家庭理財

跳至
[積金保險] 保柏互通保額」計劃  

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

保柏互通保額」計劃

請問你們有冇參加此計劃 ?
你們覺得 \"大間保險公司\" 還是 \"保柏\" 好 ?

別墅

回覆 SZECHAN1217 的帖子

我唔會揀保柏

男爵府

回覆:SZECHAN1217 的帖子

聽過身邊好多人話保柏吾好

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:聽過身邊好多人話保柏吾好

原帖由 雙魚仔 於 15-03-25 發表
聽過身邊好多人話保柏吾好
AGENT ㄧ定話佢唔好~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

引用:Quote:原帖由+雙魚仔+於+15-03-25+發表聽過

原帖由 大力大力 於 15-03-25 發表
AGENT ㄧ定話佢唔好~
我吾系agent!

大宅

回覆:保柏互通保額」計劃

我幾年前幫父親買獅子銀行醫療保(至關懷,當年未轉給axa)

買了不足一年,父親膽石(Gall stone,有文話十級痛,比美生仔),入A&E,止痛後第日出院,手術要排幾個月,但仲係痛。最後找私院(播道)私家醫生手術,住左一星期。獅子銀行無保險agent, download form同保額表給醫生填,八萬claim番七萬多。

醫生做微創手術,完左後話個膽開始發炎變大,再遲就不能微創要開刀,當時覺得買了醫療保好好彩。

大宅

我幾年前幫父親買獅子銀行醫療保(至關懷,當年未轉給axa)

買了不足一年,父親膽石(Gall stone,有文話十級痛,比美生仔),入A&E,止痛後第日出院,手術要排幾個月,但仲係痛。最後找私院(播道)私家醫生手術,住左一星期。獅子銀行無保險agent, download form同保額表給醫生填,八萬claim番七萬多。

醫生做微創手術,完左後話個膽開始發炎變大,再遲就不能微創要開刀,當時覺得買了醫療保好好彩。

男爵府

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 15-03-25 發表AG

我吾系agent!
大力講,agent一定話不怕唔好,

但係話不怕唔好既未必係agent。

所以我估大力唔係話你既

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 15-03-25 發表AG

我吾系agent!
對!

我不是話你~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

引用:Quote:原帖由+雙魚仔+於+15-03-25+發表我吾

原帖由 大力大力 於 15-03-25 發表
對!

我不是話你~
誤會咗,吾好意思,希望大力你吾好介意

大宅

回覆:雙魚仔 的帖子

我用保柏我覺得好

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

引用:我都買咗保柏好多年,claim錢都好易呀,都

原帖由 can332 於 15-03-30 發表
我都買咗保柏好多年,claim錢都好易呀,都係填form交文件咁,自己搞有時仲方便過搵agent。個互通保幾好,我 ...

男爵府

引用:Quote:大力大力 發表於 15-3-25 10:18 AGEN

原帖由 nikolala 於 15-03-26 發表
保柏無A準係容易d俾人攻擊架啦,不過我就覺得佢地無A準反而方便d,我自己打電話去跟去追都直接d唔會俾人拖 ...
因為太多代理說自己公司有幾好幾好,
我想多聽些大家嘅意見,謝謝你們回覆。

大宅

我都用緊互通plan , 最唔好就係, 如果要出院免先找數, 一定要經保柏指定醫生轉介入院先可以, 急病/急症就煩了

男爵府

畀面勳章

brand2011 發表於 15-4-1 04:29
我都用緊互通plan , 最唔好就係, 如果要出院免先找數, 一定要經保柏指定醫生轉介入院先可以, 急病/急症就煩 ...
你急症都可以自己俾咗先再留返d單claim姐,不過急症你都可以試吓打上去問咗先

複式洋房

我公司都係用保柏, 門診claim form填好交去10 日錢會自動過數, 冇乜delay.

同事做小手術, 出院唔洗比錢, 過左2個星期收到電話, 話公司醫療plan 唔夠cover, 結果再一個星期收到信話要比百幾蚊。
雖然冇agent 跟, 但都唔係太困難

大宅

引用:Quote:brand2011 發表於 15-4-1 04:29 我都

原帖由 冢者FF 於 15-04-06 發表
你急症都可以自己俾咗先再留返d單claim姐,不過急症你都可以試吓打上去問咗先 ...
自己俾先,係賠唔足的

男爵府

畀面勳章

del

首頁
12345...11

尾頁

跳至