2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下你地既bb開始戒片未?有無乜野技巧氹bb坐底去廁所呢?

男爵府

BK Milk勳章

我仔係2.5歲左右戒的,當時係夏天,由得佢無片著,訓覺先著片,1日都瀨5,6次,好彩1星期已見効。未正式開始戒前,可以洗定佢腦:話佢知大個就係咁去廁所,唔會再屙响片片,天氣熱著片好熱喎……

洋房

回覆:戒片

我都想開始幫囡囡介,但工人配合唔到,未能成功

珍珠宮

畀面勳章

引用:我仔係2.5歲左右戒的,當時係夏天,由得佢

原帖由 初級媽咪 於 15-04-05 發表

我仔係2.5歲左右戒的,當時係夏天,由得佢無片著,訓覺先著 ...
你一日賴5-6次已經好好

我尋日試下5著片,不夠45分鐘賴左三次了

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

首先俾佢睇下大人,或屋企有哥哥姐姐就最好,俾佢睇下其他人點去廁所,等佢有意識,原來pee poo係要喺廁所嘅,小朋友最鍾意學大人嘢,呢嘢好有用,跟著咪唔著片開始train。
神是信實的!

大宅

回覆:yeeyeex2 的帖子

唔洗迫,間唔中問下佢有無vv,定時抽佢去馬桶,要記住買bb 廁板,要得意d,佢整整下會習慣左,就會表達比你知,要勤力d

子爵府

我尋日開始戒,朝早瀨左8次,無次成功,下晝利誘用糖,成功左兩次

大宅

除左去街同夜晚訓覺,其他時間唔準用片片,頭一星期一早已經瀨濕7,8條褲,叫佢屙又唔屙,轉頭就屙濕,第二星期開始佢會一路屙一路話屙噓噓,第三星期已經會屙之前講屙噓嘘同屙屎,但一日總有一次半次會瀨濕,第四星期基本已經無問題當然有時都會失手,同埋耐唔耐會問佢屙唔屙,有時連出左街都會講屙嘘嘘同屙屎。仔仔剛兩歲

大宅

引用:除左去街同夜晚訓覺,其他時間唔準用片片,

原帖由 popo112 於 15-05-05 發表
除左去街同夜晚訓覺,其他時間唔準用片片,頭一星期一早已經瀨濕7,8條褲,叫佢屙又唔屙,轉頭 ...
我仔13年十月,都係幾時戒片好呢

大宅

引用:Quote:原帖由 popo112 於 15-05-05 發表除

原帖由 Me_lala 於 15-05-05 發表
我仔13年十月,都係幾時戒片好呢
我仔係13年四月,依家天氣熱你試吓日間唔著片片再教佢講vv同poopoo,不過你果個仲細可能會無咁快成功,因為有人話小朋友兩歲括約肌先發育好,所以慢慢黎。加油呀

大宅

引用:Quote:原帖由+Me_lala+於+15-05-05+發表我

原帖由 popo112 於 15-05-05 發表
我仔係13年四月,依家天氣熱你試吓日間唔著片片再教佢講vv同poopoo,不過你果個仲細可能會無咁快成功,因為 ...
你大b好好多,我個個連野都唔講多句真係。。
加油呀

男爵府

回覆 popo112 的帖子

我試左幾日, 又瀨屎又瀨尿,攪到我自己個人好蚊, 佢瀨完踩到D尿又通屋走,真係抹死我,其實係咪一定要佢瀨先有用

大宅

我仔開頭都係咁,周圍踩,仲用手摸係咁話水水,佢一瀨我就同佢講下次屙之前要同姐姐講,同埋要成日逗佢屙,如果佢成功屙落痰罐就讚佢叻仔,如果下次自己講仲叻。慢慢佢會成功!

大宅

引用:回覆 popo112 的帖子我試左幾日, 又瀨屎又

原帖由 lovekenken 於 15-05-09 發表
回覆 popo112 的帖子

我試左幾日, 又瀨屎又瀨尿,攪到我自己個人好蚊, 佢瀨完踩到D尿又通屋走,真係抹死我, ...
我仔開頭都係咁,周圍踩,仲用手摸係咁話水水,佢一瀨我就同佢講下次屙之前要同姐姐講,同埋要成日逗佢屙,如果佢成功屙落痰罐就讚佢叻仔,如果下次自己講仲叻。慢慢佢會成功!

大宅

仔仔25個月,前兩日開始介片,訓晏覺又幫佢著返片,出街又要出片,其實都真係好難就到時間介片?請問你地出街有無著片?出街著返片會唔會難介d?
同埋我仔就算去廁所都要我抱住佢去!自己唔肯坐又唔肯企⋯一叫佢坐就大喊!係咪唔應該幫佢介住呢

大宅

引用:仔仔25個月,前兩日開始介片,訓晏覺又幫佢

原帖由 tracythp 於 15-05-14 發表
仔仔25個月,前兩日開始介片,訓晏覺又幫佢著返片,出街又要出片,其實都真係好難就到時間介片?請問你地出 ...
訓晏覺無用片片,但佢一起身要馬上叫佢噓嘘,咪佢剛剛訓醒未必咁快醒晒識叫嘘嘘,如果落樓下玩,一個鐘內回來都唔會用,要屙咗先落,但都試過失手,返黎要洗鞋仔

複式洋房

我囡都開始戒喇,頭兩日就成日問佢駛唔駛痾,都瀨濕幾次!呢兩日日頭已做到唔會瀨濕,同埋佢想做「姐姐」著底底。不過夜晚要點戒呢...

大宅

我囝囝剛25個月。響五月開始,佢突然間講嘢叻咗好多,戒片又戒得好好,除咗夜晚瞓覺外,整日都冇也痾濕片!有時叻到自己走入廁所痾完V出到嚟我先知道添!

子爵府

BK Milk勳章

引用:仔仔25個月,前兩日開始介片,訓晏覺又幫佢

原帖由 tracythp 於 15-05-14 發表
仔仔25個月,前兩日開始介片,訓晏覺又幫佢著返片,出街又要出片,其實都真係好難就到時間介片?請問你地出 ...
同我隻仔一樣, 點都唔肯坐低開大, 已經買左3款唔同既小朋友廁所

大宅

BK Milk勳章

我仔都係13年4月b, 現在都幫佢介片中, 但阿仔飲水唔多, 成個幾兩個鐘逗佢去厠所都話無尿, 隔一陣問佢有無尿, 佢又話無, 但隔一陣就瀨尿 =.='
試過成功捉到佢去痾, 跟住勁讚佢叻, 但試左個幾星期, 站未成功, 努力中......

首頁

尾頁

跳至