自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:你話人自私,其實佢都好慘架,凍唔係著褸就

原帖由 貧窮媽媽 於 15-04-21 發表
你話人自私,其實佢都好慘架,凍唔係著褸就得,坐正嗰d位著衫都吹到頭痛

...
吹住個頭真係會頭痛

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

引用:我明白係寫字樓有啲人個位會凍啲,有啲位就

原帖由 vickyki 於 15-04-21 發表
我明白係寫字樓有啲人個位會凍啲,有啲位就熱啲。我個位就係熱啲個個,怕凍的同事就係座個凍位,佢黎咗之後 ...
大把哩D人...

大宅

回覆:凍就著衫啦!焗死人

凍好慘架,會病架,你熱就除衫啦。或者較冷氣去24度,適中溫度。

大宅

面對咁既情況真係好無奈,心情差啲果陣真係會影響情緒

伯爵府

我明白係寫字樓有啲人個位會凍啲,有啲位就熱啲。我個位就係熱啲個個,怕凍的同事就係座個凍位,佢黎咗之後 ...
我都係怕凍之人,就算同一位置,我同事都會熱到流晒汗,我都由得佢開大冷氣,寧願自己帶頸巾著褸,始終熱係無得除。

大宅

我個同事咪又係,勁講話凍個風口吹住佢,又唔著衫。。跟住就較26,7度,焗到暈。。超級討厭。。

伯爵府

真係咩人都有,我公司有人要冷氣凍凍地但細風,唔吹風扇。另一邦人就係環保派,環保温度22至23度但加風扇增強對流無咁焗。

為左温度風扇,經常開波。

侯爵府

我有同事佢勁怕凍係個位開暖爐
而我個位時熱時凍,凍就著衫,熱就開風扇

你都買個usb既風扇啦,起碼熱都可以吹下

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆:vickyki 的帖子

我隔離個同事都係咁、又話凍關細冷氣,但自己就著短褲、吊帶衫薄線外套!自己唔著衫、真係好火滾架!

大宅

我都好怕凍,係公司日日著兩三件外套(制服)先頂得順,但我同事開完冷氣仲要風扇 難道又要開拖話佢自私咩大家將就囉

翡翠宮

下次你去開時叫佢帶衫返黎,我試過咁同同事講。

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

有時著左衫都仲凍

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

引用:我係坐正風口位既....試過一個月感冒一次持

原帖由 raro 於 15-04-21 發表
我係坐正風口位既....試過一個月感冒一次持續一年,加曬衫,甚至攬埋圍巾,高領衫,之後就好D....
...
我試過,成曰病

子爵府

陪月勳章

引用:我呢度都係,不過係中央冷氣無的自己調較,

原帖由 whw1129 於 15-04-21 發表
我呢度都係,不過係中央冷氣無的自己調較,所以我枱頭放部風扇仔,熱個陣開左吹下。 ...
Me too, 冷氣太大好辛苦。好多人體質怕冷。自己開風扇靈活D

侯爵府

以前公司唔俾整張野在出口位,唔俾換位

大宅

咁你自己熱, 你都可以自己帶個USB 風扇返公司!

大宅

已裝usb風扇!但都焗死人

大宅

有時去完厠所返黎都聞到公司有陣臭味

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

lily_liu817 發表於 15-4-21 16:16
嘩,佢想焗暈你

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

quarterday 發表於 15-4-22 04:59
咪係,我發高燒,而家入咗醫院,隔離床阿嬋一入院就話凍,要姑娘熄細冷氣,我冇冚被都標哂汗,大佬唔通你要 ...

早日康復..............

首頁

尾頁

跳至