想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我多個月無月經,醫生話我係多囊,開左Norcolut Norethisterone 5mg 叫我食一日三次,話食完一星期藥就會黎月經。
我想問咁這段時間可以繼續dodo嗎?同埋食緊藥係咪會令紅d唔準呢?
因為體溫今日第一日升溫,紅d顯示深粗,但我就唔知係咪藥物影響。

大宅

回覆:Remda 的帖子

係牙,佢係幫係通經,紅d呢幾日會紅的,所以等黎m再dodo過

大宅

你係咪多囊? 我有時會隔2-3 月才有m来, 醫生開了這通經藥比我備用, 你要吃多少天呢?

大宅

回覆:chankiki1228 的帖子

我剛確診多囊,要食每日3次,食一星期

大宅

引用:你係咪多囊?+我有時會隔2-3+月才有m来,+醫

原帖由 chankiki1228 於 15-04-10 發表
你係咪多囊? 我有時會隔2-3 月才有m来, 醫生開了這通經藥比我備用, 你要吃多少天呢? ...
你食藥期間會驗紅d或量體溫嗎?

大宅

我還没有食, 因為今cycle M day35 来了, 我d cycle 時準時唔準, 又係多囊, LH高, 如果下cycle LH驗到仲係高就要食避孕藥, 唉。

複式洋房

避孕药起码要吃三个月.然后看内分必其它正不正常.最重要减肥.激素才不会上上落落

大宅

引用:我還没有食,+因為今cycle+M+day35+来了,+

原帖由 chankiki1228 於 15-04-13 發表
我還没有食, 因為今cycle M day35 来了, 我d cycle 時準時唔準, 又係多囊, LH高, 如果下cycle LH驗到 ...
LH高係咪即係驗親紅d都會深色線

首頁

尾頁

跳至