自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

引用:Quote:原帖由+eggcarol+於+15-04-12+發表陰

原帖由 Manchunb 於 15-04-12 發表
要用心口碎大石塊石嗎?如果個個都一樣咁失職,就上曬電視啦!我自己細個都係政府打,都無咁發生,如果你兩 ...
你把口又唔駛咁毒既

睇你咁燥,難怪遇到不快事

sololoso    發表於 15-4-13 11:31
cissie    發表於 15-4-13 03:37
solstice    發表於 15-4-13 01:19
aurora2020    發表於 15-4-13 00:05
tomatoMM    發表於 15-4-12 22:44
C.Humphrey    發表於 15-4-12 22:30
babyhoi    發表於 15-4-12 21:57
zarita    發表於 15-4-12 21:48

男爵府

畀面勳章

回覆:一歲針,3針變5針😡😡😡

樓主,好同情bb遭遇,你應該好火又唔想用真身先開新A/C開post。你唔好火d JM回覆,大家其實都戥你bb慘,老實講我睇完你標題都以為姑娘打完三針失憶再打多兩支。

其實,飛針係比慢慢㓤支針入皮膚無咁痛,相信姑娘係慣手勢。bb手仔被針㓤兩下,唔排除正落針果下bb爭紥移左位,姑娘下意識彈弓手所以先㓤左兩針落手。我仔越大越知發生咩事,一歲果幾支針,一針比一針典得勁,我地做父母都心痛,但都要咬住牙根合作,一人按上半身,一人按下半身等佢郁少d。

你唔好咁嬲啦,呢幾日觀察下傷囗有冇發炎,好好護理針口,如果有發炎情況,帶bb睇醫生,拎証明再投訴。

公爵府

我大女全私家,細b半私家,我估同你一樣一歲前淨係喺健康院打十三價?琴日返健康院打兩個月枝針,bb喊得好勁,兩星期前私家醫生打六合一,就只係掹出嚟叫咗一聲,打完我同阿媽講,咁嘅手勢如果要我拮完左脾拮右脾,再拮左脾,我估我都頂唔住… 我估去私家打,除咗打少幾針,仲唔使一次打幾枝,我諗一歲後都係私家打算了…… 不過去健康院同喺政府生仔差不多,好講彩數,我覺得差多過好,佢地好似最想你冇嘢concern冇嘢問,有問題最好醫院跟緊,或者有問題就說服你試圖變冇問題,你個
case個護士長就差啲,想瞞天過海

男爵府

引用:Quote:原帖由+Manchunb+於+15-04-12+發表要

原帖由 eggcarol 於 15-04-12 發表
你把口又唔駛咁毒既

認同

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我小朋友大部份都係政府打, 個人覺得OK...
至於姑娘, 都同意未必個個都有愛心,但相信好多都唔錯的...

仲有,在政府打針, 姑娘都係叫家長按實小朋友,我諗除非個家長根本搞唔掂小朋友,否則姑娘唔會一齊按實小朋友的

大宅

我由大肚到依嫁牙b出左世都系呢間健康院。真系要睇你果日好吾好彩,有d姑娘好好,真心關心你,有d真系hea做。試過有次產檢吾記得帶覆診咭,比出面登記果個話完,磅重房姑娘又鬧你吾記得帶會搞到佢地好麻煩,仲要當住好多人面講。。真系好無面,吾知系米因為大肚,喊左出泥,之後每次產檢都檢查好多次有無帶齊先出門口。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

好同情你bb嘅遭遇,做媽咪嘅一定好心痛

但睇完你嘅回覆就覺得你個人好有問題,其他jm只係提出疑問或講下自己經驗啫,你就覺得人地質疑你,惡言相向咁話返人

nieualma    發表於 15-4-13 14:50
ToopyBinoo    發表於 15-4-13 09:46
fanny3315    發表於 15-4-13 08:57
yayababy    發表於 15-4-13 07:45
solstice    發表於 15-4-13 01:24
李豆豆    發表於 15-4-12 21:35
emily_money    發表於 15-4-12 21:03
天悅    發表於 15-4-12 17:10
sunev    發表於 15-4-12 16:55
baby_chu    發表於 15-4-12 16:50
Dwmn    發表於 15-4-12 16:38

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

so far 我咁多次都ok
bb 就2歲

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

但唯一問題。。。健康院真係b6天地

大宅

引用:Quote:原帖由 eggcarol 於 15-04-12 發表你

原帖由 天悅 於 15-04-12 發表
認同
X2

子爵府

回覆:si_princess_si 的帖子

同意!

子爵府

真係要按實,佢地唔理架,政府係咁架,總之要快

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:真係要按實,佢地唔理架,政府係咁架,總之

原帖由 白玫瑰 於 15-04-12 發表
真係要按實,佢地唔理架,政府係咁架,總之要快
又唔係個個係咁!我B未打過私家!因為我同老公都覺得,政府提供嘅已足夠,打太多對小朋友都未必係好!

我地去果間健康院,姑娘個個都好好,起碼未 hea 過我地,有問題都耐心解答,打針都好好,初時教我地點捉實BB,2針又好、3針又好,都好快!打完俾錦花㩒針窿,都 sure 我地㩒好BB無掙扎先叫我地離開!對其他人我唔知因為睇唔到,起碼我地好滿意囉!

fanny3315    發表於 15-4-13 08:58
ilovexo824    發表於 15-4-12 21:03

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 Manchunb 於 15-04-12 發表要

你把口又唔駛咁毒既

子爵府

引用:Quote:原帖由 Manchunb 於 15-04-12 發表要

你把口又唔駛咁毒既

你嘅講法令人好舒服,又中point

公爵府

本來無心之失都算, 但佢咁臭串態度, 我一定寫去報紙投訴
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

民房

引用:Quote:原帖由+Manchunb+於+15-04-12+發表要

你把口又唔駛咁毒既

唔想再有同類事發生,大部分人無遇過呢啲事!
你地懷疑我所講就唔好comment!
大家分享一下,就係想大家留意,馬後炮話你自己無遇過,想表達我講嘅唔係真話!
一開始就挑釁,然後而家又你咁話我,你咪仲毒!

子爵府

引用:第一次去政府打針就已經三針變5針😡

原帖由 Manchunb 於 15-04-12 發表
第一次去政府打針就已經三針變5針😡😡😡

有啲長,但要打個流程,先可以比大家知道有 ...
如果係咁嘅情況,2針變4針一定要投訴,bb就可憐豬

珍珠宮

北區健康院更加恐怖

珍珠宮

姑娘叫左你按實bb就係怕bb掙扎會有意外,如斷針或打錯位~我上次打水豆針,見到個阿媽冇按實bb,支針到bb大脾流血~咁怪邊個呢?個媽咪都冇怪姑娘,事實係佢冇按實bb先會出事~

首頁
12345...8

尾頁

跳至