家庭理財

跳至
[積金保險] 保柏互通保額」計劃  

首頁
34567...11

尾頁

大宅

引用:Quote:marcuseunis 發表於 15-7-4 01:17 我

原帖由 Tobbyy 於 15-11-02 發表
Miss 左你墊底問題,無ga wor, 好似話做疣,話全年claim 5千以下私家E務所手術,一般做2千左右。

公爵府

marcuseunis 發表於 15-11-2 19:52
Miss 左你墊底問題,無ga wor, 好似話做疣,話全年claim 5千以下私家E務所手術,一般做2千左右。

...

Thanks for your information. 恒生問左2次, 都係介紹D貴PLAN, 似乎無你呢個PLAN.
但今日BUPA CALL 我, 因為我遲遲唔續保, 佢就SELL你呢個PLAN比我. 不過我一家三口同你差不多保費, 保額75萬.

大宅

引用:Quote:原帖由+Tobbyy+於+15-11-02+發表本帖

原帖由 marcuseunis 於 15-11-02 發表
你quote 咩plan, 我係互通保一家4口全年pay, 2公婆都是3x, 吾後生ga, 我自選E生plan , 吾加额外保额不過1萬 ...
我都諗緊自選醫生定網絡醫生好,,

伯爵府

回覆 marcuseunis 的帖子

請問做疣是指定保柏醫生??

伯爵府

請問保柏有冇意外保險賣?

伯爵府

回覆:保柏互通保額」計劃

請問保柏有危疾保嗎?

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

請問買之前要唔要申報身體健康狀況?

大宅

1988cc 發表於 15-11-27 13:23
請問買之前要唔要申報身體健康狀況?
其實買親一般既醫保都要申報健康狀況架啦。申報過程好簡單,都係填張form啫。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

lolomaymay 發表於 15-12-1 12:03
其實買親一般既醫保都要申報健康狀況架啦。申報過程好簡單,都係填張form啫。 ...
上網睇過啲資料了,唔該晒!

大宅

shala 發表於 15-11-26 00:39
請問保柏有危疾保嗎?
有呀,保柏專做醫療危疾架,你可以上網睇下啲plan啵。

禁止訪問

認識瑞士牛牛第二回

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

推~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

想買BUPA, 65嵗長者受唔受?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:想買BUPA, 65嵗長者受唔受

原帖由 greetings 於 16-02-13 發表
想買BUPA, 65嵗長者受唔受?
問題係年紀越大,保費就越貴,最後貴到唔敢買~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我自己一直都無買過保險,因為唔識揀,但3x歲人覺得係時候要買定一份旁下身。
好多謝咁多jm教路...我都諗住買互通保,但囡囡本身已買左醫療住院,咁會唔會買互通保無咁抵??定其實係囡囡會多個保障呢??請指教

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

By 豖者FF

保柏既話一般都係網上填from,有唔明就打去CS到,佢地會教你點做,同有agent無咩分別。Claim過幾次,好快搞掂,自己搞反而仲快手。

買基金真係好傷

男爵府

畀面勳章

sandypink 發表於 16-2-20 10:28
我自己一直都無買過保險,因為唔識揀,但3x歲人覺得係時候要買定一份旁下身。
好多謝咁多jm教路...我都諗住 ...

如果小朋友買左再買的話,你一份claim唔足可以再claim第二份,不過如果你唔想重覆買,你可以買保柏其他個人保險,都有好多選擇。其實俾我就會計一計囡囡轉過嚟抵d定係留低抵d…

首頁
34567...11

尾頁

跳至