少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

亞女好緊張話有秘密講我知,我叫佢講啦!原來一個佢暗戀咗幾年的男同學,因為自己在活動時表現出色而被導師讚,之後男仔就注意倒佢,走去同佢傾計,令佢好開心! 所以佢好想話俾人聽。

我見佢肯同我分享,原本好開心,但亞女只係10歲就令人擔心了!

子爵府

回覆 olkan 的帖子

才10歲, 但就已經暗戀咗人幾年? 咁咪即係剛入小學就已經鍾意? 唉....依家啲小朋友好早熟啊....初頭我睇嘅POST, 仲以為係中三左右的女孩子, 睇到最後才驚訝係10歲的小女孩。

水晶宮

過多兩年,升中之後,都未必同一間學校.

水晶宮

佢肯講你聽都好, 哩有多啲引導佢將注意力放返响呈分試度

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

珍珠宮

回覆:少女心事

依家啲小學生好早熟,佢小一、二已有喜歡的男孩子,亦有男仔話鍾意佢,要同佢結婚,仲成日有情信攞返嚟! 但我知道呢個細細個小朋友的喜歡,只係鍾意一齊玩的意思。

但依家10歲,就好似中學生咁,有明確的表示鍾意個男仔d嘜嘜嘜,如讀書叻之類。先令我驚

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

初初睇以為係中學生....點知係小學...10歲就暗戀人地幾年咪6,7歲入學就鍾意?

佢肯同你講都幾好...KEEP住希望佢將來上到中學都重會同你傾...

珍珠宮

咁又係, 收埋唔同我講就慘。惟有暫時做住開明媽媽先

翡翠宮

畀面勳章

你呀女好長情喎,十歲就一個暗戀左幾年既男同學

睇黎你個小朋友都係早熟一類,如果係咁,與其擔心或者禁止佢諗拍拖,不如同佢傾下戀愛既正確態度,早戀、早婚既後果,等佢自己思考一下。
日日是好日

伯爵府

我阿囡小一已有暗戀對像,我亦知係邊個,又識佢媽咪。阿囡又成日話邊個暗戀邊個,過咗一排,又唔鍾意啦!
依家阿囡小五,由上年開學後,放學成日提住阿X男同學嘜嘜,我幫X同學嘜嘜,X同學今日又嘜嘜,X同學嘅爸爸做嘜嘜,細佬又嘜嘜,媽咪做家務又嘜嘜,X同學新年假去邊度......

日日提住X同學,你地估阿囡係咪喜歡X同學?

大宅

睛靈勳章

我仔中一, 又係有個女仔喜歡佢, 仲同我仔講佐, 我仔本身都唔喜歡的, 但你們知, 男仔又中一, 青春期, 又比女仔主動示愛, 我見佢whatsapp 由唔喜歡, 到喜歡, 仔仔同我講, 我巳同佢講佐, 有好感好正常, 仲要係女仔主動, 噉你有好奇, 喜歡佢都唔出奇, 但你唔好將le 件事放得太高, 你擋係一個好朋友噉, 傾下計無問題, 拍拖就一定唔可以. 噉亞仔都知, 佢話其實都煩, 噉我見佢有一排都同佢女仔WHATSAPP 都無咩野講, 都係講下早安, 晚安噉. 噉昨天又見到個女仔問我仔, 你依家係唔係仲喜歡我? 我仔話叫佢講先, 個女仔話係, 噉我仔又話係.. 唉

有時都唔明, O的女仔WHY 噉, 同埋我都唔知應可以點同亞仔講.

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我阿囡小一已有暗戀對像,我亦知係邊個,又

原帖由 lalalumlum 於 15-03-16 發表
我阿囡小一已有暗戀對像,我亦知係邊個,又識佢媽咪。阿囡又成日話邊個暗戀邊個,過咗一排,又唔鍾意啦!
...

大宅

我個個都係10歲,又係話鍾意人,佢d同學個個都係禁,我估同學影響下,個個都會談論自己有鍾意架人掛,不過,唔好似約左人聽日打波,佢叫我聽日同佢去wor,叫我去睇下對咩樣 其實我都覺好攪笑,不過我會去睇下,而且我個女從未約過朋友玩。

珍珠宮

小朋友要約玩真係比較難,除非大家父母都識,小朋友在星期六日都課外活動或留家温習,約去玩的時間都冇嘜! 要在大假期先ok,我囡讀咗5年,先約過幾次去大家玩。

複式洋房

我覺得咁細個多數刀係玩玩下,並非真係中意

複式洋房

chidy 發表於 15-3-31 21:19
我個個都係10歲,又係話鍾意人,佢d同學個個都係禁,我估同學影響下,個個都會談論自己有鍾意架人掛,不過 ...
其實肯同媽咪講已經好好,仲敢帶埋你去見,咁都算有交帶呀

男爵府

熱血勳章

可知而家幼稚園的也會傾慕同學仔架,好想同佢结婚、好鍾意佢、有人同我爭呢個女仔……可能我們當作笑話,但他們的感受不是假的,對人有好感正常不過,小學、中學又如何!他們不是木頭做的

男爵府

hashtag影視迷勳章

回覆:olkan 的帖子

生女真係比較擔心 唉

別墅

回覆樓主:

我個女又係10歲,佢話暗戀某同學,我問佢叫咩名,阿女話只知佢姓陳,問佢個男仔高唔高,靚唔靚仔,阿女又話唔知,只係知佢戴眼鏡,都唔知係笑死定嚇死。

複式洋房

小學個個都話自己中意邊個中意邊個
可能睇戀愛劇睇到上腦
問題唔大

首頁

尾頁

跳至