美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

會嫁

複式洋房

11月開始每星期游5日早水,另加晚飯後跑步,body明顯firm咗,特別係肚位,似乎終點在望了。各位GM繼續努力呀!

複式洋房

回覆 pk_kiki 的帖子

食通便藥要加埋飲好多水先至去得倒「便便」架,飲水唔夠多反而會引致便秘架。

男爵府

singsingsasa 發表於 18-11-10 00:08
11月開始每星期游5日早水,另加晚飯後跑步,body明顯firm咗,特別係肚位,似乎終點在望了。各位GM繼續努力 ...

請問你減左幾多磅?
請問茄汁豆同香口膠可唔可以食㗎?

複式洋房

回覆 szebaby555 的帖子

6個月減咗大約30磅,因為我主要係藥物影响致肥,加上我已經唔係後生女,所以進度比較慢。但減得慢無咁易反彈,係好事來的。笳汁豆唔可以食,因為豆類係唔可以食的。無糖香口膠可以食。coke zero,齋啡走甜,檸茶/檸水走甜、零糖零卡路里水動樂都可以飲(不過唔好同林醫生講喎😂😂😂)。

複式洋房

szebaby555 發表於 18-11-7 18:26
我今日第一次去林醫生度睇!
佢好似好趕咁,好快講完跟住問我有冇問題!
成個過程幾分鐘!不過見咁多jm話得 ...

林醫生係唔多野講架,但你有問題問佢的話,佢一定答你。你食藥期間遇到任何問題都可以打電話問診所姑娘架,有必要的話,姑娘會幫你問醫生然後再回覆你。溫馨提示﹕我幫襯咗林醫生6個月,大約每兩個禮拜見佢一次。我覺得佢係一個負責任GE減肥醫生,唔係賣藥醫生。仲有,唔係個個減肥病人都食同樣GE藥物&餐單架,佢會因應每個病人GE情況開藥&安排餐單。但佢都幾moody架,佢心情好果日就會笑哂口同我講野,心情唔多好果日真係黑口黑臉,聲氣會重D架。

男爵府

singsingsasa 發表於 18-11-11 02:07
回覆 szebaby555 的帖子

6個月減咗大約30磅,因為我主要係藥物影响致肥,加上我已經唔係後生女,所以進度 ...

點解飲水動樂無糖飲品唔可以同医生講。

我同事睇过佢,話佢好人高大型仔,有時佢趕時間會見幾分鐘就算,不過都會問你三餐食左乜先决定轉唔轉藥

男爵府

szebaby555 發表於 18-11-8 09:35
有群組麻煩加我(emoji)(emoji)
喺度倾啦。唔好開私人群组la..
起碼我唔係睇佢都可以參考佢食乜点keep...嘛

複式洋房

回覆 siucl 的帖子

因為林醫生要求減肥病人只飲清水&清茶,基本上呢兩款飲品以外GE野佢都叫我地唔好掂。但都有例外情況GE。。。因為我腳抽筋情況嚴重,所以佢叫我飲無糖無卡路里水動樂。你係初嚟報到GE減肥病人,理應唔知可以飲呢D踩界野,所以唔好提你有飲呢D野(如果你真係有飲的話)。

平心而論,以香港醫生嚟講,林醫生絕對屬高大靚仔之列。同埋佢屬於“有口德”,佢唔會有“難聽賤話”俾減肥病人聽。唯一我有意見GE係,我試過幾次BOOK咗覆診,結果佢當日有事唔返囉,佢好似唔太志在「減肥業務」🤣🤣🤣

男爵府

singsingsasa 發表於 18-11-12 00:53
o
因為林醫生要求減肥病人只飲清水&清茶,基本上呢兩款飲品以外GE野佢都叫我地唔好掂。但 ...

咁醫生有冇叫姑娘早d通知你改期。

咁約左又唔番又真係衰。我返工返港島,臨急臨忙話唔睇都幾麻煩。你通常約幾點?咁覆唔到診停左藥咪影響個進度?

你睇完6個月,医生教点keep? thanks

我又想知醫生好少唔戴mask同行出行入,點睇到佢高大靚仔

複式洋房

林醫生幾次no show 都係姑娘臨時電話通知叫我改期,咁我就照上去診所配咗藥先,再約另一日見醫生。我仲未轉餐單,只係減咗藥,但我相信嚟緊呢次見醫生,可能係教我keep了。
我次次見林醫生佢都無帶口罩,或者咁樣講,我從未見過戴口罩GE林醫生。同埋我次次都早過林醫生到達診所,我親眼見住佢入去診症室,所以我知佢有幾高大同埋佢GE樣子係點樣。佢GE "package"應該吸引倒唔少女士ge ^^

禁止訪問

男爵府

singsingsasa 發表於 18-11-12 20:03

林醫生幾次no show 都係姑娘臨時電話通知叫我改期,咁我就照上去診所配咗藥先,再約另 ...

jm講那句佢ge package應該吸引唔少女士...呢句好搞笑。

醫生有醫德又有型,真係少遇到。
甘dr lam係咪都睇傷風咳,唔係净係減肥。我唔知其他減肥醫生價錢係咪差唔多?

男爵府

Cathys623 發表於 18-11-12 21:11
路過,咁講佢執執D皺紋會好D囉~😆 可能佢太忙,我覺得佢好滄桑~ fans 請手下留請, 唔好打我ԅ ...

jm形容得好好笑,呢度个个jm都話dr lam有型靚仔又好人。睇病都睇得開心d...

我見呢度jm..约到830pm..佢上網好似收10点。由早930至10pm,難怪佢望落好傖桑。

jm係咪好後生㗎。由幾多磅減到幾磅。唔似我呢d c9難减

複式洋房

siucl 發表於 18-11-14 17:04
jm講那句佢ge package應該吸引唔少女士...呢句好搞笑。

醫生有醫德又有型,真係少遇到。

林醫生係家庭醫生,一般病症都睇架,同埋佢有做醫學美容。至於減肥,就只限下晝4點後,同埋一定要預約。坊間最cheap ge減肥醫生係深水埗杜醫生,$280一個月藥,但佢同佢D姑娘都負評不絕,網上好多肥肥人都話睇佢減得好快,但一停藥就彈得更快更多。其他出名ge減肥醫生收費同林醫生差不多,亦出名「說話難聽」,會好唔客氣咁樣「寸」減肥人士。

禁止訪問

複式洋房

回覆 Cathys623 的帖子

你真係形容得好貼切,林醫生心情唔好果日「佢就會好似無訓過或者實驗失敗咁既樣」

禁止訪問

大宅

請問林醫生診所近邊度?

複式洋房

回覆 幸福吳太太 的帖子

元朗大棠路11號光華廣場7樓708室電話﹕2475 4466 (必須預約,逄星期二休息)

首頁

尾頁

跳至