懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我尋日5號去左醫院做唐氏檢查啦,好開心一切正常,BB仲好活躍。
見到都好安心 ,但今日又有留啡,有朋友叫我睇下中醫安胎,仲叫我試下十三太保,但我之前未有BB食親中藥都會感冒唔舒服,唔知係咁岩定真係發左入面唔好既野出黎呢,所以我依家諗緊睇唔睇中醫好,大家比下意見我呀,我係呢排間唔中就留啡,各位有經驗既姊妹可唔可以比D意見我Thanks。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆:睇中醫安胎

吓!十三太保唔係就生先飲架咩?你個朋友靠害咩!

流啡就瞓床!有睇開相熟可靠中醫可去睇!唔好亂聽人講亂食中藥丫!

男爵府

引用:我尋日5號去左醫院做唐氏檢查啦,好開心一

原帖由 cocolai281 於 15-03-07 發表

我尋日5號去左醫院做唐氏檢查啦,好開心一切正常,BB仲好 ...
我早排流啡都係睇中醫,自己唔好亂食藥,個個人體質唔同中醫角度流啡嘅原因亦唔同

如果你近屯門我可以介紹俾你,不過你上網一搵就搵到呢個女中醫

大宅

引用:Quote:原帖由 cocolai281 於 15-03-07 發表

原帖由 tarot_elle 於 15-03-07 發表
我早排流啡都係睇中醫,自己唔好亂食藥,個個人體質唔同中醫角度流啡嘅原因亦唔同

如果你近屯門我可以介紹 ...
可以pm個中醫師俾我嗎?!thx

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得如果你平時冇睇開中醫你就唔使睇都可以既

大宅

我老公叫我唔好睇,驚我食左中藥又唔舒服

洋房

你應該都有around 12w?我剛剛12w,之前有睇開中醫,流啡2次食左中藥無事。但醫師話睇3個月安胎就夠,之後不宜食咁多中藥,直到32w清胎毒先再見。

複式洋房

我頭三個月都有睇中醫食安胎藥,食到十二週就停了。我覺得中藥比西藥有效,可以一試呀。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我都轉左2個中醫,先知原來自己作小產流血,可能係照陰超事,同埋我8w一日嘔6-8次,仲食唔落野,係因為無便便,有入無出,食左2次中藥已經止嘔,不過仲未便便到,因為佢話唔可以瀉,會影響bb
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

但我已經13w3d最後都冇睇到中醫,去左睇西醫再照多次,今次醫生有開安胎藥比我,希望可以好D,因為呢個星期晚晚都會流啡仲一日比一日多呀。

子爵府

回覆:cocolai281 的帖子

唔好只聽人介紹,你自己知唔知十三太保有咩成份先?中藥呢家野可以好可以害你,唔好亂食,個人認為信返西醫好

首頁

尾頁

跳至