2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女仲差6隻牙仔未出,未出牙仔嘅牙肉有d腫腫地,要睇醫生嗎?

回覆 kitty_daniel 的帖子

Hello kitty_daniel,通常乳齒會於3-4歲時開始完全長出,每個BB既出牙快慢都有不同,囡囡先差唔多兩歲都吾使太擔心。而牙肉腫都係出牙現象之一,媽媽可以俾囡囡咬下牙膠,舒緩出牙時既唔舒服。如有需要既話,不妨預約牙醫做口腔檢查呀。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

引用:我女仲差6隻牙仔未出,未出牙仔嘅牙肉有d腫

原帖由 kitty_daniel 於 15-04-16 發表
我女仲差6隻牙仔未出,未出牙仔嘅牙肉有d腫腫地,要睇醫生嗎?
女女18個月時已有16隻牙齒!

洋房

回覆:2013年6月bb出晒牙仔未?

出晒啦!我囝4mth.已經有2隻牙仔

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

而家有16隻牙仔.

洋房

My son still had around 12 now and same like having teething problem! Very red cheek and woken up at night crying 😭😭

大宅

剛2歲出晒20隻

首頁

尾頁

跳至