家庭理財

跳至

首頁
56789...11

尾頁

公爵府

引用:Quote:原帖由 WWT1234 於 16-05-05 發表老

原帖由 麟媽媽 於 16-05-05 發表
佢真係笨到死!原本佢前妻公司包哂佢地全家,仲係半私家病房,佢前妻死左之後,呢間保險公司都話可續保當然 ...
八卦問,有冇其它保險公司肯接您朋友呢張新單?

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+麟媽媽+於+16-05-05+發表佢真

原帖由 WWT1234 於 16-05-05 發表
八卦問,有冇其它保險公司肯接您朋友呢張新單?
有!最後買番佢前妻公司唔續嗰間保險公司,真係攞黎攪!買左唔使核保嘅高端醫保,已存在不保不過起碼買到,但好勁貴囉!

公爵府

引用:Quote:原帖由 WWT1234 於 16-05-05 發表八

原帖由 麟媽媽 於 16-05-05 發表
有!最後買番佢前妻公司唔續嗰間保險公司,真係攞黎攪!買左唔使核保嘅高端醫保,已存在不保不過起碼買到, ...
您朋友嗰個案好怪,我屋企人有已知疾病都係買保柏,都係不保已存在的疾病,但保費不變。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

因為我朋友係有糖尿病,保柏直頭唔賣而唔係單單不保,可能糖尿病引起併發症太多啩?佢同保柏傾過啦,都係唔批喎。

大宅

lolomaymay 發表於 15-12-4 10:51
有呀,保柏專做醫療危疾架,你可以上網睇下啲plan啵。

專做又得,叫只做都得

Cigna 都係一樣蚊型公司只做醫療

大宅

麟媽媽 發表於 16-5-5 22:54
有!最後買番佢前妻公司唔續嗰間保險公司,真係攞黎攪!買左唔使核保嘅高端醫保,已存在不保不過起碼買到, ...

小心有啲醫療保險響買時候係唔做 underwriting,即係你一定可以買,但當你要去 claim 時候,佢先會去 check 你合唔合付所有條款,先會賠,所以,買到唔一個會賠,好多人都有呢個誤會

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:Quote:麟媽媽+發表於+16-5-5+22:54+有!最

原帖由 Neromagic 於 16-05-06 發表
小心有啲醫療保險響買時候係唔做 underwriting,即係你一定可以買,但當你要去 claim 時候,佢先會去 chec ...
佢知喎,總之乜鬼由糖尿引至嘅都唔claim到,其實佢最驚cancer啫,因為佢前妻同家姐都用左好多錢醫吖嘛。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:有冇人買過籃十字

原帖由 KITTY.WONG 於 16-03-02 發表
有冇人買過籃十字?
旅遊保我地買佢(唯一保險),佢專做全球性旅保的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

大力大力 發表於 16-7-19 17:50
旅遊保我地買佢(唯一保險),佢專做全球性旅保的~
我都係買佢, 試過claim, 雖然唔快, 但無咩問題出現, ok呀

wcpcelia    發表於 16-8-31 14:42

大宅

回覆樓主:

請問:老公做地盤,想幫佢買份保險應該買邊隻好?

複式洋房

想請教如果只有自己一個,想買保柏醫療,應該選擇那個計劃好?另外,如果會逗留美國居住,保柏是否有一種環球醫療計劃(包美國),有沒有人買過,可以分享嗎?

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

keikeib 發表於 16-7-26 11:10
回覆 little629 的帖子

我有朋友就買咗卓康健,西醫中醫住院都有包。而佢有個全球醫療計劃,好似包埋美國 ...

聯絡了保柏,保柏今早有事人打電話俾我,都是推薦卓康健 比較適合我

大宅

keikeib 發表於 16-7-26 11:11
保柏唔批反而老實,起碼唔係咩都唔理引你買,之後再話你知賠唔到。而且大部份保險公司對於已存在疾病嘅做法 ...

我覺得絶大部份保險公司都老實做生意(除咗一啲蚊型公司),係做生意唔係提款機,任何保險公司都唔會有呃成份,問題係投保者有無去了解清楚

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:keikeib 發表於 16-7-26 11:11 保柏

原帖由 Neromagic 於 16-07-26 發表
我覺得絶大部份保險公司都老實做生意(除咗一啲蚊型公司),係做生意唔係提款機,任何保險公司都唔會有呃 ...
羊毛出在羊身上,邊有公司開門,做蝕本生意的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

出院後約幾耐可以claim到錢?

珍珠宮

BK Milk勳章

本身買開AlA,明白羊毛出在羊身上,覺得保費愈來愈貴依家想住保柏,但有問題唔肯定,想問下各位意見。

細B試過晨早起左身自己玩,点知跌左落床,額頭流血,即刻送佢入法國聯針,即日出院,出院比單經紀,好快攪掂收錢。

如果相同情況發生,買保柏係去政府急政定可以去私院?

禁止訪問

禁止訪問

首頁
56789...11

尾頁

跳至