2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家作為11b 細B, 今年會申請做大定細B呢? 原因係???

大宅

回覆:BabyBookBu 的帖子

我方方收左bb讀n班了,十二月插班

複式洋房

回覆:littlefat0413 的帖子

幾時報架,邊區,而家仲可報嗎?

男爵府

報左黃埔威廉, 睇下有冇機會插PN班, 下星期去interview

男爵府

回覆:大家作為11b 細B, 今年會申請做大定細B呢

大b輕鬆

世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

複式洋房

引用:我方方收左bb讀n班了,十二月插班

原帖由 littlefat0413 於 15-03-31 發表
我方方收左bb讀n班了,十二月插班
我都係喎!你邊間方方?

大宅

回覆:LMF3457 的帖子

已pm你

大宅

我諗住做大b. 家姐都係細b,見10月頭就俾佢做細b 讀K... 但我發覺lee 半年,其實對個小朋友同家姐幾辛苦... 成個社會變晒,乜都講競爭,連幼稚園課程都迫住配合現今家長心態而變得深... 我囡讀果間都叫happy school. 但問心有好多中文字同英文字唔係叫易.... e.g. 龜.... 細b 始終接收同理解能力冇咁好,小朋友同家長都有壓力

男爵府

收左12月插n~

別墅

引用:我諗住做大b.+家姐都係細b,見10月頭就俾佢

原帖由 marlou 於 15-04-29 發表
我諗住做大b. 家姐都係細b,見10月頭就俾佢做細b 讀K... 但我發覺lee 半年,其實對個小朋友同家姐幾辛苦... ...
其實我唔係好識想請教一下各位媽媽,我都係2013 11 月bb 嚟,唔知係要俾佢上Pn 會好啲定playgroup會好啲同幾時要報&#128587;求指教

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

前個星期去左大仔幼稚園幫細佬報名,老師都建議細佬最好做大B,佢會舒服D , 所以我地決定等多年先俾佢返學。(利申︰間幼稚園唔多功課,返去係玩多)

大宅

回覆 Winyi 的帖子

我個囝都系細B 吖!11月出世,都諗住俾佢做大囝,等佢易適應D
做全職媽媽真係唔簡單吖!

洋房

回覆:大家作為11b 細B, 今年會申請做大定細B呢?

諗住做大B,今年報下年嘅N班

大宅

睇黎我真係一個好懶既媽媽。

我諗住連N都唔讀,做大B, 即係下年才報讀後年(2017年)的K1班。

佢連playgroup 都冇返

大宅

我仍然15,16 比我仔做大B 定細B , 佢係11月頭, N班就一定唔讀啦, 而家上下PLAYGROUP 咁, 我仔比較內向, 好怕醜, 怕陌生人, 都想佢中D 返學適應下, 但另一方面,又驚佢跟唔上進度, 因人人都話差幾個月真係會差好遠, 我唔想要從讀K , 我會照比佢年尾IN 下先, 但其真心入面又唔太願做細B,

複式洋房

其實好睇家長有冇時間去教小朋友,我個仔今年K2,學習能力比大B快,放心小朋友好快適應,

大宅

引用:睇黎我真係一個好懶既媽媽。我諗住連N都唔

原帖由 firsttimemom 於 15-07-29 發表
睇黎我真係一個好懶既媽媽。

我諗住連N都唔讀,做大B, 即係下年才報讀後年(2017年)的K1班。
同你一樣

複式洋房

回覆:大家作為11b 細B, 今年會申請做大定細B呢?

都係12月 插班,有d 擔心, 但家姐同一學校,可能好dd

大宅

我囡11月頭,都煩緊報吾報下年k1!

大宅

Winyi 發表於 15-6-10 17:06
前個星期去左大仔幼稚園幫細佬報名,老師都建議細佬最好做大B,佢會舒服D , 所以我地決定等多年先俾佢返學 ...

請問你細囝系咩月份出世架,我又聽講話超大B唔收,我囝囝11月中出世架
做全職媽媽真係唔簡單吖!

首頁

尾頁

跳至