家庭理財

跳至

首頁
12345...11

尾頁

別墅

引用:我都用緊互通plan+,+最唔好就係,+如果要出

原帖由 brand2011 於 15-04-01 發表
我都用緊互通plan , 最唔好就係, 如果要出院免先找數, 一定要經保柏指定醫生轉介入院先可以, 急病/急症就煩 ...
請問互通保交幾錢一年?

男爵府

有個好老實既經紀(佢主要sales 基金)話醫療買保柏好喎!哈哈,唔知真定假?

大宅

回覆:SZECHAN1217 的帖子

保柏醫保係非常好的,可以安排不需比錢入院
Claim錢1星期攪掂

大宅

回覆:保柏互通保額」計劃

我一家4口都保柏,5,7year +我同老公,全家1萬左右,我買可简自己医生或聯網医生,建議可揾死同1個customer service, 打佢direct line變相佢做左agent 有咩事可同佢講先教你點做,吾麻煩的。

男爵府

引用:我一家4口都保柏,5,7year +我同老公,全家

原帖由 marcuseunis 於 15-07-04 發表
我一家4口都保柏,5,7year +我同老公,全家1萬左右,我買可简自己医生或聯網医生,建議可揾死同1個customer ...

男爵府

我想問互通保額同,每人一份保障比較抵幾多呢?

子爵府

畀面勳章

我一家4口都保柏,5,7year +我同老公,全家1萬左右,我買可简自己医生或聯網医生,建議可揾死同1個customer ...
我冇買可揀醫生,唔知有呢點
但我同意有咩打返去個客戶服務,之前由我問野到攪好左,我都係搵返同一個職員

男爵府

畀面勳章

kazakaza 發表於 15-7-9 07:29
我想問互通保額同,每人一份保障比較抵幾多呢?
我之前幫阿爸阿媽買呢個plan,個sales解釋話呢個plan好嘅地方係可以一家人一齊買,保額可以互用,變相加大咗個保障。後生嗰啲病痛少啲,買咗未必即時用得著,咁保額可以留俾其他人用囉。

男爵府

保費—萬—年for 一家四口?

大宅

引用:Quote:原帖由 marcuseunis 於 15-07-04 發

原帖由 chanti 於 15-07-10 發表
保費—萬—年for 一家四口?
是,如果簡聯繫E生會平d, 好似8千左右,不過要按大人的年齡計算,吾一定一樣。

大宅

mi123 發表於 15-7-3 12:01
請問互通保交幾錢一年?
都要睇你買幾多保額喎!保柏個網有得自動報價,打去佢個專線問又得

子爵府

做左唔好曬,個人分享only, 有錯請指示

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

都話保柏正路好多~

謝謝分享~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章

你係買一家人互通?

子爵府

恒生而家好似比咗保柏做, 如果買醫療,人壽, 危疾保柏有冇呢?

別墅

引用:我都買咗保柏好多年,claim錢都好易呀,都

原帖由 can332 於 15-03-30 發表
我都買咗保柏好多年,claim錢都好易呀,都係填form交文件咁,自己搞有時仲方便過搵agent。個互通保幾好,我 ...
想問全家互通點計法

大宅

引用:Quote:原帖由 can332 於 15-03-30 發表我都

原帖由 be_c.workshop 於 15-07-18 發表
想問全家互通點計法
Search左每年限額

第1位有25萬
2位有50萬
3位有75萬
4位以上100萬

個額共用,爆額除非你係買左附加醫療,否則自己承擔

男爵府

引用:Quote:原帖由 can332 於 15-03-30 發表我都

原帖由 be_c.workshop 於 15-07-18 發表
想問全家互通點計法
佢互通額應該係指一年呢幾個share保單既家人(eg 4人),總共可claim既總數,非長者保單員每人claim幾多都得,總之加埋唔可以過年度總額。。

另外,我睇到佢呢個plan有個全額賠償計劃, 即係要入院既話就要搵佢地指定醫院+醫生+bupa預批.做足既話#56果個表入面既項目都可以claim 足,,claim既總額會係互通額度扣數。。

如有錯請指正。

大宅

引用:Quote:原帖由 marcuseunis 於 15-07-04 發

原帖由 Shashimi 於 15-07-16 發表
你係買一家人互通?
Yes, 我一家4口買聯纲医生加自選医生,另有加附加医療,意思用over 100萬後,附加医療還有80%额可用,所以100萬重連8成back up, 所以保障總额大過一般個人医療保險,一家人買互通保额,平過買4份個人同樣保额,我friend 做保險look過bupa 互通plan, 差不多額大人7千 (要看埋年齢),個人要按100萬医療計。我全家4人嗰時promo 9折後1萬零幾百左右。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

學野

首頁
12345...11

尾頁

跳至