想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今個月第一次做IVF,陰超照到有6個卵泡,最後抽卵抽到4個,但其中兩個沒有卵子,知道時已擔心又唔開心。原定明天放胚胎,但今天收到來電。。。我兩粒卵子都沒有成功受精。。。明天沒有胚胎可放!

之前做所有檢查都話我同老公所有野都正常。。。點解會咁??我係咪需要食D咩補品先呢?

大宅

回覆:第一次IVF。。。失敗咗。。。

好明白你心情、你在邊間醫院做、有冇做ICSI?我見好多JM 做之前有看中醫、由於我不是太夾中醫、我就日日純花膠瘦肉、老公善全同GNC、你唔好放棄因為時間好緊要、預祝你下次一定成功。

子爵府

你幾大?有冇做icsi?

可能都係丁丁或者旦旦唔夠健康,下次努力!!!

大宅

回覆:RL1268 的帖子

我响QM私家做。。請問咩係icsi?
我之前有睇中醫,但後來發現血色素高,西醫懷疑係中藥影響,建議我暫停中醫,所以而家冇睇中醫差唔多一年了。另之前有甲亢。。唔知有冇關係。。。

請問花膠燉瘦肉點整?謝謝你!

大宅

回覆:momo01 的帖子

剛剛35了。。。好擔心。。

禁止訪問

引用:今個月第一次做IVF,陰超照到有6個卵泡,最

侯爵府

你幾多歲?有無驗血check過卵巢功能?
如果卵巢功能弱,可以食dhea 肌醇 滴雞精養卵

子爵府

引用:剛剛35了。。。好擔心。。

原帖由 KT_TK 於 15-03-22 發表
剛剛35了。。。好擔心。。
我都35,但做Ivf谷得6粒都較少喎,我有9粒抽到7粒都叫好少啦

你驗血報告hormones情況如何?有冇話卵巢有老化情況咁啊?

iCal係單精注射,即用細管將精子打入卵子幫助受精,增加機會,又叫第二代試管

大宅

就係check過卵巢,荷爾蒙,全部都話我正常。。。所以我有少少接受唔到。

我應該唔係用icsi呢個方法。

明天返去見醫生,唔知佢會有咩advice,我有咩需要問佢呢?

大宅

momo01 發表於 15-3-22 21:11
我都35,但做Ivf谷得6粒都較少喎,我有9粒抽到7粒都叫好少啦

你驗血報告hormones情況如何?有冇話卵巢有老 ...
想問下你有9粒抽到7粒,係咪即係照時只有9個卵泡但最後抽到7粒?我星期三抽卵了,照到應有1X粒卵,但醫生只話有4粒夠大,冇提其他…咁係咪即係我只有4粒可用?好擔心呀…

大宅

ICSI 即是在老公精子抽一條最靚的入卵子是給精子型態or 其他问题做的約加2000元費用,QM我不太知,只知仁安,養和,好似都好多JM成功,而花膠純瘦肉花膠一只肉切粒二碗純埋一碗多少少,但而家的花膠好貴我可能會饮滴雞精算890 元有20 次平好多,

子爵府

引用:Quote:momo01 發表於 15-3-22 21:11 我都35

原帖由 threelittlecats 於 15-03-22 發表
想問下你有9粒抽到7粒,係咪即係照時只有9個卵泡但最後抽到7粒?我星期三抽卵了,照到應有1X粒卵,但醫生只 ...
我打破卵針前一日照有9粒,其中一兩粒未夠大,所以過左一日先打針,最後抽到7粒,有機會係最後果兩粒大唔到

而抽出黎既卵中得5粒可用,有兩粒係空既

個個情況唔同既,你又唔使太擔心

侯爵府

引用:就係check過卵巢,荷爾蒙,全部都話我正常

就係check過卵巢,荷爾蒙,全部都話我正常。。。所以我有少少接受唔到。

我應該唔係用icsi呢個方法。
你係跟邊個醫生?係咪用長效針?
你聽日叫醫生報哂所有既賀爾蒙數據比你知,尤其係經期內驗既FSH 同LH

因為就算賀爾蒙正常,都有高低之分

卵巢弱就要養靚卵

大宅

唔知你有冇聽過荃灣龍母廟,你下次IVF 前上去同龍母娘娘講你叫乜名幾時做在那做叫龍母保有你,跟住點支80元的花燈保平安,再去摸埋龍床加油

侯爵府

引用:ICSI+即是在老公精子抽一條最靚的入卵子是

原帖由 RL1268 於 15-03-22 發表
ICSI 即是在老公精子抽一條最靚的入卵子是給精子型態or 其他问题做的約加2000元費用,QM我不太知,只知仁安, ...
我會買雞泡膠養卵,雞泡膠平好多,又對子宮好好

仲有滴雞精

大宅

白羊花花你講得對、我而家純一花膠次300元我都跟你饮個只先

大宅

回覆:白羊花花 的帖子

跟吳教授,係用長效針,係咪效果冇咁好?

侯爵府

引用:白羊花花你講得對、我而家純一花膠次300元

原帖由 RL1268 於 15-03-22 發表
白羊花花你講得對、我而家純一花膠次300元我都跟你饮個只先

...
雞泡膠唔洗$1000一兩

大宅

多謝你地咁多位!因為我實在唔知可以同個講,好迷茫!

侯爵府

引用:跟吳教授,係用長效針,係咪效果冇咁好?

跟吳教授,係用長效針,係咪效果冇咁好?
長效針係比較新既方法
我上網睇過係for卵巢功能比較良好既jm用

你最好問清楚教授,係咪長效針影響左個效果?

你2次ivf不論響唔響QM做都好,都有個參考

首頁

尾頁

跳至