自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆:校際音樂節「怪」事兩則

當自己係日本人嗎?

侯爵府

我估這是幼稚園小朋友的比較低年級的比賽吧。只是一個比賽啫,比賽年年有........參加多幾次就會化咖嘞,到高年級一些的比賽時,家長們會理性好多

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 dream100 於 15-03-28 發表本

原帖由 Myluckybaby 於 15-03-28 發表
下跪?媽媽是否明白尊嚴比甚麼都重要?
咪係?咁冇尊嚴都做,冇分數啫,都可以上台彈,比賽至在參與,媽媽支持最重要,我仔都攞唔到獎,唔通我要又要喊又要跪

公爵府

男爵府

下跪?睇得太多半澤直樹?

今年音樂節比賽,試過有個小朋友彈琴彈得唔好,彈到最後過幾小節唔記得,彈錯晒咁完結,中場休息時個阿媽係場外門口係咁鬧 唉,其實小朋友小小年紀要上台比賽要好大勇氣,緊張起來發台氳都正常,個阿媽何必呢..... 仲要大庭廣眾

dream100    發表於 15-3-28 17:43

大宅

平常心!

水晶宮

孩子好可憐!

侯爵府

引用:我估這是幼稚園小朋友的比較低年級的比賽吧

原帖由 Fion_Chan 於 15-03-28 發表
我估這是幼稚園小朋友的比較低年級的比賽吧。只是一個比賽啫,比賽年年有........參加多幾次就會化咖嘞,到 ...
初小更加唔使咁啦,升中都唔睇嘅,只睇高小証書

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我個琴老師分享左個好笑事

佢有對孖女學生, 咁岩兩個同一場比賽

大孖比賽左, 過左一陣到細孖, 一出去, 個場務話: e? 你頭先咪比賽左lor

個媽媽反應好快, 即刻走出去, 拉起大孖: SOPHIE! 再指住細孖: SOPHIA

dream100    發表於 15-3-28 17:42

珍珠宮

有家長不滿子女評分過低而當場辱罵評判
我中學時都成日參加E D比賽,眼見D評判清一色係西人,而且NG識講中文,咁如果個家長鬧個評判,會NG會出現雞同鴨講呢......

珍珠宮

有次參加比赛,完左係門口,有個6-7歲妹妹大喊,聽到喊住話:第三名都無! 甘细個就睇得得失甘重真係不是好事!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

侯爵府

hashtag影視迷勳章

怪獸。。。。。

寶石宮

跪!?真係痴到上心口

水晶宮

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

總有離別的時候

翡翠宮

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

放下自在

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

我囡上星期都參賽完。。有d家長質素真係低架。。排隊登記都打尖。。仲要搵個patpat頂住我個囡。但其實我條隊係for登記完既人排架囉。。我特登唔提佢架,咁鐘意打尖吖嗱。。另外又有個家長以為有得睇書彈,去到先知要背。跟住係度呀支呀左。。有個家長遲到仲以為自己明星出場咁。。其實人地望佢係因為佢disturb緊人囉。。

珍珠宮

車,校際音樂節好小事,啲家長好心唔好睇得咁大。好多因同考試測驗撞日子,索性唔去音樂節。小提琴嗰啲,搵唔到鋼琴伴奏,又唔去。

首頁

尾頁

跳至