著我都唔會黎 全世界又唔係得香港有嘢 ...
正常思維都知不應趕遊客,給$你都不要?
傻了嗎?如不是傻,政府或大家應想到事態嚴重吧!不然$都不要!!??

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 美味 於 15-03-04 發表agree

原帖由 rich8 於 15-03-04 發表
正常思維都知不應趕遊客,給$你都不要?
傻了嗎?如不是傻,政府或大家應想到事態嚴重吧!不然$都不要! ...
真係傻,成為國際笑話,奧爸爸食緊花生睇好戲!

男爵府

引用:Quote:原帖由+rich8+於+15-03-04+發表正常

原帖由 littlecar 於 15-03-04 發表
真係傻,成為國際笑話,奧爸爸食緊花生睇好戲!
說別人傻之前,看看自己是否真的聰明?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 littlecar 於 15-03-04 發表

原帖由 rich8 於 15-03-04 發表
說別人傻之前,看看自己是否真的聰明?
我吾聰明都睇到!

侯爵府

引用:同佢哋解釋都浪費口水,有D根本就吾知搵食

原帖由 alima 於 15-03-04 發表

...
佢地搵錢唔難架,攤大手板問父母攞又得,收黑金去搞事瞓街又得,再唔係就去伸請綜援,明正言順做廢青。

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

子爵府

引用:等d人成日牙斬斬咁話香港經濟唔洗靠自由行

原帖由 jzzz1102 於 15-03-04 發表
等d人成日牙斬斬咁話香港經濟唔洗靠自由行,我就等睇班人失業無工開,之後又會怪政府點點點:igive ...

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:營業額低左,是否意味著失業?

我有兩個做零售的朋友2015年都俾公司layoff左! 冰山一角,好自為之!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至