家庭理財

跳至

首頁
23456...11

尾頁

禁止訪問

別墅

回覆:保柏互通保額」計劃

其實保費都算貴

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:保柏互通保額」計劃

推~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆:SZECHAN1217 的帖子

留位學嘢

大宅

想生BB熱投 親子王國15週年勳章

請問買危疾保邊間較好?

別墅

想問,保柏冇agent跟,咁我想買應該點買?
上網報價,然後打熱線?
(咁大個人未買過保險,請指教)

大宅

yueyuevip 發表於 15-8-22 09:57
上網報價,然後打熱線?
(咁大個人未買過保險,請指教) ...

我記得打熱線同網上報價是旦一樣就得,打熱線有咩想問有人可以直接跟,好快好方便,你去佢個網站睇睇,應該有寫。

子爵府

引用:想問,保柏冇agent跟,咁我想買應該點買?

原帖由 yueyuevip 於 15-08-22 發表
上網報價,然後打熱線?
(咁大個人未買過保險,請指教) ...
而家保柏同恒生合作, 你去埋恒生問下先, 同一個plan 經恒生保障大d , 我上個月買咗

男爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:原帖由+yueyuevip+於+15-08-22+發表

原帖由 angelist 於 15-08-25 發表
而家保柏同恒生合作, 你去埋恒生問下先, 同一個plan 經恒生保障大d , 我上個月買咗

...
係?可唔可以講多小小

子爵府

熱血金章

引用:Quote:原帖由 yueyuevip 於 15-08-22 發表

原帖由 angelist 於 15-08-25 發表

...
保費幾多?

子爵府

引用:Quote:原帖由 angelist 於 15-08-25 發表而

原帖由 tammymommy 於 15-08-26 發表
係?可唔可以講多小小
直接問過保柏得300萬保額claim仲有好多上限, 恒生有400萬無咩上限, 我34,供6xx 我覺得ok 之前供都唔止, 孤兒單所以轉 而家我都想搵份純人壽

洋房

Hawaiiukulele 發表於 15-8-17 23:36
請問買危疾保邊間較好?
睇下你幾歲買,要求有幾高,有D公司主力癌症,有D主力保既範圍,有D主力次數,有D主力早期+嚴重+末期,每期都有唔同%既錢賠
例如早期20-25% 嚴重100% 末期120%
有D係早期冇得賠,例如原位癌,買前要認識同睇清楚
BUPA,保誠,AIA,富通都OK
點解OK?當然唔係我小小既星仔咀吧講出黎啦
睇每年公司賠償既錢同賠既單有幾多%都會賠到
危疾都注意一樣野,純危疾同儲蓄危疾分別
純危疾聽得多
儲蓄危疾大公司多數係:
1.保費多數一直不變,意思假設係26歲買20萬既保額,每月250蚊左右,供25年都係250蚊左右,可分5/10/15/20/25年供
2.如果26歲買,供25年,如果30歲時中左胃CAN咁樣,之後唔洗交保費
3,假設去到86歲左右,都冇事,身體冇轉變,之前交既保費比返曬你,連少少紅利
兩種類都係百貨應百客,冇一種保險係岩曬所有人,都要根據個人既情況去分析同選擇
以前的我,守護每一位幼兒,帶給他們快樂
現在的我,守護每一個家庭,讓幼兒能在有保障的環境下成長

珍珠宮

引用:做左唔好曬,個人分享only,+有錯請指示+ +

原帖由 Carmenmentse 於 15-07-15 發表
做左唔好曬,個人分享only, 有錯請指示
想請問你個bupa係咩plan?我買卓康健大房保費同你差不多,但你個額度大過我

子爵府

引用:Quote:原帖由+Carmenmentse+於+15-07-15+發

原帖由 我係c奶 於 15-10-18 發表
想請問你個bupa係咩plan?我買卓康健大房保費同你差不多,但你個額度大過我

...
互通保

珍珠宮

回覆:Carmenmentse 的帖子

Thx

男爵府

引用:Thx

原帖由 我係c奶 於 15-10-19 發表
Thx

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:yueyuevip 發表於 15-8-22 09:57 想

原帖由 lolomaymay 於 15-08-25 發表
我記得打熱線同網上報價是旦一樣就得,打熱線有咩想問有人可以直接跟,好快好方便,你去佢個網站睇睇,應該 ...

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

公爵府

marcuseunis 發表於 15-7-4 01:17
我一家4口都保柏,5,7year +我同老公,全家1萬左右,我買可简自己医生或聯網医生,建議可揾死同1個customer ...

想問你有無墊底費?我一家三口,佢quote個plan要我墊萬二,之後Bupa包。一家三口$1400一個月(已85%off), 貴過你好多。想睇下你係乜野plan. 佢話你咁平可能你好後生

大宅

引用:Quote:marcuseunis 發表於 15-7-4 01:17 我

原帖由 Tobbyy 於 15-11-02 發表
你quote 咩plan, 我係互通保一家4口全年pay, 2公婆都是3x, 吾後生ga, 我自選E生plan , 吾加额外保额不過1萬,加额外保額今年全年pay 11xxx, 岩岩續左,重想講cs hotline打不通問題,完全沒有甘既事,一打就找到我揾開個cs 小姐,問bupa 可不可以claim做\"尤\", 要不要比佢地皮膚E生先睇,佢話每年有5千quote, 可以在私家E務所做,之後比番單就可以,讚 !

首頁
23456...11

尾頁

跳至